Finland

Studier i Finland

Høyere utdanning i Finland

Høgskoler (også referert til som UAS, eller uiversities for anvendt vitenskap) og universitetene er de to sektorene som omfatter Finland 's system for høyere utdanning. Mens universitetene eksplisitt fremme forskningsbaserte akademiske studier som biomedisinske og psykologiske programmer, høgskoler gi studentene yrkesrettet-type utdanning ment å gi dem den kompetansen som trengs for å få arbeid etter endt utdannelse. Du kan bare tjene en post-Master 's eller doktorgrad fra et universitet.

UAS 's tilby studentene tilgang til ulike fagretninger som gir Bachelor og Master grader ved ferdigstillelse. Det tar vanligvis en polyteknisk student mellom tre og fem år for å tjene en Bachelor 's fra en UAS og ytterligere to til tre år å tjene en Master ' s grad. I tillegg, Finland 's polytekniske universitet har mange programmer som er tilgjengelig på engelsk, sammen med noen få Master ' s programmer som også er tilgjengelig på engelsk.

Opptak til finske institusjoner for høyere utdanning er basert på en student 's GPA opptjent i videregående skole eller fra å ta et universitet ' s egen opptaksprøver. Disse undersøkelsene skiller seg fra andre ved at de ikke er laget for å teste en student 's evne til å memorere informasjon eller "gjetning " svaret på et lemleste svaralternativer. I stedet ser på en finsk opptaksprøve test analytiske og kritisk tenkning ferdigheter ved å gjennomføre flere korte essay-type spørsmål.

Studenter som oppgraderer fra en polyteknisk universitet kan gjelde ved et universitet å forfølge en master 's grad. En polytekniske utdannet kanskje ta ytterligere studier ved universitetet for å opprettholde nivået på utdanningen oppleves av universitetsutdannede.

 

Finland 's Undervisning System

Finland 's Kunnskapsdepartementet midler høyere utdanning slik at borgere av Finland slipper å betale skolepenger når du deltar på en polyteknisk eller universitet.Dette gjelder også for internasjonale studenter i de fleste tilfeller. For eksempel kan noen mester 's studieprogrammene har knyttet skolepenger for studenter som ikke er medlemmer av EØS eller EU. Imidlertid vil studenter ved en polyteknisk anlegget eller universitet må kjøpe bøker og annet kursmateriell samt betale for sine egne boutgifter. Finland 's levekostnadene er lik andre EU-land.

 

Visum og Student oppholdstillatelse

Hvis du tar en opptaksprøve i Finland, vil du trenger visum, som tillater deg å holde maksimalt tre måneder. Som en grad student som studerer i Finland som ikke er et EU-eller EØS-borger, vil du da trenger å søke om en student oppholdstillatelse. For mer informasjon, ta kontakt med ditt land 's finske ambassaden for å finne ut hvordan å få en student oppholdstillatelse. Du kan også besøke nettsiden til den finske utlendingsenhet for å finne ut hva du trenger for å søke om denne tillatelsen.

Vær oppmerksom på at på det tidspunktet du søke om en student oppholdstillatelse, vil du bli bedt om å vise bevis på at du kan støtte deg selv mens du bor i Finland. Foreløpig må internasjonale studenter viser at har tilgang til 6000 € per år eller 500 € per måned til minimalt dekke levekostnader. I amerikanske dollar dette tilsvarer ca $ 600 per måned eller $ 7000 årlig.

 

Hvorfor studere i Finland?

Foruten det faktum at Finland betaler for de fleste, om ikke alle av skolepenger, det unike ved den finske kulturen, nærhet til flere andre fascinerende land, og landet 's vekt på å stadig forbedre kvaliteten på høyere utdanning gjør Finland en av de beste stedene å tjene en grad i verden.

Om Finland

Grenser til Norge, Russland og Sverige, er Finland det mest grisgrendte land i EU, men er den åttende største i landet massen i forhold til andre land i Europa. Over to millioner mennesker bor i Finland 's hovedstad Helsinki, som også Finland ' s økonomiske, politiske, kulturelle og pedagogisk senter. Nesten 70 prosent av alle utenlandske selskaper har etablert sine baseline operasjoner i Helsinki-området.

