Master i partikkelfysikk

Generelt

Programbeskrivelse

Master i partikkelfysikk

Du har en grad i fysikk eller fysikalsk kjemi, tillater våre M1 deg til å utdype din kunnskap om generell fysikk (elektromagnetisme, Fluidmekanikk, statistisk fysikk, kvantemekanikk, kjernefysikk, instrumentering ...). Du kan velge i andre halvdel hundre timer med innføring i forskning i partikkelfysikk, og har muligheten til å gjøre et introduksjonskurs på jakt etter to og en halv måned i et laboratorium. Tydeligvis nyttig for de som ønsker å bruke i forskning akademisk, denne læren er en åpning for andre arbeidsmetoder for forskning og dypere disiplin alltid overførbar til andre områder.

Har du allerede en M1 fysikk eller fysikalsk kjemi, vil M2 fordype deg i vår forskning i partikkelfysikk med kurs som tar både de teoretiske begreper knyttet til fundamentalkraft (prinsipper for symmetri, kvantefeltteori, måler invarians ...) som instrumentelle metoder som tillate oss å undersøke naturen: prinsipper for påvisning implementere oppkjøp systemer og databehandling. Valgfrie kurs kan også være en åpning innen kosmologi og Astro, enten til stråling-saken interaksjoner og deres applikasjoner innen stråling. Det andre året avsluttes med et forskningsprosjekt internship på fem måneder i laboratoriet.

Alle spesial kurs blir undervist av fakultetet medlemmer og forskere fra laboratoriet for partikkelfysikk (Universitetet Blaise Pascal - CNRS / IN2P3) som deltar i internasjonale forskningsprogrammer som CERN (European Laboratory for partikkelfysikk).

En Forskning Master kurset er en forutsetning for doktorgradsstudier følge. Men det er også et mål i seg selv. Mestring av en vitenskapelig disiplin, håndtering av avanserte konsepter eller eierforhold og aktuelle teknikker for feltarbeid er alle ferdigheter til din arbeidsevne og dine eiendeler i homebuilding. Fysikk fører til alt!


Søknad

Søknadsskjemaet må ledsages:

• et følgebrev
• en Curriculum Vitae
• en avskrift av den tredje lisensåret merket «Admis» eller et midlertidig sertifikat av prestasjon for i år
• transkripsjoner av første og andre års lisens
• en liten konvolutt adressert til kandidatens adresse

Sist oppdatert aug. 2016

Om skolen

Blaise Pascal universitet Blaise Pascal universitet er en omfattende universitet som utdanner mer enn 14.000 studenter i alle områder humaniora, språk, humaniora og samfunnsvitenskap, staps, og viten ... Les mer

Blaise Pascal universitet Blaise Pascal universitet er en omfattende universitet som utdanner mer enn 14.000 studenter i alle områder humaniora, språk, humaniora og samfunnsvitenskap, staps, og vitenskap og teknologi. En første universitets eksisterte mellom det tolvte århundre og slutten femtende århundre i Billom, med opptil 2000 studenter, lik av de store universitetene i Montpellier, Toulouse og Paris. I begynnelsen av det sekstende århundre, biskopen i Clermont Thomas Duprat installerer et universitet i Issoire. Kongen fastsetter ved Universitetet i februar 1519, men følgende protester fra Charles de Bourbon og Universitetet i Paris, er det stengt i 1520. I 1681, autoriserer kong opprettelsen av en medisinsk høyskole i Clermont. Det historisk-filosofiske fakultet ble opprettet i 1808, men er slettes Restoration i september 1815. 1854 markerer begynnelsen på en akademisk aktivitet anerkjent av staten i Clermont-Ferrand. I 1872, Emile Alluard, professor i fysikk, blir byggingen av meteorologiske observatoriet på toppen av Puy de Dome, som deretter de første europeiske fjellferiesteder. 1899 så etableringen, Besse-en-Chandesse, den limnologi stasjonen for å studere fauna og flora av Auvergne innsjøer. Foreshadowing av National School of Chemistry, Institutt for kjemi og Industrial Technologies åpnet i 1911. Men det er den andre verdenskrig som vil forankre en dyp Clermont universitet liv, med nedgangen i 1939, fakulteter Strasbourg flykter den tyske okkupasjonen. 25. november 1943 er bygningene omgitt av Gestapo, med ordre om å arrestere dekaner, internasjonale studenter og de fra Alsace-Lorraine kan være relatert til motstanden. Nesten 50 studenter og lærere ble arrestert, og Paul Collomp, professor i gresk ved Strasbourg blir myrdet. Den 70 start å gi universitetet sitt nåværende utseende med byggingen av vitenskapelig og teknisk campus Cézeaux, og etableringen av University Institute of Technology of Montluçon. I 1976 er Clermont-Ferrand Universitetet delt i to enheter: Clermont 1 (Juridiske fag, økonomiske og medisinske) og Clermont 2 (humaniora, Science and Technology). I 1987 tar Clermont to navn Blaise Pascal universitet. Som et universitet tverrfaglig, hun kunne ikke ha valgt en bedre sponsor enn dette universelle ånd par excellence på samme tid var filosof, vitenskapsmann og forfatter. Minimér
Clermont-Ferrand