Norwegian School of Economics

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

EFMD Equis Accredited

NHH - Norsk School of Economics

NHH er Norge sin fremragende handelshøyskole så vel som landets ledende senter for forskning og utdanning innen økonomi og administrasjon.

Ved NHH vil du oppleve et internasjonalt og inkluderende læringsmiljø. Som en MSc student har du tilgang til eksepsjonelle internasjonale muligheter, for eksempel double degree programmer, CEMS Master in International Management og spennende studentutvekslings muligheter.

NHH er statlig finansiert og belaster ikke søknad, opptak eller skolepenger.

NHHs kandidater er svært ettertraktet av potensielle arbeidsgivere, og mer enn 70 prosent rapporterer å ha fått jobb før eksamen.

NHH tilbyr en treårig Bachelor of Science-grad, en to-årig Master of Science-grad og en treårig Doctor of Philosophy grad. De to sistnevnte tilbys til internasjonale studenter. The Master i økonomi og administrasjon er det sentrale element i NHH portefølje av programmer og det består av et bredt utvalg av kurs. Innenfor MSc er det åtte spesialiseringer, hvorav seks tilbys til internasjonale studenter; 1) Økonomi, 2) Energi, Naturressurser og miljø, 3) Finance, 4) International Business, 5) Markedsføring og Brand Management og 6) strategi og ledelse. PhD-programmet ved NHH er utviklet for de som ønsker en spesialisering innen fagområdene økonomi og administrasjon.


Toårige Master of Science

 • Economics (ECN). The Economics spesialisering som mål å gi studentene en grundig forståelse av arbeidet i økonomien som helhet og de enkelte markeder, samt kvantitative ferdigheter som er nødvendige for å analysere aktuelle økonomiske problemstillinger som er relevante for privat og offentlig sektor. Programmet tilbyr en grundig og omfattende utdannelse i makroøkonomi, mikroøkonomi og økonometri.
 • Energi, Naturressurser og miljø (ENE). Det kan være noen steder bedre egnet til å studere spørsmål knyttet til energi, naturressurser og enironment enn Norge. Velsignet med enorme naturressurser, har Norge oppnådd en merittliste for å utvikle disse for økonomisk vinning, og samtidig bevare sin miljøkapital samtidig
 • Finance (FIE). Finance er en av de mest populære masterprogrammer rundt om i verden, takket være historisk enestående karrieremuligheter. The Finance profilen kombinerer en streng teoretisk tilnærming med omfattende og relevante virkelige verden programmer. Programmet gir mulighet for spesialisering gjennom et utvalg av kurs i Corporate Finance, Financial Markets, og Quantitative Finance.
 • International Business (INB). Studentene tilegne seg en rekke ferdigheter som gjør dem i stand til å navigere utfordrende havene i det internasjonale næringslivet. Ved å fokusere på en rekke aktuelle klynger og selvstendige prosjekter, henvender INB læreplan for et bredt spekter av intellektuelle interesser.
 • Markedsføring og Brand Management (MBM). Brand Management har vært et område av ekspertise ved NHH siden begynnelsen av 1990-tallet. Programmet er unik i sin evne til å kick-starte studentenes markedsføring karriere i å bli fremtidige ledere i de spennende og utfordrende felt av markedsføring.
 • Strategi og ledelse (STR). Strategi og ledelse fokuserer på hvordan ledere og medarbeidere kan utvikle bedrifter til å bli effektiv og konkurransedyktig samtidig opprettholde samfunnsansvar. Denne spesialiseringen vil lære elevene om strategisk analyse og valg, hvordan bedrifter kan håndtere strategisk endring og organisasjonsutvikling, samt hvordan man skal forvalte og utvikle selskapenes menneskelige ressurser. Programmet gir også innsikt i hvordan nye utfordringer kan identifiseres, analyseres, og utviklet på en måte som gjør det mulig for økt lønnsomhet og mer effektiv bruk av ressursene.


