ENVIRONMENTS- økonomisk geologi-SOIL MANAGEMENT-Geoteknikk-GEOMATERIAL-nanomaterial iMac er en integrert Master of Science designet av 4 institusjoner med et bredt spekter av ledelse i leire vitenskap:

  • Universitetet i Poitiers (UP) i Frankrike (koordinator),
  • Universitetet i Aveiro (UA) i Portugal,
  • Tekniske Universitet Kreta (HiT) (Chania) i Hellas,
  • den føderale universitetet i Rio Grande do Sul (UFRGS) (Porto Alegre) i Brasil.
IMACS5

Hvorfor leirmineraler?

Interessen leire resultater fra deres felles tilgjengelighet, og deres unike fysiske og kjemiske egenskaper. Ingen andre mineraler i dag tiltrekke så stor interesse.

I tillegg til deres vanlige gamle anvendelse som murstein, fliser, keramikk og for papirbelegning og avfallshåndtering mer nylig, har leirer funnet mange nye anvendelser. Leirmineraler har gitt et løft i teknologi, fordi de er rimelige nanomaterialer, og som sådan, de har et stort potensial for syntese av polymer nanocomposites med overlegne mekaniske og termiske egenskaper. Optimalisering av adsorpsjon, kolloidalt og reologiske egenskaper åpner også muligheten for å bruke leirmineraler for medisinsk bruk, forurensning og miljøvern. Leirmineraler spiller en rolle i økonomisk geologi (både som viktig mineral ressurs og i energiressurs leting) og jordbearbeiding. Leire har også mange negative effekter i geoteknikk, manifestert i form av skred, mudderflommene, og forringelse av leire-baserte byggevarer.

Clay kunnskap er svært tverrfaglig og flerfaglig som det inkluderer geologiske, geotekniske, mineralogiske, fysisk-kjemiske og bio-geokjemiske aspekter. IMac er den første master kurs adressering analytiske teknikker og deres siste utviklingen, leire mineral egenskaper samt deres viktigste bruksområdene.

Dermed blir kompleks og allsidig natur leire, samt deres mange bruksområder og applikasjoner, kreve at leire ingeniører har en tverrfaglig utdanning.

Mål av iMac-programmet

De fleste eksisterende Masters Kurs arbeider med leire fokusere på en enkelt disiplin eller domenet der Clay Science ikke nødvendigvis utgjør hoveddelen av kurset (Earth Sciences, Civil og Geoteknikk, materialteknologi, miljø og bioteknologi, kjemi og Chemical Engineering) . Imidlertid er Clay Science en tverrfaglig oppgave, å kombinere geologi, mineralogi, krystallografi, med fysikk, Geotekstiler og geoteknikk sammen med uorganisk, organisk, kolloid kjemi og biokjemi.

IMac (International Master i Advanced Clay Science) er den første tverrfaglig program som kombinerer allment distribuert kunnskap om leire. IMac er en integrert 2 år masterprogrammet levert av fire universiteter: Universitetet i Poitiers (Frankrike), Technical University of Crete (Chania - Hellas), Universitetet i Aveiro (Portugal) og føderale universitetet i Rio Grande Do Sul (Porto Alegre - Brasil), og er støttet av den franske Clay Group (GFA) og AIPEA (International Association for studier av leirmineraler) som er assosierte medlemmer av iMac. Dette programmet er godkjent av EU-kommisjonen under en meget konkurransedyktig søknad ordningen som et Erasmus Mundus Joint Master program i juli 2009. I løpet av det første året, grunnleggende kunnskap om leire, den siste utviklingen i leire og analytiske teknikker er gitt, etterfulgt av en første spesialisering i miljø, jord og geologiske systemer. Etter denne treningsperioden, fullfører en master prosjekt det første året programmet. Det andre året har to spesialiseringer 1) geomaterialer og ingeniør, og 2) Avansert leire - nanomaterialer og helbredelse mineraler. Masteroppgaven (4 til 6 måneder) fullfører dette andre året og kan utføres på en av partnerforskningslaboratorier som utgjør et nettverk av mer enn 20 merkede forskningslaboratorier og flere private selskaper.

