Master i bioteknologi og matvitenskap
University of Chemistry and Technology, Prague
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Prague, Tsjekkia
Språk
Engelsk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
2 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
CZK 77 500 / per year
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Sep 2024
Introduksjon
Dette masterstudiet er primært tilrettelagt for søkere fra utlandet. Studentene er pålagt å betale en studieavgift. Alle kurs gjennomføres på engelsk. Studiet er akkreditert av det tsjekkiske departementet for utdanning, ungdom og idrett og er i samsvar med kravene i Bologna-prosessen - European Higher Education Area.
Programmet forbereder kandidater til å bli eksperter med kunnskap på høyt nivå innen bioteknologi og bioteknikk og matvitenskap, med vekt på matkvalitet og sikkerhet. Den bredt utformede strukturen til dette programmet - sammen med den tilsiktede forbindelsen mellom kjemisk, biologisk og ingeniørutdanning - åpner et bredt spekter av karrieremuligheter for nyutdannede. Studiet utvider og utdyper generell kunnskap oppnådd på bachelornivå i biokjemi, organisk og fysisk kjemi, biologi, mikrobiologi, matteknologi og analyse, og i det grunnleggende innen bioteknologi og bioteknikk. Studenter kan finpusse sin ekspertise ved å velge riktige valgfag.
Læreplan
1 studieår
Vintersemester
Obligatoriske emner
- AM319001 Molekylærbiologi
- AM320010 Enzymologi
- AM320017 Genteknologi
- AM321001 Mat- og biokjemisk prosessteknikk
- AM323004 Reaksjonsmekanismer i matkjemi
- AM323015 Spesialmatanalyse
- AM352008 Programseminar og prosjekt - Bioteknologi og matvitenskap
Sommersemester
Obligatoriske emner
- AM320027 Matmikrobiologi
- AM323001 Kjemisk mattrygghet
- AM324005 Prinsipper for matkonservering
- AM342001 Bioaktive naturlige forbindelser
- AM352001 Spesialisert praksis
- AM352009 Bioteknologi og matvitenskap - Laboratorieprosjekt I
Valgfag A
Minimum antall fag: 1
- AM323016 Analyse av bioaktive forbindelser
- AM323019 Kontroll av matråvarer og råvarer: Laboratorium
2 studieår
Vintersemester
Obligatoriske emner
- AM319004 Bioingeniør I
- AM319018 Bioteknologi i næringsmiddelindustrien
- AM319024 Risikoer i bioteknologi
- AM323010 Isolerings- og separasjonsmetoder
- AM352010 Bioteknologi og matvitenskap - Laboratorieprosjekt II
Valgfag A
Minimum antall fag: 1
- AM319009 Bryggeteknologi
- AM319025 Trender innen bioteknologi
Sommersemester
Obligatoriske emner
- AM963001 Diplomoppgave
Karrieremuligheter
Nyutdannede er forberedt på høyt kvalifiserte stillinger i bioteknologiske selskaper, i matproduksjonsanlegg, i bedrifter orientert mot landbruksvarer, og i helsevesen eller farmasøytiske selskaper. De er kvalifisert til å inneha stillinger innen (bio-)prosessdesign og kontroll og kvalitetsstyring i forsknings- og utviklingsavdelinger. På grunn av allsidigheten i utdanningen deres, er nyutdannede forberedt på å tilpasse seg enkelt til endrede forhold og nye oppgaver. Nyutdannede forberedes også til stillinger i administrasjons- og tilsynsorganer og doktorgradsstudier.