Tre års Doctor of Philosophy

 • regnskap
 • Business and Management Science
 • økonomi
 • finans
 • Fagspråk og interkulturell kommunikasjon
 • Strategi og ledelse


NHH er den ledende senter for forskning og utdanning innen økonomi og administrasjon i Norge. Fakultet medlemmer omfattende publisering i anerkjente tidsskrifter og ta innflytelsesrike stillinger som rådgivere og styremedlemmer i både privat og offentlig sektor. Skolen er en sentral node i den nasjonale Norsk nettverk av institusjoner for forskning og høyere utdanning og samarbeider internasjonalt, både i forskning og undervisning, med store akademiske institusjoner i en rekke land.


NHH er norsk medlem av CEMS - et samarbeidsforum for de ledende management skoler over hele verden.


Fakultetet medlemmer har gjort betydelige bidrag, særlig innen finans og økonomi. Blant andre er Karl Borch, co-grunnlegger av moderne risikoteori, Jan Mossin, en av fedrene i kapitalverdimodellen, og professor II og NHH Alumni Finn E. Kydland, vinner av Nobelprisen i økonomi i 2004.


NHH erkjenner at studentlivet innebærer mer enn bare å studere, og tilbyr derfor en godt avrundet opplevelse. Skolen er hjem til et levende student kroppen, og NHH Student Union (NHHS) er den mest aktive studentorganisasjonen i Norge. Med et variert utvalg av studentgrupper, fra Telemark ski klubben til finanskonsern, oppfordrer NHH studenter til å starte nye grupper som faller i deres mangefasetterte interesser. Du kan utfordre dine lederegenskaper gjennom aktiviteter i grupper som NHH Aid, eller du kan bli med Universitetet studentdrevet avis.


NHH ligger i den vakre byen Bergen på vestkysten av Norge. Norge skiller seg noe fra sine andre kolleger som det var i stor grad et land av bønder og fiskere til begynnelsen av det 20. århundre. Norge har i dag en av de mest utviklede økonomiene i verden, en transformasjon som har forlatt et dypt preg på det norske samfunnet. En sterk tradisjon for likeverd og rettferdighet har fostret en høy grad av kjønn, økonomisk og sosial likhet. Grunnlagt i 1070, vokste Bergen rundt sin fargerike havnen og har siden vært et knutepunkt for handel, sjøfart og håndverk. Ligger mellom fjellene og Atlanterhavet, har byen alltid så utover mot utenlandske muligheter. Bergens rike historiske arven kontrasteres av en moderne by fylt med barer, kafeer, restauranter og nattklubber, og et svært aktivt musikkmiljø. Samtidig piqturesque fjorder, daler og høye fjell skaper et fantastisk bakteppe til Vest-Norge.


Studenter som velger å studere ved NHH kan se frem til en stimulerende læring opplevelse på en dynamisk internasjonalt orientert skole med høy kvalitet ansatte og studenter.

Denne skolen tilbyr programmer i:
 • Engelsk

Se skolens masterprogrammer »

Programmer

Denne skolen tilbyr også:

Master

Master I Energi, Naturressurser Og Miljø

Campus Heltidsstudier 2 år August 2017 Norge Bergen

The Master in Energy, Naturressurser og miljø er en av spesialiseringer innenfor to-årig Master of Science (MSc) program i økonomi og ledelse ved NHH. [+]

Master in Energy, Natural Resources og miljø

Forretningsmessige utfordringer i et skiftende miljø

 

The Master in Energy, Naturressurser og miljø (ENE) er en av spesialiseringer innenfor to-årig Master of Science (MSc) program i økonomi og ledelse ved NHH.

 

Velstand av både nåværende og fremtidige samfunn er helt avhengig av å ha sikker tilgang til pålitelige kilder til energi og naturressurser. Mens det ofte betydelige tekniske barrierer å overvinne i å finne, utvinne og transformere disse ressursene til nyttige produkter for konsum, kan evnen til å gjøre det effektivt slutt bli bestemt innen økonomiske og forretningsmessige begrensninger. For å komplisere saken, vil utnyttelse av ressursene til humant konsum alltid innebære noen påvirkning på miljøet. Med bekymringer over økosystemene og det globale klimaet blir mer uttalt, er balansen mellom økonomisk utvikling og bevare det naturlige miljøet i økende grad en kritisk faktor i en verden definert av mer enn bare bunnlinjen. Med disse tankene i bakhodet, og tar sikte på å bygge på anerkjente kapasiteter innen relevante felt, NHH etablerte MSc spesialisering i Energi, Naturressurser og miljø 2008.... [-]


