NHH Norwegian School of Economics

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

EFMD Equis Accredited

NHH - Norsk School of Economics

NHH er Norge sin fremragende handelshøyskole så vel som landets ledende senter for forskning og utdanning innen økonomi og administrasjon.

Ved NHH vil du oppleve et internasjonalt og inkluderende læringsmiljø. Som en MSc student har du tilgang til eksepsjonelle internasjonale muligheter, for eksempel double degree programmer, CEMS Master in International Management og spennende studentutvekslings muligheter.

NHH er statlig finansiert og belaster ikke søknad, opptak eller skolepenger.

NHHs kandidater er svært ettertraktet av potensielle arbeidsgivere, og mer enn 70 prosent rapporterer å ha fått jobb før eksamen.

NHH tilbyr en treårig Bachelor of Science-grad, en to-årig Master of Science-grad og en treårig Doctor of Philosophy grad. De to sistnevnte tilbys til internasjonale studenter. The Master i økonomi og administrasjon er det sentrale element i NHH portefølje av programmer og det består av et bredt utvalg av kurs. Innenfor MSc er det åtte spesialiseringer, hvorav seks tilbys til internasjonale studenter; 1) Økonomi, 2) Energi, Naturressurser og miljø, 3) Finance, 4) International Business, 5) Markedsføring og Brand Management og 6) strategi og ledelse. PhD-programmet ved NHH er utviklet for de som ønsker en spesialisering innen fagområdene økonomi og administrasjon.


Toårige Master of Science

 • Economics (ECN). The Economics spesialisering som mål å gi studentene en grundig forståelse av arbeidet i økonomien som helhet og de enkelte markeder, samt kvantitative ferdigheter som er nødvendige for å analysere aktuelle økonomiske problemstillinger som er relevante for privat og offentlig sektor. Programmet tilbyr en grundig og omfattende utdannelse i makroøkonomi, mikroøkonomi og økonometri.
 • Energi, Naturressurser og miljø (ENE). Det kan være noen steder bedre egnet til å studere spørsmål knyttet til energi, naturressurser og enironment enn Norge. Velsignet med enorme naturressurser, har Norge oppnådd en merittliste for å utvikle disse for økonomisk vinning, og samtidig bevare sin miljøkapital samtidig
 • Finance (FIE). Finance er en av de mest populære masterprogrammer rundt om i verden, takket være historisk enestående karrieremuligheter. The Finance profilen kombinerer en streng teoretisk tilnærming med omfattende og relevante virkelige verden programmer. Programmet gir mulighet for spesialisering gjennom et utvalg av kurs i Corporate Finance, Financial Markets, og Quantitative Finance.
 • International Business (INB). Studentene tilegne seg en rekke ferdigheter som gjør dem i stand til å navigere utfordrende havene i det internasjonale næringslivet. Ved å fokusere på en rekke aktuelle klynger og selvstendige prosjekter, henvender INB læreplan for et bredt spekter av intellektuelle interesser.
 • Markedsføring og Brand Management (MBM). Brand Management har vært et område av ekspertise ved NHH siden begynnelsen av 1990-tallet. Programmet er unik i sin evne til å kick-starte studentenes markedsføring karriere i å bli fremtidige ledere i de spennende og utfordrende felt av markedsføring.
 • Strategi og ledelse (STR). Strategi og ledelse fokuserer på hvordan ledere og medarbeidere kan utvikle bedrifter til å bli effektiv og konkurransedyktig samtidig opprettholde samfunnsansvar. Denne spesialiseringen vil lære elevene om strategisk analyse og valg, hvordan bedrifter kan håndtere strategisk endring og organisasjonsutvikling, samt hvordan man skal forvalte og utvikle selskapenes menneskelige ressurser. Programmet gir også innsikt i hvordan nye utfordringer kan identifiseres, analyseres, og utviklet på en måte som gjør det mulig for økt lønnsomhet og mer effektiv bruk av ressursene.


Tre års Doctor of Philosophy

 • regnskap
 • Business and Management Science
 • økonomi
 • finans
 • Fagspråk og interkulturell kommunikasjon
 • Strategi og ledelse


NHH er den ledende senter for forskning og utdanning innen økonomi og administrasjon i Norge. Fakultet medlemmer omfattende publisering i anerkjente tidsskrifter og ta innflytelsesrike stillinger som rådgivere og styremedlemmer i både privat og offentlig sektor. Skolen er en sentral node i den nasjonale Norsk nettverk av institusjoner for forskning og høyere utdanning og samarbeider internasjonalt, både i forskning og undervisning, med store akademiske institusjoner i en rekke land.


