Belgia

Study in Belgium

Høyere utdanning

Høyere utdanningsinstitusjoner i Belgia tilbyr bachelor-, master-og doktorgrader. Belgia har to typer institusjoner for høyere utdanning:

Universitetsutdanning tilbys av universiteter, og inkluderer utdanning i en valgt disiplin sammen med vitenskapelig forskning.
Non-universitet høyere utdanning omfatter både høgskoler og kunst akademier. Høgskolene forberede studentene for bestemte yrker. Kunstakademiene undervise i teori og praksis av ulike kunst.
Mange mastergrad kurs blir undervist i nederlandsk eller fransk, og noen programmer og kurs blir undervist på engelsk.

 

Hvorfor studere i Belgia?

Belgia ligger i hjertet av Europa, bare en kort togtur unna store kulturelle byer som Paris og Berlin. Som et veiskille i Europa, er Belgia kjent for sin multikulturalisme og imøtekommende holdning til internasjonale studenter.

Belgiske institutter for høyere utdanning er anerkjent over hele verden av både forretnings-og fagmiljøer for sin høye kvalitet. Belgia er også båter med høy livskvalitet, inkludert lav undervisning, god helse og en robust offentlig transport nettverk.

 

Universiteter

Belgia har seks universiteter som dekker mastergrader i alle fagfelt, som for eksempel økonomi, ingeniørfag, språk og psykologi.

Belgias 21 høgskoler tilbyr masterprogram i åtte områder: agronomics, brukskunst, økonomi, paramedical, utdanning, samfunnsvitenskap, teknologi, og oversettelse og tolkning.

Belgia har også 17 kunstakademiene som tilbyr mastergrader i en av fire generelle områder: kunst, musikk, scenekunst og kringkasting teknikker.

 

Undervisning og Program Varighet

Opplæring i 2012-2013 ved universiteter for studenter fra EU-land er € 835. Studenter fra land utenfor EU betale ekstra avgifter på rundt € 2000 til € 4000 avhengig av deres studium og universitet.

Undervisning ved høgskoler og kunst akademier er lavere. Den 2012-2013 skolepenger for et masterprogram er € 351 hvert år med unntak av det siste året, noe som er € 455. Igjen, kan ekstra kostnad for studenter fra land utenfor EU. Den spesifikke institusjonen kan gi informasjon om disse ekstra avgifter.

Masterstudier er 1 år (60 studiepoeng) eller to år (120 studiepoeng) avhengig av fagområde. I tillegg kan studenter som allerede har en mastergrad få en komplementær mastergrad med minimum 60 studiepoeng i et spesialisert yrke.

 

Studieår

Studieåret omfatter tre semestre. Det første ordet begynner i midten av september og går gjennom slutten av desember, etterfulgt av eksamen i januar. Den andre periode starter i begynnelsen av februar og går om midten av mai, etterfulgt av eksamener i slutten av mai eller begynnelsen av juni. Den tredje periode går over sommeren. Studenter som stryker eksamener kan gjenerobre dem under en sesjon som går fra midten av august til midten av september.

 

Post-Graduate Opportunities

Internasjonale studenter som får en mastergrad i Belgia kan fungere for et belgisk selskap etter endt utdanning. Imidlertid er retten til arbeid ikke automatisk, så elevene bør sjekke gjeldende lover hvis de blir tilbudt en stilling. På et minimum, kan studentene bli pålagt å få arbeidstillatelse, og dette gjelder for studenter fra både EU og ikke-EU-land.

Studenter som ønsker å fortsette sine studier kan bli tatt opp på et doktorgradsprogram og bli et forskerteam etter å få sin mastergrad i Belgia.

 

Visa Krav

Studenter fra EU / EØS-landene trenger ikke visum for å studere i Belgia. Studenter fra andre land kan kreve visum, men som varierer for hvert land, bør potensielle studenter kontakte den belgiske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet.

 

Helseforsikring

Ikke-EU-studenter som ikke har helseforsikring fra hjemlandet som dekker et opphold i Belgia er pålagt å delta i et "mutuelle" for å motta helsetjenester fordeler. Studenter fra EU-land må ha et europeisk helsetrygdkort fra hjemlandet, og dette kortet gir dem mulighet til å delta i et mutuelle under de samme betingelsene som er belgisk statsborger.Helseforsikring koster ca € 50 per kvartal for hver person og må betales i løpet av perioden studien.

 

Tips

Siden fransk og nederlandsk er de språkene av valget for opplæring i Belgia, kan potensielle studenter for noen masterstudiet være nødvendig å passere en nederlandsk eller fransk språkkunnskaper eksamen. For spesifikke krav, bør elevene spør institusjonen de er interessert i å delta. De fleste institusjoner tilbyr ekstra språkopplæring til studenter som har problemer med språket i undervisningen.

Selv om kostnaden for å studere i Belgia er lav, er det fortsatt mange stipender og tilskudd tilgjengelig for studenter på master-programmer som trenger ekstra hjelp.

Om Belgia

Belgia ligger i Vest-Europa, med grenser til Nordsjøen, Frankrike, Tyskland, Luxembourg og Nederland. Hovedstaden Brussel, ligger midt i landet og er hovedkvarteret til mange viktige europeiske organisasjoner, inkludert EU, EU-kommisjonen og Den nordatlantiske traktat Organization (NATO). I tillegg til sjokolade og øl, er Belgia kjent for å ha den første avisen i verden, som ble trykt i Antwerpen.

 

Klima

På grunn av Belgias lite område, er klimaet relativt ensartet i hele landet. Den generelle klimaet er temperert, med milde vintre og kjølige somre, og en typisk dag er noe regn og skyet. Terrenget omfatter flate slettene, bølgende åser og fjell.

 

Kultur

Belgia er kjent for den hærskare av kulturelle aktiviteter og sportslige arrangementer tilgjengelig, særlig i Brussel. Studentene vil finne hendelser og arenaer for musikk, maleri, teater, film og andre kunstarter. Mange arrangementer som konserter og konferanser har redusert prisene tilgjengelig for studenter.

 

Cost of Living

Levekostnadene for studenter i Belgia er relativt lav. I tillegg til undervisning og avgifter, kan elevene regne med å bruke ca € 800 per måned på boutgifter, med omtrent halvparten som kommer for boliger. Uavhengig av nasjonalitet, er heltidsstudenter lov til å arbeide for å bidra til å dekke kostnadene. Studenter fra land utenfor det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) kan være nødvendig for å få arbeidstillatelse.