Master I Finans

Campus Heltidsstudier 2 år August 2017 Norge Bergen

Master i Finance er en av spesialiseringer innenfor to-årig Master of Science (MSc) program i økonomi og ledelse ved NHH. [+]

The Master i finans (FIE) er en av spesialiseringer innenfor to-årig Master of Science (MSc) program i økonomi og ledelse ved NHH. Finance er en av de mest populære masterprogrammer rundt om i verden, takket være historisk enestående karrieremuligheter. Finance nyutdannede forfølge karrierer i investeringer og kommersielle bank, private equity, megling, fond, investeringer, rådgivning, virksomhetskontroll og revisjon. Sentrale finansielle bedrifter regelmessig besøke campus og ansette nyutdannede. The Finance spesialisering kombinerer en streng teoretisk tilnærming med omfattende og relevante virkelige verden programmer. Programmet gir mulighet for spesialisering gjennom et utvalg av kurs i Corporate Finance, Financial Markets, og Quantitative Finance. Gjennom programmet vil du utvikle en dyp forståelse av de nyere empirisk forskning og modeller i finansiell økonomi. Du vil lære å diskutere, analysere og løse virkelige problemer knyttet til finansmarkedene og finansielle beslutninger i bedrifter. Du vil også bedre forstå svingningene og driverne av finansmarkedene, og teste ideer i forkant av akademisk forskning. ... [-]

Master I Internasjonale Forretninger

Campus Heltidsstudier 2 år August 2017 Norge Bergen

The Master i International Business er en av spesialiseringer innenfor to-årig Master of Science (MSc) program i økonomi og ledelse ved NHH. [+]

Globale perspektiver fra toppen av Europa

 

Master i International Business (IB) er en av spesialiseringer i den toårige Master of Science (MSc) studiet ved NHH.

 

Verden blir mindre. Krefter globalisering og internasjonalisering har ført til folk, bedrifter og markeder over hele verden blir brakt tettere sammen enn noen gang før. Den moderne Firmaet er nødvendig for å mestre både internasjonale og lokale dimensjoner dersom det skal lykkes i en stadig mer konkurranseutsatt miljø. Dagens globale forretningsmiljø tilbyr derfor gode muligheter for kvalifiserte fagfolk søker internasjonale karrierer. IB spesialisering ved NHH er en spesialisert toårig studium spesielt rettet for å utstyre studentene med den rette blandingen av analytiske og praktiske ferdigheter for en karriere innenfor flernasjonale selskaper, internasjonale organisasjoner eller mindre bedrifter hvis virksomhet innebærer en betydelig grad av internasjonal virksomhet. Målene for MSc programmet er å utdanne studenter innen internasjonal handel og å forberede dem for internasjonale karrierer i ledelse. Programmet er utviklet for å gi studentene en sterk teoretisk base gjennom praktiske case-studier og samhandling med næringslivet.... [-]


Master I Markedsføring Og Merkevareledelse

Campus Heltidsstudier 2 år August 2017 Norge Bergen

The Master i markedsføring og Brand Management er en av spesialiseringer innenfor to-årig Master of Science (MSc) program i økonomi og ledelse ved NHH. [+]

Forstå forbrukere og markeder i en helt ny verden

The Master i markedsføring og Brand Management (MBM) iis en av spesialiseringer i den toårige Master of Science (MSc) studiet ved NHH.

Bygg og administrerende sterke merkevarer er fundamentalt viktig for å oppnå konkurransefortrinn og sikre langsiktig lønnsomhet for produkter, tjenester, bedrifter og organisasjoner. Videre forstå forbrukernes og konkurrent atferd er viktig i enhver virksomhet og organisasjon fordi disse innsikt gir grunnlag for å utvikle gode strategier, optimal markedsposisjonering og effektiv markedsføring taktikk.

