MSc i matteknologi og ernæring
Lund University
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Lund, Sverige
Språk
Engelsk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
2 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
Be om info
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Be om info
Stipend
Utforsk stipendmuligheter for å finansiere studiene dine
Introduksjon
Programoversikt
Dette programmet retter seg mot studenter som ønsker å lære mer om mat og som ønsker å jobbe med innovative fremtidige matvarer, for eksempel som en del av løsningen på store helseproblemer som underernæring og overvekt. Programmet dekker design og produksjon av matvarer med helsemessige fordeler. Du vil lære om emner som matkjemi, matforedling, overflate- og kolloidkjemi, mikrobiologi, ernæring og matanalyse. Det er også mulig for studentene å velge emner med fokus på miljø og bærekraft.
Programmet er nært tilpasset markedets behov, og det er stor vekt på ingeniørvitenskap. I løpet av studiene møter du ikke bare verdensledende forskere innen instituttet, men også gjesteforelesere fra ulike matvarebedrifter som jobber med for eksempel produktutvikling og markedsføring. Våre koblinger til lokal industri er sterke og vårt fokus på innovasjon er høyt; mange av våre forskere har konvertert forskningsresultater til suksessrike gründerbedrifter, som Oatly, Optifreeze, Probi og Solve.
Kursene inneholder både teoretisk og praktisk læring, og vi sikrer at studentene våre forstår både "hvorfor" og "hvordan" til fagene de studerer. Mange prosjekter er svært produktfokuserte, og inkluderer ofte besøk til lokale bedrifter samt bransjerådgivere som hjelper studentene gjennom prosjektene deres. For å klare studiet anbefaler vi at studentene har kunnskap om enhetsdrift, termodynamikk og laboratorieferdigheter fra bachelorgraden.
Etter å ha fullført dette programmet vil du:
- Har oppnådd et høyt nivå av bred kompetanse innen matteknologi og ernæring for å møte de globale utfordringene med matsikkerhet.
- Har forbedret dine kommunikasjonsevner gjennom diskusjoner, debatter og ved å øve på skriftlige og muntlige presentasjoner av prosjekter.
- Kunne foreslå prosessforhold for industriell produksjon av høykvalitets matvarer med tanke på ernæringsmessige og sensoriske egenskaper og med hensyn til råvarer, bekvemmelighet, energi og bærekraft.
Læreplan
Programstruktur
Obligatoriske kurs:
- Matkjemi og ernæring (7,5 studiepoeng)
- Matmikrobiologi (7,5 studiepoeng)
- Food Engineering (7,5 studiepoeng)
- Matteknologi for formulering (7,5 studiepoeng)
- Forholdet mellom matindustri, samfunn og forbrukere (7,5 studiepoeng)
- Prosjekt i matvareutvikling (15 studiepoeng)
Alternative obligatoriske emner, 'Spesialisering':
- Minst ett av:
- Enzymteknologi (7,5 studiepoeng)
- Probiotika (7,5 studiepoeng)
- Overflate- og kolloidkjemi (7,5 studiepoeng)
Alternative obligatoriske kurs, 'Bærekraft':
- Minst ett av:
- Miljøspørsmål (7,5 studiepoeng)
- Industriell miljøledelse (7,5 studiepoeng)
- Kvalitet og produktsikkerhet (7,5 studiepoeng)
Valgfag:
- Kromatografisk analyse (7,5 studiepoeng)
- Miljøbioteknologi (7,5 studiepoeng)
- Grønn kjemi og bioteknologi (7,5 studiepoeng)
- Enhetsdrift i bioteknologi- og næringsmiddelindustrien (7,5 studiepoeng)
- Svensk for nybegynnere (7,5 studiepoeng)
- Varmeoverføring (7,5 studiepoeng)
- Design av eksperimenter (7,5 studiepoeng)
- Emballasjelogistikk (7,5 studiepoeng)
- Bioanalytisk kjemi (7,5 studiepoeng)
- Nedstrøms prosessering i bioteknologi (7,5 studiepoeng)
- Avansert kurs i alle felt (15 studiepoeng)
Kurs totalt: 90 studiepoeng, mastergradsprosjekt (30 studiepoeng)
Programresultat
Etter å ha fullført dette programmet vil du:
- Har oppnådd et høyt nivå av brede ferdigheter innen matteknologi og ernæring for å møte de globale utfordringene med matsikkerhet.
- Har forbedret kommunikasjonsevnene dine gjennom diskusjoner, debatter og ved å øve på skriftlige og muntlige presentasjoner av prosjekter.
- Kunne foreslå behandlingsforhold for industriell produksjon av høykvalitets matvarer når det gjelder ernæringsmessige og sensoriske egenskaper og med hensyn til råvarer, bekvemmelighet, energi og bærekraft.
Karrieremuligheter
Karrieremuligheter
Din fremtidige jobb kan være hvor som helst i verden; i et lite eller stort multinasjonalt selskap, et forskningsinstitutt, et universitet eller en statlig myndighet. Omtrent halvparten av våre nyutdannede har fått jobb i selskaper som Arla Foods, Tetra Pak, Optifreeze, Albina Snacks, Glucanova og AAK. Omtrent 25 % har fortsatt studier på doktorgradsnivå og resten har fått jobb i offentlig sektor eller ved et forskningsinstitutt.