MSc i matkvalitet og sikkerhet

Generelt

Les mer om dette programmet på skolens hjemmeside

Programbeskrivelse

Maten er grunnleggende forskjellig fra andre varer: Den består av (deler av) organismer som var i live eller fortsatt er. I tillegg til den høyere kompleksiteten i sammensetningen og variasjonen i startmaterialene, resulterer dette i en større risiko for variasjon under produksjon, transport og lagring. Hvordan forsyner vi så mange mennesker som mulig på den mest bærekraftige måten med sunn kvalitet av høy kvalitet? Du vil takle dette og lignende spørsmål i masterstudiet "Matkvalitet og sikkerhet".

Forskningsområdet matkvalitet og sikkerhet endrer seg raskt. Verdens befolkning vokser og globaliseringen endrer livsstil og dietter. Innovasjoner innen biokjemisk analyse, moderne sensorteknologi, intelligent databehandling og avlsmetoder åpner for tiden spennende nye muligheter. Samtidig vokser etterspørselen etter bærekraft i produksjon og distribusjon av mat, og problemer i komplekse produksjons- og forsyningskjeder, som for eksempel resulterer i "matskandaler", avslører høye nivåer av følsomhet og usikkerhet blant forbrukerne.

Profil av masterstudiet

Kjernekompetansen som blir undervist i studiet vil gjøre det mulig for våre uteksaminerte masterstudenter å forstå og løse problemer innen matkvalitet og sikkerhet fra et integrerende, tverrfaglig perspektiv. For dette formål er kurset tverrfaglig i design, og kombinerer et livsvitenskapelig fokus (f.eks. Biologi av avlinger og husdyr, matmikrobiologi, ernæring, analysemetoder, matbiokjemi) med en tilnærmet lik andel juridiske og økonomiske studier. Modulene til masterplanen omfatter biologi og biokjemi av mat, humanbiologi, matkjemi, datavitenskap / bioinformatikk / statistikk, matrett, matvarelov, sikkerhets- og risikostyringslov, kvalitetsstyring, styring av matforsyningskjeder og vitenskapskommunikasjon .

Arbeidsområder

Spørsmål om matkvalitet og sikkerhet er et forskningsområde som utvikler seg i raskt tempo, og vil derfor kreve en høy grad av fleksibilitet og tilpasningsevne fra fremtidige eksperter. Som utdannet fra masterstudiet "Food Quality & Safety" er du kvalifisert for en karriere innen forskning så vel som for ledende stillinger i matindustrien, hos myndigheter, i media og andre områder innen politikk, administrasjon og næringsliv. .

Bayreuth Spirit på Kulmbach Campus

Universitetets fakultet for miljøvitenskap ligger i den nærliggende byen Kulmbach. Det er hjemsted for ikke bare flere internasjonalt opererende matselskaper, men også Max Rubner Institute, Bavarian Control Authority for Food Safety and Veterinary Medicine, State Technical College for Food Technology, Competence Center for Nutrition og Kulmbach Clinical Center . Alle disse organene er involvert i forskjellige forskningsprosjekter og i fakultetets undervisningsvirksomhet.

Opptakskrav

  • Opptakskravet er en bachelorgrad (eller tilsvarende) i naturvitenskap eller livsvitenskap med en endelig tysk karakter på "2,5" eller bedre.
  • Avanserte engelskspråklige ferdigheter (minst C1-nivå, basert på Common European Framework of Reference of Language) og påvist tyske språkkunnskaper (A1).
  • Over gjennomsnittet tverrfaglig interesse, som kort skal fremgå av søknadsbrevet ditt.

Opptaksprosedyre

Din kvalifikasjon vil bli evaluert i en kompetansevurderingsprosess. Avgjørelsen om opptak av studentene tas av et utvalg på bakgrunn av mottatte søknader (to-trinns egnethetsprøve). Opptakskravene er oppført sammen med den generelle bruksinformasjonen på hjemmesiden til fakultet VII ved University of Bayreuth .

Sist oppdatert april 2020

Om skolen

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, o ... Les mer

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, our top priorities are individual supervision, maintaining high academic standards, and creating programmes of study that take current research into account. Our interdisciplinary focus and the innovative collaboration between many of our disciplines are key features of Bayreuth’s research culture. Minimér