NHH er norsk medlem av CEMS - et samarbeidsforum for de ledende management skoler over hele verden.


Fakultetet medlemmer har gjort betydelige bidrag, særlig innen finans og økonomi. Blant andre er Karl Borch, co-grunnlegger av moderne risikoteori, Jan Mossin, en av fedrene i kapitalverdimodellen, og professor II og NHH Alumni Finn E. Kydland, vinner av Nobelprisen i økonomi i 2004.


NHH erkjenner at studentlivet innebærer mer enn bare å studere, og tilbyr derfor en godt avrundet opplevelse. Skolen er hjem til et levende student kroppen, og NHH Student Union (NHHS) er den mest aktive studentorganisasjonen i Norge. Med et variert utvalg av studentgrupper, fra Telemark ski klubben til finanskonsern, oppfordrer NHH studenter til å starte nye grupper som faller i deres mangefasetterte interesser. Du kan utfordre dine lederegenskaper gjennom aktiviteter i grupper som NHH Aid, eller du kan bli med Universitetet studentdrevet avis.


NHH ligger i den vakre byen Bergen på vestkysten av Norge. Norge skiller seg noe fra sine andre kolleger som det var i stor grad et land av bønder og fiskere til begynnelsen av det 20. århundre. Norge har i dag en av de mest utviklede økonomiene i verden, en transformasjon som har forlatt et dypt preg på det norske samfunnet. En sterk tradisjon for likeverd og rettferdighet har fostret en høy grad av kjønn, økonomisk og sosial likhet. Grunnlagt i 1070, vokste Bergen rundt sin fargerike havnen og har siden vært et knutepunkt for handel, sjøfart og håndverk. Ligger mellom fjellene og Atlanterhavet, har byen alltid så utover mot utenlandske muligheter. Bergens rike historiske arven kontrasteres av en moderne by fylt med barer, kafeer, restauranter og nattklubber, og et svært aktivt musikkmiljø. Samtidig piqturesque fjorder, daler og høye fjell skaper et fantastisk bakteppe til Vest-Norge.


Studenter som velger å studere ved NHH kan se frem til en stimulerende læring opplevelse på en dynamisk internasjonalt orientert skole med høy kvalitet ansatte og studenter.

Denne skolen tilbyr programmer i:
 • Engelsk

Se skolens masterprogrammer »

Programmer

Denne skolen tilbyr også:

Master

Master I Energi, Naturressurser Og Miljø

Campus Heltidsstudier 2 år August 2017 Norge Bergen

Grad: Master i økonomi og administrasjon [+]

Grad: Master i økonomi og administrasjon Studiepoeng: 120 Varighet: to år NHH er en av få handelshøyskoler i verden hvor du kan spesialisere i virksomhet innen energisektoren og nyutdannede fra dette masterprogrammet er i stor etterspørsel. Dette programmet har som mål å utdanne neste generasjon av tverrfaglige ledere innen energi og naturressurser utvikling. Fremtidig utvikling og velstand avhenger i stor grad av tilgang til energikilder og sikre, pålitelige leveranser av naturressurser. Utnyttelse av disse ressursene har en betydelig innvirkning på miljøet og å få til en riktig balanse er en kritisk faktor i den kommersielle verden der virksomheten bærekraft er i økende grad definert av faktorer som går utover bunnlinjen. Enten målet ditt er å forme offentlig politikk, bli en ressurs økonom, jobber for et stort energiselskap, eller satse på en karriere innen varehandel og finansprodukter, gir programmet deg med et godt grunnlag for en fremtidig karriere som omfatter viktige og relevante problemstillinger til moderne samfunn. ... [-]

Master I Finans

Campus Heltidsstudier 2 år August 2017 Norge Bergen

Grad: Master i økonomi og administrasjon [+]

Grad: Master i økonomi og administrasjon Studiepoeng: 120 Varighet: to år Programmet forbereder studentene for et bredt spekter av fremragende karrieremuligheter innenfor finanstjenester, rådgivning og revisjon. Porteføljen er designet og undervist av NHHs internasjonalt anerkjente finans fakultet, som har akademisk forskning og bransjekunnskap sikre at kursene er relevante og av høy kvalitet. Kursene kombinerer en grundig teoretisk tilnærming med relevante programmer og elever skal utvikle en dyp forståelse av det teoretiske rammeverket og empiri innen finans. Du vil lære å analysere reelle problemer knyttet til finansmarkedene og finansielle beslutninger i bedrifter, og å anvende prinsippene i forskningsfronten. Ved fullføring av programmet, vil du ha kompetanse for å utføre investeringsanalyse og verdivurdering, evaluere porteføljeforvaltningsstrategier og teknikker, og gjøre corporate finance beslutninger og risikostyringshensyn. ... [-]