MBM spesialisering er rettet mot studenter som ønsker å lede og ta beslutninger i markedsavdelingen i et firma eller organisasjon, herunder stillinger som produktsjef, brand manager, markedsføring analytisk eller leder for markedsføring. Profilen vil også passe de som ønsker å arbeide i konsulentfirmaer, større organisasjoner eller offentlige etater og myndigheter.... [-]


Master I Strategi Og Ledelse

Campus Heltidsstudier 2 år August 2017 Norge Bergen

Master i strategi og ledelse er en av spesialiseringer innenfor to-årig Master of Science (MSc) program i økonomi og ledelse ved NHH. [+]

Master i strategi og ledelse (STR) er en av spesialiseringer innenfor to-årig Master of Science (MSc) program i økonomi og ledelse ved NHH. Strategi og ledelse fokuserer på hvordan ledere og medarbeidere kan utvikle bedrifter til å bli effektiv og konkurransedyktig samtidig opprettholde samfunnsansvar. Hvordan kan bedrifter skape verdi og utvikle et konkurransefortrinn? Hvordan kan bedriftsledere gjennom sine ansatte utføre nødvendige strategiske endringer? Hva er god ledelse og hva som fremmer produktive medarbeidere? Denne spesialiseringen vil lære elevene om strategisk analyse og valg, hvordan bedrifter kan håndtere strategisk endring og organisasjonsutvikling, samt hvordan man skal forvalte og utvikle selskapenes menneskelige ressurser. Programmet gir også innsikt i hvordan nye utfordringer kan identifiseres, analyseres, og utviklet på en måte som gir økt lønnsomhet og mer effektiv bruk av ressursene. Spesielt har vi fokus på rollen som leder og medarbeider-samarbeid for å fremme strategiske mål og å sikre lønnsomheten i en bedrift. Strategi og ledelse handler om å ta et langsiktig perspektiv, noe som gjør fornuftige analyser av ulike konkurransesituasjoner og ressursene i organisasjonen. Det handler om å være i stand til å se muligheter når de presenterer seg selv, og å dra nytte av dem. I programmet har vi som mål å utvikle disse ferdighetene på to måter: (1) gjennom kurs basert på både økonomisk teori og atferdsvitenskap (fra f.eks sosiologi og psykologi), og (2) gjennom integrering av teori og praksis, ved å avgrense praktisk ferdigheter samt teoretisk kunnskap. ... [-]

Master I økonomi

Campus Heltidsstudier 2 år August 2017 Norge Bergen

The Master i økonomi er en av spesialiseringer innenfor to-årig Master of Science (MSc) program i økonomi og ledelse ved NHH. [+]

The Master i økonomi (ECN) er en av spesialiseringer innenfor to-årig Master of Science (MSc) program i økonomi og ledelse ved NHH. The Economics profil har som mål å gi studentene en grundig forståelse av arbeidet i økonomien som helhet og de enkelte markeder, samt kvantitative ferdigheter nødvendig for å analysere aktuelle økonomiske problemstillinger som er relevante for privat og offentlig sektor. Økonomi er viktig for å forstå økonomien, suksessen av virksomheten, og utformingen av offentlig politikk. Programmet tilbyr en grundig og omfattende opplæring i makroøkonomi, mikroøkonomi, og økonometri, og er beregnet for studenter som er interessert i spørsmål som: Hva er effekten av finanskrisen på økonomisk vekst? Hvordan bør en merkevare-navnet fast pris sin produkt overfor konkurranse fra handelens egne merker? Hvor fort bør oljeressursene utnyttes? Er skatt på formue en god idé? Profilen kvalifiserer for stillinger i analytiske og konsulenttjenester, store selskaper innen bank og forsikring, olje og gass, shipping, etc. og til stillinger i offentlig sektor i f.eks Norges Bank, Finansdepartementet og den norske Konkurransetilsynet, samt i internasjonale organisasjoner som IMF og Verdensbanken. ... [-]

Videoer

NHH - Norwegian School of Economics

Master's In International Management

MIB

ENE

NHH

MSc in Marketing and Brand Management

Kontakt

Norges Handelshøyskole

Adresse, linje 1 Helleveien 30
5045 Bergen, NO
HJemmeside http://www.nhh.no/en
Telefon +47 55 95 90 00