Målet med denne Master er å danne høyt nivå akademikere ved å gi dem et bredt spekter av kompetanse med anvendelser i Miljø, Earth Sciences, Materials (geomaterialer og nanomaterialer) ... Det tverrfaglige av iMac programmet gir tilgang til et stort arbeidsmarked på internasjonalt nivå. Et stort antall forskningslaboratorier vil være i stand til å ta imot for PhD iMac studenter. IMac studenter vil være attraktive for alle ingeniør ledige stillinger som krever leire kunnskap (Miljø og avfallshåndtering, Civil Engineering, jord, Industries knyttet til mineral og energiske ressurser, Geo materialer, sement og keramisk industri, Nano-materialer, kosmetikk og medisin ... ).

Undervisningsspråket er engelsk. Gjennomføringen av læreplanen er belønnet med en mastergrad eller flere mastergrader avhengig av studentmobilitet.

Dette Masters Kurset er åpent for studenter som holder en BSc (eller en grad tilsvarende 180 studiepoeng) eller en akademisk likeverdighet basert på yrkeserfaring (validering av ervervet erfaring er nødvendig), og en flytende forståelse av det engelske språket.

Vår styrke:

  • I forbindelse med den industrielle krav.
  • Analysekompetanse for mineral-geomaterial karakterisering: X-Ray Diffraksjon, infrarød spektroskopi, skanning og transmisjonselektronmikroskopi, Termiske analyser, Tomography ...
  • En tverrfaglig tilnærming.
  • To perioder med internship i en partner laboratorium (universitet eller industri), betinget av karakterene ervervet.
  • Et internasjonalt kurs.

dokumenter som kreves

Søkeren må sende følgende dokumenter: Degree tilsvarer BSc A godkjent (oversatt på engelsk) kopi av den nødvendige grad for anvendelse i en Masters Course (minst en bachelorgrad eller et nasjonalt anerkjent grad tilsvarer 180 studiepoeng).

Dersom det er ønskelig, må søkeren bevise internasjonal anerkjennelse av nevnte grad som tilsvarer en Bachelor og gi slike offisiell anerkjennelse settes på engelsk. En akademisk ekvivalens kunne tilskrives basert på yrkeserfaring søkeren (validering av ervervet erfaring). Følgelig er programmet ikke bare åpen for B.Sc. studenter.

Merk: Søknaden kan sendes selv om B.Sc. er ikke helt ferdig på fristen. Denne situasjonen skal forklares nettopp i ytterligere forklaring brevet. IMac utvalg Styret avgjør om søknaden vil bli behandlet eller ikke.

Studenter fra følgende land må kontakte den franske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet så snart som mulig: Algerie, Argentina, Benin, Brasil, Burkina Faso, Kamerun, Chile, Kina, Colombia, Komorene, Kongo Brazzaville, Elfenbenskysten, Gabon, Guinea, India, Indonesia, Iran, Japan, Libanon, Madagaskar, Mali, Marokko, Mauritius , Mexico, Peru, Senegal, Russland, Sør-Korea, Taiwan, Tunisia, Tyrkia, USA, Vietnam. Disse studentene må følge standard CEF (Senter for studier i Frankrike) elektroniske søknadsprosessen på Campus Frankrike hjemmesideSikret Campus Frankrike pre-registrering sertifikat er obligatorisk.

Språkkunnskaper Unntatt for morsmål, er en sertifisert flytende nivå i engelsk er nødvendig som bevis på tilstrekkelig kunnskap om det engelske språket. Tilleggs ferdigheter i fransk, gresk eller portugisisk kan også sendes.

Karakterutskrift

Karakterutskrift presentere en komplett liste over kurs validerte under Bachelor med karakteren oppnådd i en forklart skala (fortrinnsvis ECTS karakterskala eller internasjonal norm definert av NCEFEC på en skala fra A + til E).