Master I Internasjonal Business

Campus Heltidsstudier 2 år August 2017 Norge Bergen

Grad: Master i økonomi og administrasjon [+]

Grad: Master i økonomi og administrasjon Studiepoeng: 120 Varighet: to år krefter globalisering og internasjonalisering har ført folk, bedrifter og markeder over hele verden tettere sammen enn noen gang før. Moderne bedrifter trenger for å mestre både internasjonale og lokale dimensjoner for å lykkes i et stadig mer konkurranse innstilling og dagens globale forretningsmiljø gir gode muligheter for kvalifiserte fagfolk søker internasjonale karrierer. International Business ved NHH er et spesialisert program utviklet for å utstyre studentene med den rette blandingen av analytiske og praktiske ferdigheter for en karriere innenfor flernasjonale selskaper, internasjonale organisasjoner eller mindre bedrifter hvis virksomhet innebærer en betydelig grad av internasjonal virksomhet. Programmet gir deg den rette balansen mellom teoretisk utdanning og praksis-orienterte case-studier og samhandling med næringslivet. ... [-]

Master I Markedsføring Og Merkevareledelse

Campus Heltidsstudier 2 år August 2017 Norge Bergen

Grad: Master i økonomi og administrasjon [+]

Grad: Master i økonomi og administrasjon Studiepoeng: 120 Varighet: to år på å bygge og forvalte sterke merkevarer er nøkkelen til å oppnå konkurransefortrinn og langsiktig lønnsomhet for produkter, tjenester, bedrifter og organisasjoner. The Marketing og Brand Management programmet gir studentene dyptgående og forskningsbasert kunnskap om markedsføring, forbrukeratferd, innovasjon og merkevareledelse. Forstå forbrukernes og konkurrent atferd er viktig i enhver virksomhet og organisasjon. Kunde og konkurrent innsikt gir grunnlag for å utvikle gode strategier samt optimal markedsposisjonering og effektiv markedsføring taktikk. Programmet integrerer teori og praktiske anvendelser fra strategi og markedsføring for å hjelpe elevene i å utvikle sterke merkevarer og gjøre fremtidige markeds beslutninger. Sentrale spørsmål som reises er: Hvordan tilpasse produkter, kommunikasjon og distribusjonssystemer til kundens behov - og atferd? Hvordan posisjonere merket effektivt i et konkurranseutsatt marked? ... [-]

Master I Strategi Og Ledelse

Campus Heltidsstudier 2 år August 2017 Norge Bergen

Grad: Master i økonomi og administrasjon [+]

Grad: Master i økonomi og administrasjon Studiepoeng: 120 Varighet: to år Strategi og ledelse fokuserer på hvordan ledere og medarbeidere kan utvikle bedrifter til å bli effektiv og konkurransedyktig samtidig opprettholde samfunnsansvar. Hvordan kan bedrifter skape verdi og utvikle et konkurransefortrinn? Hvordan kan bedriftsledere gjennom sine ansatte utføre nødvendige strategiske endringer? Hva er god ledelse og hva som fremmer produktive medarbeidere? Studiet av strategi er fundamentalt om å forstå hvorfor noen bedrifter lykkes, mens andre ikke gjør det. Innenfor denne rammen fokuserer Strategi og ledelse program på to sett med grunnleggende spørsmål som belyser dette overordnede temaet på ulike måter: ... [-]

Master I økonomi

Campus Heltidsstudier 2 år August 2017 Norge Bergen

Grad: Master i økonomi og administrasjon [+]

Grad: Master i økonomi og administrasjon Studiepoeng: 120 Varighet: to år Programmet vil gi deg kompetanse til å analysere markeder og bransjer og de økonomiske utfordringene privat næringsliv, offentlige institusjoner og utviklingen i land og regioner. Det vil gi deg viktige perspektiver for å forstå en stadig mer globalisert økonomi. Forstå økonomiske mekanismene er avgjørende for å lykkes med virksomheten og utformingen av offentlig politikk og dette masterprogrammet gir en grundig og omfattende opplæring i økonomisk teori og økonometri. Du vil bli utstyrt for å analysere kjerne økonomiske spørsmål som:

Hva er effekten av finanskrisen? Hvorfor er noen fusjoner ikke lønnsomt? Er taxing vell en god idé? Hvor fort bør oljeressurser utnyttes? ... [-]


Videoer

NHH Norwegian School of Economics (time lapse video)

Mastertaste – MSc at NHH

Careers – Opportunities made real

Kontakt