MSc i infrastruktur og grønne byer: Forvaltning av bærekraftig vann, transport, energi, avfall og avløpstjenester

Generelt

2 steder tilgjengelige
Les mer om dette programmet på institusjonens nettsider

Programbeskrivelse

Studieprogram

Dette spesialiseringssporet fokuserer på hvordan lokale myndigheter kan administrere, finansiere og tilby infrastruktur for å levere tjenester av høy kvalitet mens de forbedrer byenes grønne ytelse. Sentrale temaer inkluderer overgangen til en sirkulær økonomi, fornybar energi, grønn transport og infrastruktur (inkluderer drenering) og sanitær, og tilbudet av drikkevann.

Infrastructure and Green Cities- programmet er et fordypningsspor innen MSc i bystyring og utvikling , som gir muligheten til å få tilgang til et unikt rammeverk som hjelper byer til å bli grønnere, mer bærekraftige og konkurransedyktige. Dette Green City-konseptet er utviklet av IHS, og ser på byer som stort sett sammensatt av tre elementer: de bygde, naturlige og menneskeskapte miljøene. Denne banen fokuserer på det bygde miljøet med vekt på drikkevann og sanitær, energi og transportsektorer. I tillegg får studentene også de økonomiske instrumentene som trengs for å bygge effektive og kostnadseffektive infrastrukturnettverk for god tjenestelevering. Foruten å få et godt grep om teori, bruker studentene det også i praktiske øvelser som Cheongyecheon Restoration Project, utviklingen av en forretningsplan og planlegger en grønn og bærekraftig by i et simulert miljø.

Kursmål

På slutten av kurset skal deltakerne kunne:
 • Beskriv infrastrukturens rolle i å hjelpe byer til å bli grønnere.
 • Identifisere og analysere forholdet mellom urban infrastruktur og arealbruk, økonomisk utvikling, investeringer, fattigdomsbekjempelse og lokale miljøhelseforhold.
 • Forstå og analysere rollen til forvaltning av infrastruktur i å levere tjenester i henhold til et forhåndsbestemt nivå.
 • Bruk ytelsesvurderingsmetoder for å identifisere ledelsesproblemer som påvirker god leveranse av tjenester og foreslå anbefalinger.
 • Bruk innovative modeller og mekanismer for finansiering av byinfrastruktur for å levere gode tjenester og for å forbedre byens grønne ytelse.

Hvordan er året ditt organisert?

I den første og andre blokken deler programmet kurs om byteori, styring, politikk, planlegging og offentlig-private partnerskap, og kommunal finans og investering med de andre fordypningssporene. Oppgavene dine innen kursmodulene, samt handlingsplanleggingsverkstedet, er imidlertid alltid sporspesifikke. I den tredje blokkeringen av programmet vil kursene dine bare være sporspesifikke med mulighet for å ta et ekstra valgfritt kurs. I den fjerde blokken av programmet vil du styrke dine forskningsevner gjennom kursmetoder og workshops for forskningsmetoder og skrive masteroppgaven din om et tema som er relevant for ditt fordypningsspor. Noen eksempler på forskningsemner er listet opp nedenfor. Andre emner kan også aksepteres hvis de er godkjent av koordinatorene for fordypningssporet og oppgaveveilederen.

Eksempler på oppgaveforskning
 • Påvirkning av drift og vedlikehold av infrastruktur for å levere service av god kvalitet.
 • Konsekvenser av styring av infrastruktur for å levere service av god kvalitet og på lokal utvikling.
 • Påvirkning av grønn infrastruktur på urbane grøntområder (UGS), spesielt med kvantifisering av spesielle økosystemtjenester (ES) av utvalgte typer urbane grønne områder (UGS) ved bruk av data med høy oppløsning.
 • Påvirkning av energieffektivitet og fornybar energi på å forbedre byens levedyktighet og ytelsen til den grønne byen.
 • Påvirkning av energieffektivitet og fornybar energi på den sirkulære økonomien i byggesektoren.
 • Påvirkning av tilgjengelighet (tilkobling), grønne drivstoff (elektriske biler) og intelligente transportformer på ytelsen til den grønne byen.
Program pensum

Blokk 1 og 2 - oktober til januar

 • Urban Theory
 • Bystyring, politikk, planlegging og offentlig-privat partnerskap
 • Kommunenes finans og investeringer
 • Handlingsplanleggingsverksted

Blokk 3 - januar til april

 • Infrastructure Asset Management
 • Bærekraftig infrastruktur for Green City Workshop
 • Finansieringsinfrastruktur
 • Valgfag
  • Velge fra:
  • Byer og migrasjon
  • Forståelse av internasjonal bypolitikk: SDG og NUA
  • GIS-metoder for byforskning
  • Kjønn i urban teori, praksis og forskning
  • Inkluderende smarte byer
  • Bypolitisk analyse

Blokk 4 - april til september

 • Forskningsmetoder og teknikker
 • Urban Research Workshops
 • Feltarbeid og masteroppgave
  • Forskningsprosessen for oppgaven er delt inn i tre hovedtrinn:
  • Forskningsforslaget
  • Datainnsamling og forberedelse av data
  • Dataanalyse og oppgaveskriving

Hvorfor studere MasterInfrastructure og Green Cities

I møte med kontinuerlig byvekst har behovet for byer å bli grønnere og mer bærekraftig aldri vært mer presserende. Men grønne byer handler om mer enn estetiske grønne offentlige rom og vertikale hager. I virkeligheten påvirker infrastrukturvedtak også de naturlige og menneskeskapte elementene i det grønne byøkosystemet, noe som påvirker byens levedyktighet og bærekraft. I dette programmet får du kvalifikasjonene til å bli profesjonell innen byutvikling som spesialiserer seg i ledelse av grønn byinfrastruktur.

