MSc i matvitenskap og innovasjon
Manchester Metropolitan University
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Manchester, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland
Språk
Engelsk
Studieformat
Fjernundervisning, På universitetsområdet
Varighet
1 - 2 år
Tempo
Fulltid, Deltid
Studieavgift
GBP 17 000 / per year *
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Aug 2024
* Studenter i Storbritannia og Channel Island på heltid: 8.500 pund per år; deltid: £ 1417 per 30 studiepoeng studert per år | EU- og ikke-EU internasjonale studenter på heltid: £ 16,500 per år; deltid: £ 2750 per 30 studiepoeng studert per år
Introduksjon
Gjennom dette kurset vil du utforske matproduksjon fra det 21. århundre og utvikle din forståelse av hvordan de biokjemiske egenskapene til matkomponenter påvirker hvordan mat smaker og føles, og hvordan de påvirker ernæring og helse.
Du vil utforske sensorisk evaluering, matlovgivning og hvordan globale trender innen handel, regulering og politikk påvirker bærekraften og større innvirkning av næringskjeden. Du vil også vurdere temaer som moderne produksjon og analytisk teknologi, funksjonell mat og merkelovgivning, og hvordan du kan sikre at mat er næringsrik og trygg å spise.
Tekniske ferdigheter er avgjørende for næringsmiddelindustrien, og de er en viktig del av dette kurset. I våre dedikerte matteknologi- og biokjemilaboratorier har du praktiske økter innen matproduksjon, hvor du evaluerer matens sanseegenskaper, mikrobiologisk kvalitet og kjemisk og fysisk analyse av matvarer.
Du vil også fullføre et matutviklingsprosjekt der du lager dine egne innovative matvarer, og jobber med alt fra markedsføring og sensorisk analyse til lovkrav - og du vil også lage produktet ditt.
Tidligere prosjekter inkluderer øl laget av konditorivarer, funksjonelle yoghurt for eldre forbrukere og bærekraftig vegansk is laget med tigernøtter.
Dette kurset er også tilgjengelig for å studere deltid online.
Funksjoner og fordeler
- Tekniske ferdigheter - Du lærer ferdigheter innen matproduksjon, sensorisk analyse, mikrobiologi og biokjemi.
- Bransjestandardfasiliteter- Du vil bruke våre matproduksjonsanlegg på campus, som inkluderer en 10-boders sensorisk smakspanel, utviklingskjøkken og matbiokjemiske og fysiologiske laboratorier.
- Mattrygghet -Du vil utføre alle aspekter ved matsikkerhetstesting (inkludert matmikrobiologi, holdbarhetsstudier, mykologi, RT-PCR, mikroskopi og artsidentifikasjon) i vårt mattrygghetslaboratorium på campus.
- Profesjonell utvikling - Du kan få tilgang til studentmedlemskap ved Institute of Food Science and Technology (IFST).
Kursinformasjon
Vårt kurs tar sikte på å forberede deg til å jobbe i næringsmiddelindustrien, i roller som krever ekspertise innen matteknologi og produktutvikling.
Du får dager med en blanding av forelesninger, seminarer og praktiske økter (for eksempel produktutvikling i våre matteknologiske laboratorier) slik at du utvikler tekniske ferdigheter så vel som akademisk kunnskap om matvitenskap.
Gjennom underviste klasser vil du utforske temaer fra matlovgivning til smakutvikling, fra bærekraft til matforedling og konservering.
Du vil vurdere effekten av helsepersonell og forbrukere på produktinnovasjon, effekten av makronæringsstoffer og mikronæringsstoffer på menneskekroppen, og hvordan disse kan påvirke formulering av matvarer.
Og du lærer om bakteriens og soppens innvirkning på mat, gjennomfører praktiske mikrobiologiske økter i våre velutstyrte mattrygghetslaboratorier. Dette hjelper deg med å utvikle ferdighetene du trenger for å studere nytten og sikkerheten til mikrober i matvarer.
I andre seminarsessioner/workshops lærer du hvordan du kan fremme matsikkerhet gjennom kvalitetsstyringssystemer, inkludert fareanalyse og kritiske kontrollpunkter (HACCP). Dette er slik at du forstår hvordan du oppfyller det juridiske ansvaret for matvirksomhet i produksjon av sikre produkter, samt kvalitetskravene til kundene dine.
For å vurdere dine tekniske ferdigheter og vitenskapelige kunnskaper, vil du fullføre en rekke vurderinger. Disse vil avhenge av enhetene du studerer, men noen av oppgavene dine kan være å lage laboratorierapporter om matens kjemiske profil og egnethet til konsum, skrive et papir om sosiale, økonomiske og politiske faktorer som påvirker næringsmiddelindustrien, eller utforming av en matproduksjonsfabrikk og et styringssystem for matsikkerhet.
År 1
På kurset studerer du følgende enheter:
Kjerneenheter
- Grunnleggende ernæring
- Molekylær ernæring og biokjemi
- Mat sammensetning og analyse
- Avhandling med forskningsmetoder
- Matmikrobiologi
- Matbehandling
- Mattrygghet og kvalitetsstyring
- Innovasjon i OD
- Fremtidig mat bærekraft
Opptakskrav
Disse typiske opptakskravene kan bli endret for studieåret 2022/23. Kom tilbake for mer informasjon.
