MSc i matteknikk
Universidade Católica Portuguesa – Porto
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Porto, Portugal
Språk
Engelsk, Portugisisk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
2 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
EUR 5 760 / per year
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Be om info
Introduksjon
Matvaresektoren er avgjørende for å sikre samfunnets kvalitet og utvikling. Til tross for den siste utviklingen av matsystemene, nærmer det seg store utfordringer i dag. Eksempler på disse er 2030-agendaen, utgitt av FN med 17 bærekraftsmål (SDG) siden utvikling og bærekraft for tiden er på en kollisjonsvei, og COVID-19-pandemien. Innen 2050 vil verden trenge 60 prosent mer mat, og med fallet i produktivitetsnivåer er det lite sannsynlig at dette målet vil bli oppnådd, i det minste hvis det ikke er noen endring i dagens matvaresystem. I denne forstand er det nødvendig å lage utviklings- og innovasjonsstrategier for å øke landbruks- og matproduksjonen bærekraftig, forbedre globale forsyningskjeder, redusere tap av mat og avfall, redusere miljøpåvirkningen, spare energi og sikre trygg og næringsrik mat for alle. For å svare på kravene fra forbrukere som i økende grad er klar over virkningen av sunn og bærekraftig mat og garanterer produksjon av mat i mengde og kvalitet, er opplæring av fagpersoner som er i stand til å handle og gripe inn i hele næringskjeden.
Hvor ligger campus?
Ta en titt på campus på Google Maps: https://tinyurl.com/portobiotecmap
Galleri
Opptak
Læreplan
Hva skal jeg studere?
Det tverrfaglige masterprogrammet i Food Engineering vil tillate studentene å utvikle en komplett portefølje av kompetanse på avanserte matteknologier og transportfenomener, sikkerhet og kvalitetsanalyse, produktutvikling, emballasje, sikkerhet i næringskjeden, ledelse, markedsføring og innovasjon.
Hvordan skal jeg studere?
Hver læreplanenhet har 5 studiepoeng og en total kontakttid på 26-40 timer, organisert i forelesninger, veiledninger og laboratorieklasser. Denne strukturen fremmer den ideelle balansen og sammenkoblingen mellom ulike læringsveier, spesielt teoretiske konsepter, resonnement, praktiske laboratorie- og argumentasjonsevner, skriftlig og muntlig kommunikasjonskapasitet og teamarbeid. Parallelt oppmuntres studentene kontinuerlig til å utvikle selvstendig arbeid og selvlæring, avgjørende for vellykkede profesjonelle aktiviteter. Masteroppgaven, utviklet i et forskningslaboratorium eller i en bedrift, er muligheten til å anvende og implementere kunnskapen og erfaringen som er tilegnet tidligere for å levere nye resultater.
Programresultat
Nyutdannede vil bli i stand til det
Nyutdannede i matteknikk er opplært til å forstå det vitenskapelige grunnlaget og utvikle matforedlings- og konserveringsoperasjoner, kjenne til metodene som brukes for å vurdere og kontrollere mattrygghet og kvalitet, kjenne kostholdets innvirkning på helsen, etablere personlig kommunikasjon og integreringsrelasjoner i tverrfaglige team, formidle konklusjoner og kunnskap på en klar og vedvarende måte til spesialiserte og ikke-spesialiserte publikum, planlegge og gjennomføre forskningsprosjekter og investere i etterutdanningsprogrammer.
Program undervisningsavgift
Karrieremuligheter
Matingeniører utvikler ferdigheter som lar dem jobbe i ulike profesjonelle sammenhenger:
- I industrien, når det gjelder utvikling og design av matkonservering, produksjon eller pakkingsprosesser, med hensyn til sikkerhet og kvalitet, samt helseeffekter
- I industri og tjenester, kvalitetskontroll, mikrobiologisk, ernæringsmessig og sensorisk, av matvarer
- Innen industri og forskning, innovasjon i utvikling av nye produkter eller matprosesser
- Innen industri og tjenester på nivå med ledelse og markedsføring av matvarer og forbrukerstudier
- I rådgivning til næringsmiddelbedrifter, nemlig med diagnostiske handlinger og utarbeidelse av tekniske meninger
- Innen utdanning, opplæring og forskning