Dette dokumentet skal være et offisielt dokument som kommer fra den aktuelle institusjonen med navn og underskrift av personen som er ansvarlig for dannelse og må være på engelsk eller en kopi av en sertifisert engelsk oversettelse må oppgis.

anbefalinger

To brev av referanse kommer fra to forskjellige lærere, forskere og / eller fagfolk, som har direkte kjent søkeren i løpet av en undervisning eller arbeidsperiode, forklarer søkers egnethet med hensyn til programmet søkt om.

Evalueringsskjemaet fylles ut av den som har ansvar for den siste treningen (Bachelor eller Master kurs).

Motivasjonsbrev

Maskinskrevet eller word-behandlet, på engelsk, der søkeren forklarer hvorfor han / hun søker, hvordan han / hun mener at dette programmet kan hjelpe ham / henne og favorisere hans / hennes personlige prosjekt, hva er hans / hennes faglige mål.

Dette brevet må også presentere kandidatenes argumenter som forklarer hans / hennes preferanse for trening mobilitet.

CV Euro

En curriculum vitae (på engelsk) gir ekstra nyttig informasjon for evaluering og oppfatning av søkers interesse og egnethet til iMac-programmet (søkerens erfaring, prosjekt, opplæring eller studier i utlandet, arbeidserfaring, aktuelle og tidligere profesjonelle aktiviteter, diverse og språk ferdigheter).

Opprettelsen av CV Euro er utført på EU nettsiden.

Utfylt og signert søknadsskjema.

Siste fotografering

Kopi av pass (eller Id)

Merk at utvalgte ikke-europeiske studenter må ha et pass med en utløpsdato posterior til normal datoen for slutten av kurset som han / hun er registrert for (f.eks rundt 3 år).

Ytterligere forklaring brev (om nødvendig)

Søkeren kan forklare i et eget brev konkrete saker, for eksempel: spesielle behov, manglende dokumenter ...

Vivez Poitiers fra Coralie LaliVimeo.

Registreringsavgifter

Skolepenger for Universitetet i Poitiers er EUR 270 for et år for europeiske og ikke-europeiske studenter (satser 2014-2015). Den obligatoriske grunnleggende helseforsikring "trygd" for ikke-europeiske innbyggere er EUR 220 av året (prisene 2014-2015). For alle studenter fra EU universiteter kommer til en fransk universitet, EHIC (Europeisk helsetrygdkort) fritar dem fra franske student helseforsikringsordninger.

Skolepenger for Technical University of Crete er EUR 700 per semester for europeiske og ikke-europeiske beboere.

Skolepenger for Universitetet i Aveiro er EUR 500 per semester for europeiske og brasilianske beboere og EUR 2750 for ikke-europeiske innbyggere (bortsett fra brasilianske studenter) Det er ingen skolepenger for det føderale universitetet i Rio Grande do Sul.

Alle studenter vil betale sine avgifter årlig i september til registrering kontoret til hosting institusjon.

Disse avgiftene omfatter institusjonelle, undervisning, logistikk og organisatoriske kostnader i løpet av de courses.These avgifter inkluderer ikke (I) reiseutgifter mellom de ulike treningsperioder, (II) leieboliger, (III) administrative kostnader enn de faglige de ( kostnader på grunn av utvandring prosedyrer, bank ...).

Program undervist i:
Engelsk
University of Poitiers
Dette kurset er Campusbasert
Startdato
sep. 2019
okt. 2019
Duration
2 år
Heltid studier
Pris
- Avgifter varierer avhengig av institusjon; Vennligst se Program Beskrivelse: registreringsavgifter for flere detaljer
Deadline
Etter sted
Etter dato
Startdato
mars 2020
Sluttdato
Søknadsfrist
Startdato
sep. 2019
Sluttdato
Søknadsfrist
Startdato
sep. 2019
Sluttdato
Søknadsfrist
Startdato
okt. 2019
Sluttdato
Søknadsfrist

sep. 2019

Location
Søknadsfrist
Sluttdato

okt. 2019

Location
Søknadsfrist
Sluttdato

mars 2020