Kina

Studier i Kina

Høyere utdanning i Kina

Kina har mer enn 2000 universiteter og høgskoler som tilbyr Bachelor, master og doktorgrader. Institutter for høyere utdanning er konsentrert i den østlige delen av landet. Kina er vert for tiden om lag 300.000 internasjonale studenter, de fleste av utenlandske studenter kommer fra asiatiske land, Russland, USA og Frankrike.

Selv om en gang sterkt regulert av myndighetene, kinesiske institusjoner for høyere utdanning nå har betydelig autonomi i valg av akademiske programmer og organisasjonsstruktur, noe som gjør mange skoler mer attraktivt for internasjonale studenter.

 

Hvorfor studere i Kina?

Mange mennesker får en master 's grad i Kina for de kulturelle og språklige erfaringer. I tillegg er kostnaden for en mastergrad mye lavere enn i Europa, USA, eller til og med de fleste asiatiske land.Kina har godt ansett masterprogram i disipliner som teknologi, vitenskap, økonomi og bedriftsøkonomi, samt unike programmer på områder som kinesisk språk og kampsport. Selv om de fleste masterstudier krever ferdigheter i kinesisk, mange programmer er nå tilbys på engelsk, spesielt for disiplinene i engineering og business.

 

Universiteter

Aktuelle offentlige reformer og investeringer har flyttet tre kinesiske skoler i de 200 som rangeres av Academic Ranking of World Universities (ARWU) - Peking University, Shanghai Jiao Tong University, og Zhejiang University. Kina etablerte ARWU å bruke som en målestokk for å vurdere kvaliteten på kinesiske institusjoner for høyere utdanning.

Mastergrader er tilgjengelig i et bredt spekter av disipliner, for eksempel medisin, ledelse, økonomi, ingeniørfag, filosofi, jus, utdanning, historie, naturfag og selv militær vitenskap. For de som er interessert i å studere i hovedsak kinesisk språk og kulturkunnskap, noen institusjoner tilbyr spesielle programmer for internasjonale studenter, som for eksempel Beijing Language and Culture University.

 

Undervisning og Program Varighet

Undervisning og avgifter generelt kjøre ca $ 1000 - $ 2000 per semester i amerikanske dollar avhengig av skolen og studiet. Masterstudier ta 2-3 år (4-6 semestre) for å fullføre. Ingeniører og teknikere grader vanligvis krever tre års studier.

 

Studieår

Studieåret er basert på to semestre, høst og vår.Høstsemesteret starter i september og avsluttes i slutten av januar eller begynnelsen av februar, og vårsemesteret går fra februar til juni.

 

Post-Graduate Opportunities

Mange kinesiske universiteter fortsatt sliter fra virkningene av kulturrevolusjonen og bare ca 30 prosent av college professorer har avanserte grader. Som et resultat, er det mange jobbmuligheter for personer med avanserte grader for å undervise i Kina. Ikke-kinesiske mastergrad nyutdannede vil også bli svært ettertraktet av bedrifter rundt om i verden som gjør forretninger med Kina.

 

Visa Krav

Alle internasjonale studenter krever visum. Det finnes to typer visum for studenter, studier visum (X-visum), som er for programmer som varer mer enn seks måneder, og Business visum (F-visum) for programmer på mindre enn seks måneder. Visumsøknaden prosessen tar 2-4 uker.I noen tilfeller er elevene lov til å ankomme i Kina med et turistvisum og deretter konvertere den til Study visum.

 

Helseforsikring

Universitetene gi helseforsikring for ca $ 100 (US) per år. Studentene må ha gyldig medisinsk undersøkelse før de kan begynne å studere, der de kan få i hjemlandet eller etter ankomst i Kina. Eksamen i Kina koster ca $ 100 (US).

 

Tips

Kinesiske valutaen heter renminbi, forkortet RMB. RMB enheter er i Yuan, også noen ganger kalt Jiao og Fen. Bruken av utenlandsk valuta i Kina er forbudt, men banker og mange hoteller tilbyr utveksle tjenester.

MasterCard, Visa, American Express, Diners Club, og JCB-kort er de eneste kredittkort i dag akseptert i Kina.

Det offisielle språket i Kina er Standard mandarin, som er basert på dialekt av mandarin snakkes i Beijing.Men snakker bare 70 prosent av befolkningen Mandarin som sitt første språk og mange forskjellige regionale dialekter finnes over hele landet.

Potensielle internasjonale studenter skal arbeide med den kinesiske ambassaden i landet deres for å sikre all innvandring og andre opptakskrav er oppfylt før du reiser til Kina.

Om Kina

Folkerepublikken Kina ligger i de østlige og sentrale deler av Asia, med grenser til Stillehavet og 14 andre land, blant annet India, Vietnam og Nord-Korea. Kina er verdens mest folkerike nasjon, med over 1,3 milliarder innbyggere. Det er verdens fjerde største landet i form av landmassen og mangfoldig geografi inkluderer skoger, strender, fjell, ørkener og 7600 øyer. Moderne Kina blander 5000 års historie med høy teknologi og travle byer. I tillegg til store bransjer som elektronikk, er Kina en av verdens største landbruks-eksportører.

 

Klima i Kina

Siden Kina er et veldig stort land, varierer klimaet betydelig på tvers av ulike steder, fra solfylte strender til kjølige fjell. Imidlertid har landet generelt en moderat klima året rundt.Winters tendens til å være kaldt og tørt, med temperaturer i sør blir så mye som 40 grader C varmere enn i nord. Summers har en tendens til å være regnfull, med mindre temperaturforskjeller. Den sørøstlige delen av landet får mest regn og nordvest minst.

 

Kultur

Selv om det er 56 ulike etniske grupper i Kina, er mer enn 90 prosent av befolkningen Han-kinesere. Sosiale verdier er basert på konfucianske og Tao religiøse prinsipper og virksomheten kultur verdier relasjoner snarere enn rigide operasjonelle regler.

Kineserne har en lang og tydelig historie av litteratur, musikk, kunst, arkitektur, kampsport og mote. Store kulturelle destinasjoner inkluderer den forbudte by og 798 Art District i Beijing, Tian Tan Buddha i Hong Kong, og det 2000 år gamle kinesiske mur.

Kinesisk mat kommer i utallige varianter på tvers av ulike regioner og regnes for å være en av de beste i verden.

 

Cost of Living

Den generelle levekostnadene er svært lav, fra ca $ 200 - $ 400 (US) per måned, avhengig av beliggenhet, større byer er generelt dyrere, men fortsatt svært rimelig. Siden få kinesiske borgere egne biler, offentlig transport som buss og jernbane er godt utviklet og billig å bruke.

Skoler

Skoler og universiteter i Kina

Nettbaserte skoler og universiteter i Kina