Vanligvis vil du ha minimum 2: 2 lavere æresgrad, eller en internasjonal tilsvarende, i et passende vitenskap eller ingeniørrelatert emne. Godt æres kandidater fra andre fag kan fortsatt være kvalifisert hvis de kan demonstrere betydelig bevist yrkeserfaring i et relevant felt.
Utenlandske søkere vil kreve IELTS med en total score på 6,5 med ikke mindre enn 5,5 i hvilken som helst kategori, eller tilsvarende godkjent engelsk kvalifikasjon. Godkjente engelske kvalifikasjoner kan sees her.
Gebyrer og finansiering
Studenter i Storbritannia og Channel Island
- Heltidsavgift: £ 8.500 per år. Studieavgifter vil forbli de samme for hvert år på kurset ditt, forutsatt at du fullfører det i normal tidsramme (ingen gjentagelsesår eller studiepauser).
- Deltidsavgift: £ 1417 per 30 studiepoeng studert per år. Studieavgifter vil forbli de samme for hvert år på kurset ditt, forutsatt at du fullfører det i normal tidsramme (ingen gjentagelsesår eller studiepauser).
Internasjonale studenter fra EU og ikke-EU
- Heltidsavgift: £ 16,500 per år. Studieavgifter vil forbli de samme for hvert år på kurset ditt, forutsatt at du fullfører det i normal tidsramme (ingen gjentagelsesår eller studiepauser).
- Deltidsavgift: £ 2750 per 30 studiepoeng studert per år. Studieavgifter vil forbli de samme for hvert år på kurset ditt, forutsatt at du fullfører det i normal tidsramme (ingen gjentagelsesår eller studiepauser).
Tilleggsinformasjon
En mastergrad består vanligvis av 180 studiepoeng, en PGDip 120 studiepoeng, en PGCert 60 studiepoeng og en MFA 300 studiepoeng. Studieavgifter vil forbli de samme for hvert studieår, forutsatt at kurset er fullført i normal tidsramme (ingen gjentagelsesår eller studiebrudd).
Karrieremuligheter
Mange av våre kandidater begynner sin karriere innen utvikling av nye produkter.
Du kan imidlertid jobbe i en rekke roller på tvers av nærings- og ernæringsindustrien på områder som kvalitet og matsikkerhet, matproduksjon, matmarkedsføring og teknisk ledelse.
Noen av rollene du kan forfølge inkluderer matproduksjonssjef, matteknolog, forbrukeromsorgssjef, teknisk sjef, matkjøper og juridisk overholdelsesoffiser.
Opptak
Læreplan
Kursinformasjon
Kurset vårt har som mål å forberede deg til å jobbe i næringsmiddelindustrien, i roller som krever kompetanse innen matteknologi og produktutvikling.
Du vil ha dager med en blanding av forelesninger, seminarer og praktiske økter (som produktutvikling i våre matteknologilaboratorier) slik at du utvikler tekniske ferdigheter samt akademisk kunnskap om matvitenskap.
Gjennom underviste klasser vil du utforske emner fra matlov til smaksutvikling, fra bærekraft til matforedling og konservering.
Du vil vurdere virkningen av helseutøvere og forbrukere på produktinnovasjon, effekten av makronæringsstoffer og mikronæringsstoffer på menneskekroppen, og hvordan disse kan påvirke formuleringen av matvareprodukter.
Og du vil lære om virkningen av bakterier og sopp på mat, og gjennomføre mikrobiologiske praktiske økter i våre velutstyrte matsikkerhetslaboratorier. Dette hjelper deg med å utvikle ferdighetene du trenger for å studere nytten og sikkerheten til mikrober i matvarer.
På andre seminarøkter/workshops lærer du hvordan du fremmer mattrygghet gjennom kvalitetsstyringssystemer, inkludert fareanalyse og kritiske kontrollpunkter (HACCP). Dette er slik at du forstår hvordan du oppfyller det juridiske ansvaret til næringsmiddelforetakere når det gjelder å produsere trygge produkter, samt kvalitetskravene til kundene dine.
For å vurdere dine tekniske ferdigheter og vitenskapelige kunnskaper, vil du fullføre en rekke vurderinger. Disse vil avhenge av enhetene du studerer, men noen av oppgavene dine kan være å produsere laboratorierapporter om den kjemiske profilen til matvarer og deres egnethet til konsum, skrive en artikkel om sosiale, økonomiske og politiske faktorer som påvirker næringsmiddelindustrien, eller design av en matproduksjonsfabrikk og et styringssystem for matsikkerhet.
År 1
På kurset vil du studere følgende enheter:
Kjerneenheter
- Grunnleggende ernæring
- Molekylær ernæring og biokjemi
- Matsammensetning og analyse
- Avhandling med forskningsmetoder
- Matmikrobiologi
- Matforedling
- Matsikkerhet og kvalitetsstyring
- Innovasjon i OD
- Fremtidens matbærekraft
Karrieremuligheter
Mange av våre nyutdannede begynner sin karriere innen utvikling av nye produkter.
Du kan imidlertid jobbe i en rekke roller på tvers av mat- og ernæringsindustrien, innen områder som kvalitet og mattrygghet, matproduksjon, matmarkedsføring og teknisk ledelse.
Noen av rollene du kan forfølge inkluderer matproduksjonssjef, matteknolog, forbrukeromsorgssjef, teknisk leder, matkjøper og juridisk overholdelsesansvarlig.