MSc i vindyrking og enologi (vinproduksjon)
The Hebrew University of Jerusalem
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Jerusalem, Israel
Språk
Engelsk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
18 måneder
Tempo
Fulltid, Deltid
Studieavgift
USD 27 500
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Be om info
Introduksjon
Våg å oppdage - HUJI Digital Open Day
Bli med på vår Digital Open Day for internasjonale studieprogrammer, og oppdag hvordan vi kombinerer fortreffelighet med et rikt studentliv.
Registrer deg her >> href="https://tinyurl.com/436h9jkz
År med vin og kunnskap
De siste årene har Israel opplevd en slående vekst i vinindustrien og et økende lokalt og internasjonalt marked for sine fremragende viner. Som svar på det økende behovet for ferdigheter og profesjonalitet i bransjen, har fakultetet for landbruk, mat og miljø åpnet Israels første akademiske studieprogram innen vinfremstilling. Dette internasjonale MSc-programmet i vinavl og enologi er sammenlignbart med andre programmer i ledende vinproduserende land, som Frankrike, USA og Australia, men det understreker gamle og moderne produksjonsteknikker under marginale forhold.
Studentene vil få kunnskap og ferdigheter på et akademisk nivå i samsvar med ledende programmer i andre vinproduserende land som Frankrike, USA og Australia, med spesiell vekt på den israelske industrien. Etter fullføring vil studentene tjene en verdenserkjent MSc-grad fra The Hebrew University of Jerusalem . Dette er den første MSc-graden i vindyrking og enologi som er godkjent av National Council for Higher Education (CHE) i Israel.
Opptak
Læreplan
Programstruktur
M.Sc. in Viticulture and Enology er et toårig akademisk program (672 akademiske timer) som fører til en hebraisk universitets akkreditert grad. Klassene holdes to dager per uke, over fire påfølgende semestre. Praktisk arbeid i vingårder kan utføres under skolen. Programmet består av vitenskapelig teori, praksis i druedyrking, vinproduksjon og vinsmaking, og et internship hos ledende vinprodusenter i Israel og utenlands.
Lærerstaben
Den akademiske lederen av programmet er professor Zohar Kerem, en verdenskjent forsker innen matkjemi, vinkvalitet og olivenolje. Programmets profesjonelle koordinator er Mr. Yotam Sharon, en postgraduate med utmerkelser i ønologi fra University of Montpellier og en MSc-grad i biokjemi fra det hebraiske universitetet, en ledende vinprodusent ved en av Israels fremste vinprodusenter. Andre utmerkede medlemmer av lærerstaben er prof. Ben-Ami Bravdo, Prof. Oded Shoseyov og Dr. Ron Shapira. Kjente gjesteforelesere fra utlandet vil instruere tilleggsemner
Læreplan
- The Vineyard: Planlegging og design; vinstokker og typer; plot forberedelse; forplantning; planting; trellising; beskjæring; irrigasjon; befruktning; mekanisering; drue skadedyr og sykdommer.
- Vinproduksjon: Utstyr og vingårdsledelse; mikro-vinifisering; kjemi og stabilitet; mikrobiologi; destillasjonsteknologi; fermenteringsvitenskap.
- Analyse av druejuice og vin: Biosyntese av smaks- og luktfaktorer; sensorisk påvisning av vintyper og defekter i vin; sensorisk vurdering av viner fra Israel og verden.
- Tilleggskurs: Økonomi, ledelse og markedsføring i vinindustrien; vinverksted i førsteklasses vin- og vinproduksjonsregion i utlandet.
Læreplan for vindyrking og enologi
Forberedende program (Mekina)*
*Søkere som mangler tilstrekkelig bakgrunn innen livsvitenskap, landbruksvitenskap eller lignende felt er pålagt å fullføre forberedende studier.
- Kjemiske prinsipper
- Cellebiologi
- Plantebiologi
- Intro. til økonomi og markedsføring
- Organisk kjemi
- Jord og vann
Semester A
- Jord, vann, meteorologi og vinernæring
- Morfologi og fysiologi til vinranken
- Prinsipper for vindyrking (del 1)
- Praktiske aspekter ved druedyrking (del 1)
- Vinproduksjon (del 1)
- Vinkjemi, vinstabilitet og kvalitetsstyring
- Sensorisk vurdering av viner (del 1)
Semester B (sommersemester)
- Prinsipper for vindyrking (del 2)
- Praktiske aspekter ved druedyrking (del 2)
- Mikrovinifikasjoner (del 1)
- Vinmikrobiologi
- Analyse av most og vin (del 1)
- Analyse av most og vin - LAB (del 1)
Semester C
- Grapevine skadedyr, sykdommer og lidelser
- Vingårdsteknologi, systemer og pakking
- Miljøaspekter ved druedyrking og vinproduksjon
- Vinkjemi, vinstabilitet – LAB
- Mikrovinifisering (del 2)
- Vinproduksjon (del 2)
- Analyse av most og vin (del 2)
- Analyse av most og vin - LAB (del 2)
Semester D
- Sensorisk vurdering av viner (del 2)
- Workshop i ledelse og risikovurdering i små og store vingårder
- Workshop i internett-entreprenørskap i vinverdenen
- Økonomiske aspekter ved vinindustrien
- Vinverksted i utlandet