Finland er en rik nasjon og konsekvent rangert som en av de fem beste landene i verden i forhold til levestandard, økonomisk stabilitet og skolevesenet. Fordi dens omfattende velferdssystem rikelig gir gode utdanningsmuligheter for alle, så vel som helsetjenester og andre ytelser som gis et høyt beskattet samfunn, forblir Finland 's økonomi velstående på grunn av sin evne til å gi alle en fair sjanse til å realisere sitt potensial som en levedyktig medlem av finske samfunnet.I tillegg er Finland et fredelig land som ikke tilbringe store mengder skatt på sine militære elementer, som gjør at den kan bruke mer på velferd for sine borgere.


Essential Fakta om Finland

  • Finland har 19 Maakunta, eller regioner, som er overvåket governmentally av regionale råd som representerer samarbeidsfora for hver region 's kommuner.
  • Hver Maakunta har statens økonomiske og sysselsetting sentre som styrer administrasjonen av skogbruk, jordbruk, arbeid og fiskeri saker i den aktuelle regionen.
  • Finland har nesten 190.000 innsjøer og 180.000 øyer for studenter og turister til å utforske. Den inneholder også den fjerde største innsjøen i Europa - Saimaa.
  • Skog av bjørk, furu og gran dekker 86 prosent av Finland, en faktor som bidrar til at landet er den største tre produsent i Europa.
  • Folk som bor i den nordligste delen av Finland erfaring 73 dager med evigvarende sollys om sommeren, og 51 dager med 24-timers nattetid om vinteren.
  • Som et parlamentarisk demokrati, har Finland en statsminister som er den mest innflytelsesrike politiker. Alternativt, er Finland 's president vurdert "statsoverhode ". Borgere av Finland har lov til å stemme og kjøre i presidentvalget, parlamentariske og kommunevalg samt andre EU-valg.
  • Som medlem av EU, bruker Finland euroen som sin primære valuta, som erstattet de markka over et tiår siden.

 

Språk Informasjon

De offisielle språkene i Finland er finsk og svensk. Svenske primært snakkes i kystnære områder så vel som i sør, vest og Aland regionen. Finsk Tegnspråk og finsk romani er også anerkjent av landet 's grunnlov. Nitti prosent av Finland 's befolkningen snakker finsk. Studentene er interessert i å studere i Finland bør være oppmerksom på at mens finsk er et ikke-indoeuropeisk språk, og det er svært forskjellig fra andre språk som snakkes i Europa først og fremst på grunn av syntaks sin - den har 15 forskjellige substantiv tilfeller, uvanlige uttale og utradisjonelle grammatikk struktur.

 

Finland 's Climate

Fordi Finland ligger nær nok til Atlanterhavet, opplever det en kontinuerlig strøm av varme produsert av Golfstrømmen.Finland er også varmere enn sine naboland på grunn av modererende innflytelse av Østersjøen sammen med sine tusenvis av innsjøer i samspill med Golfstrømmen fuktighet. Imidlertid har Finland veldig kaldt, veldig snørike vintre som typisk se temperaturer stuper til -20 grader Fahrenheit (-30 Celsius), med snø liggende på bakken fra november til april. Finland 's varmeste dagene skje i juli, da innbyggerne sole seg i varmt solskinn og 90 grader Fahrenheit (35 Celsius) temperaturer.

 

Religion i Finland

Omtrent 75 prosent av finnene tilhører den evangelisk-lutherske kirken i Finland. De resterende 25 prosent har ingen religiøs tilhørighet eller anser seg selv protestantiske, katolske eller jødiske.

 

Offisielle helligdager

Acts of Parliament etablere Finland 's offisielle helligdager som inkluderer New Year ' s, påske, jul, Epiphany, All Saints 'Day og Jonsok.May Day og Independence Day anses sekulære helligdager.