Japan

Study in Japan

Høyere utdanning i Japan

Japanske høyere utdanningsinstitusjoner omfatter universiteter, junior høyskoler og høyskoler av teknologi, men bare universiteter award bachelor-, master-, lege og profesjonelle grader. Mer enn 70 prosent av high school nyutdannede få noen form for høyere utdanning.

 

Hvorfor studere i Japan?

Japanske skoler har ekstremt høye pedagogiske standarder og er blant de ledende i verden på state-of-the-art teknologi og forskning. I tillegg til teknisk skarpsindighet, er japanske universiteter også høyt ansett i andre akademiske disipliner som statsvitenskap. Tretten universiteter tilbyr i dag programmer undervises på engelsk.

Japan er ekstremt åpent for internasjonale studenter, mer enn 130 000 utenlandske studenter studerer i landet hvert år.Japan planlegger å mer enn doble antallet internasjonale studenter i 2020 i en del ved å tilby flere programmer på engelsk.


Universiteter i Japan

Japan har 618 universiteter med graduate programmer. Disse universiteter faller i tre kategorier:

  • 86 nasjonale universiteter
  • 75 offentlige universiteter etablere av lokale enheter
  • 457 private universiteter


Japanske universiteter er blant de beste i verden med 13 skoler i topp 400 i verden, ifølge 2012-2013 Times Higher Education verden Universitetet rangering.

 

Undervisning og Program Varighet

Undervisning for masterstudier går fra ca $ 9000 (US) til ca $ 15 000 (US) per år. Den japanske regjeringen og japanske universiteter både gir mange muligheter for stipend og lån. Masterprogram varer vanligvis i to år, men kan studenter som ikke behersker japansk trenger å bruke 1-2 år på å studere språket før opptak til et masterprogram undervises på japansk. Forberedende språkkurs er tilgjengelig på 66 private universiteter og junior høgskoler.

 

Det finnes flere typer av internasjonale studenter i Japan:

  • Privat finansiert utenlandske studenter, som kanskje gjelder direkte til en japansk skole når de har fått tilstrekkelige språkferdigheter.
  • Studenter som studerer under japanske regjeringen (Monbukagakusho) stipend program, dette programmet har svært strenge krav og en lang søknadsprosess.
  • Egen-regjeringen sponset studenter. Japan har avtaler med flere land for å hjelpe studenter med en japansk utdanning, inkludert Malaysia, Thailand, Singapore, De forente arabiske emirater, Kuwait og Usbekistan.

 

Studieår

Den japanske studieåret går normalt fra april til mars. Det er vanligvis to semestre, med første semester går fra april til september og den andre semester går fra oktober til mars. Sommerferien er vanligvis slutten av juli til slutten av august, er vinterferien slutten av desember til begynnelsen av januar og spring break er slutten av februar til begynnelsen av april.

 

Post-Graduate Opportunities

Det er mange muligheter for studenter med mastergrader å arbeide i industrien eller drive forskning etter endt utdanning. I 2010 fant nesten 8000 utenlandske studenter i Japan sysselsettingen i Japan etter at de ble uteksaminert. Internasjonale studenter må ha et konkret jobbtilbud før de kan søke om en endring i oppholdsstatus fra student til arbeidsliv.

 

Visa Krav

Internasjonale studenter må ha visum.Studenter i en mastergrad program er kvalifisert for en student residence status. Studenten kan søke direkte om visum gjennom den japanske ambassaden eller konsulatet i studentens hjemland, eller utdanningsinstitusjonen der studenten planlegger å studere kan gjøre en søknad for å få et sertifikat av kvalifisert. Når studenten har Certificate of berettigelse, vil de fortsatt trenger å få visum fra hjemlandet japanske ambassade eller konsulat.

I tillegg til visum, må utenlandske studenter registrere seg som aliens innen 90 dager etter ankomst i Japan på et kommunalt kontor i området der de bor. Studentene skal bære sine alien registreringskort med dem hele tiden når de får det.

 

Helseforsikring

Internasjonale studenter er kvalifisert til å abonnere på National Health Insurance, som dekker om lag 70 prosent av kostnadene for medisinsk behandling.I tillegg har noen universiteter har spesielle helseforsikring planer for internasjonale studenter. For å få National Health Insurance, vil studentene først trenger deres alien registreringskort. Avgifter for National Health Insurance variere fra lokalitet, den månedlige avgiften i Tokyo er ca ¥ 3500.

 

Tips

Bukker er ofte brukt som både en hilsen og indikasjon på respekt. Buer spenner fra uformelle buer på ca 15 grader til dype baugen på ca 45 grader brukes til å uttrykke dyp takknemlighet eller en unnskyldning. Forretningsreisende buer er i midten, ca 30 grader.

Den japanske livsstilen inkluderer rikelig med mosjon og et sunt kosthold med masse friske grønnsaker og sjømat.

Om Japan

Japan ligger i Øst-Asia i Stillehavet. Japans nærmeste naboer er blant annet Kina, Nord-Korea, Sør-Korea og Russland. Japan er faktisk en øygruppe som består av nesten 7000 separate øyer, men de fire største øyene utgjør nesten alle landets landmasse. Hovedstaden Tokyo er en av verdens største byer og omkringliggende storbyområdet er den største i verden, med 30 millioner innbyggere. Japan er en svært industrialisert land hvor man finner en rik historie, ulike kulturfestivaler, fremragende kjøkken, vakre hager, majestetiske landskap og fantastiske fjell, inkludert Mount Fuji, en av verdens mest gjenkjennelige toppene. Landet er også kjent for bransjer som gjør noen av de høyeste kvalitet i verden, for eksempel biler og elektronikk.


Klima

På grunn av Japans variert geografi, varierer klimaet mye over steder, men landet generelt opplever fire årstider. Gjennomsnittstemperaturen i Tokyo er ca 27 grader C i august og ca 5 grader C i januar.

 

Kultur

Japansk kultur er en mangfoldig blanding av gamle østlige tradisjoner og moderne vestlig samfunn. Japan har et bredt spekter av kulturelle uttrykk, fra buddhistiske templer dateres tilbake mer enn 15 århundrer til fine japansk porselen og vakre tre utskrifter. I tillegg er mye av japansk animasjon, poesi, dans og musikk anerkjent over hele verden.

 

Cost of Living

Den gjennomsnittlige månedlige kostnaden for en internasjonal student å leve i Japan er i ferd ¥ 87,000 (ca $ 925 US), med unntak av undervisning.Mindre byer koster ca ¥ 60,000 per måned og større byer koster ca ¥ 100 000 yen per måned.

Skoler

Skoler og universiteter i Japan

Nettbaserte skoler og universiteter i Japan