"Programmets tverrfaglige natur har endret mitt perspektiv på urbane spørsmål og hjulpet meg til å nærme seg dem på en mer realistisk måte."

Rami Sharaf, Egypt

Urban Management & Development Alumnus

Hvorfor studere ved IHS, Erasmus University Rotterdam ?

Tjen din MSc-grad fra et topp 100 universitet

Erasmus University Rotterdam, kjent for sin akademiske strenghet og høye utdanningskvalitet, er jevnlig rangert i topp 3% av verdens beste universiteter.

Læringsmetodene våre er unike

Ved siden av IHS-undervisnings- og forskningsaktiviteter jobber fakultetets medlemmer i felt med virkelighetssaker rundt om i verden. Utfordringer, læringer og spørsmål fra disse forskjellige sammenhenger blir brakt tilbake til klasserommet og vevd inn i læreplanen vår.

Du bruker alt du lærer - ingen tørr teori

Studentene lærer gjennom en blanding av forelesninger, realistiske case-studier, diskusjoner, debatter, simuleringsmiljøer, skriftlige oppgaver og gruppearbeid. Feltbesøk og prosjekter i Rotterdam og andre nederlandske byer gir førstehåndseksponering for lokale urbane problemer. Studentene har muligheten til å fullføre oppgavens feltarbeid i utlandet og fordype seg i en relevant urban kontekst for å samle inn data.

Vi tilbyr et virkelig internasjonalt og mangfoldig miljø

IHS klasserommet består av profesjonelle på mellomnivå og ferske nyutdannede med rike og varierte opplevelser fra mer enn 45 land. Typiske bakgrunner inkluderer arkitektur, ingeniørfag, planlegging, økonomi, samfunnsvitenskap, miljøvitenskap og bolig.

Studier i Rotterdam - et knutepunkt for bærekraftig urban innovasjon

Ikonisk arkitektur, banebrytende byplanlegging og en berømt flerkulturell befolkning har styrket Rotterdam i forkant av innovasjon og kultivering i den urbane verdenen.

Kos deg med gjesteforelesere fra FN-Habitat og andre sentrale interessenter i det urbane feltet

IHS samarbeider med globale ledere innen byutvikling, inkludert UN-Habitat, Cities Alliance og ICLEI, samt med ledende universiteter i Nederland og rundt om i verden for å sikre ytterligere faglige ressurser for studentene våre.

Hva er noen av de spesielle egenskapene til dette sporet?

Ved siden av å tjene MSc-vitnemålet ditt fra Erasmus University Rotterdam, en institusjon som konsekvent er rangert blant de 3% av verdens beste universiteter, betyr også å studere sporet Infrastructure and Green Cities at du kommer til:

Administrer en grønn by i praksis i et simulert miljø

I løpet av denne simuleringen bruker studentene tre dager på å designe en grønn by med SIM City-spillet. Øvelsen lar grupper som representerer forskjellige interessenter med forskjellige interesser planlegge og forvalte en grønn by.

Bruk læringene dine i praksis

I løpet av denne tre dager lange praktiske øvelsen, vil studentene lære å beregne miljøytelsen til byer i praksis.

Arbeid med en realistisk case study: Cheonggyecheon Restoration Project

Under denne casestudien om Cheonggyecheon Restoration Project, vil studentene analysere og diskutere årsakene til og virkningen av rivningen av en motorvei på 5,8 km for å bringe tilbake en eldgamle elv og konstruere en grønn lineær rekreasjonskorridor i sentrum av Seoul, Sør-Korea.

En grønn by koster. Lær hvordan du kan finansiere det!

Dette sporet gir også studenter økonomiske instrumenter som trengs for å bygge effektive og kostnadseffektive infrastrukturnettverk for god tjenestelevering.

Besøk et vellykket lokale initiativ for grønne byer

Hvert år sporer infrastruktur og grønne byer studenter til et annet eksempel på vellykket implementering av grønne byer-prosjekt. I fjor ble det for eksempel arrangert en feltreise til den største takparken i Europa - Vierhavenstrip i Rotterdam så vel som til Rotterdam-vannplassen.

Spesialiserer deg i å anvende GIS for infrastrukturstyring

I dette sporet har du muligheten til å lære hvordan du bruker GIS spesifikt til infrastrukturstyring.

Sist oppdatert mars 2020

Om skolen

ESSB is home to a vast diversity of study programmes and scientific disciplines: Public Administration, Pedagogical Sciences, Psychology and Sociology. In addition, the Erasmus University College, IHS ... Les mer

ESSB is home to a vast diversity of study programmes and scientific disciplines: Public Administration, Pedagogical Sciences, Psychology and Sociology. In addition, the Erasmus University College, IHS, and two research institutes RISBO and DRIFT are linked to the faculty. Our education is small-scale and based around Problem Based Learning (PBL). Being connected to the professional field is another characteristic of our study programmes. Minimér
Rotterdam , Rotterdam + 1 Mer Mindre