Master i datalogi

Generelt

2 steder tilgjengelige

Programbeskrivelse

Vær en pådriver i den globale arenaen

Som fag er datavitenskap i en konstant fluks, noe det fremgår av stadig mer relevante temaer som Big Data og den "digitale agendaen". Globalisering og digitalisering av næringslivet og samfunnet fører til et stort - og stort sett uoppfylt - behov for IT-spesialister.

I tillegg til andre temaer, er det flaskehalser blant IT-spesialister med inngående kunnskap om cybersikkerhet. I stor grad oppstår denne høye etterspørselen også av at disse ikke bare er påkrevd i IT-bransjen, men også i alle brukerbransjer.

fakta

Grad: Studiemodell: Varighet:
Master of Science (M.Sc.) på universitetsområdet 2 semestre
inntak: Undervisning Adgang
Bad Honnef: september
Berlin: oktober
fra 6.290 EUR per semester Bachelorgrad, plasseringsprøve om nødvendig,
bevis på engelskkunnskaper

Hva du vil lære av oss

Masterprogrammet i informatikk forbereder deg optimalt for en karriere i et av de viktigste domenene i fremtidens bedriftsverden.

 • Du vil tilegne deg kunnskap og ferdigheter som kreves for å designe cybersecurity-systemer i utviklingsprosjekter og IT-infrastrukturer.
 • Du vil lære å velge passende verktøy, prosesser og algoritmer for en rekke praktiske oppgaver.
 • Med utgangspunkt i solide teoretiske grunnlag innen cybersikkerhet og kryptologi vil du utforske nyskapende temaer som kvanteberegning, blockchain-teori og mer.

Studieoversikt med et øyeblikk

1. semester

 • Algorithmics
 • Cybersikkerhet og databeskyttelse
 • Avansert cybersikkerhet
 • kryptologi
 • Blockchain
 • Informatikk og samfunn

2. semester

 • Kvanteberegning
 • IT Prosjektledelse
 • Masteroppgave og kollokvium129128_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg Fortsett / Unsplash

Hvordan fungerer studieforløpet?

For våre to-semester master trenger du en bachelorgrad med 240 studiepoeng. Hvis du allerede har relevant yrkeserfaring eller tar vår TASC-plasseringseksamen, kan en bachelorgrad med 180 studiepoeng også være tilstrekkelig.

Hvor du skal studere

Du kan fortsette vår internasjonale mastergrad i human ressursforvaltning på de to tyske campusene i Bad Honnef og Berlin.

Karrieremuligheter

Datamaskin og informasjonsforsker

Som informasjonsforsker (Computer Scientist for short) vil du analysere komplekse problemer på en rekke områder, inkludert næringsliv, vitenskap, medisin, for å utvikle datastøttede løsninger. Datavitere er teoretikere, designere og oppfinnere alt sammen, og hjelper til med å påvirke fremtiden til selskaper via innovative teknologier og datasystemer.

Database Administrator

Som databaseadministrator vil du være ansvarlig for planlegging, design og utvikling av databaseapplikasjoner. Å sikre tilgjengelighet og opprettholde datasikkerhet vil også være en av oppgavene dine. Du vil jevnlig teste databaser og tilknyttede programmer for å identifisere eventuelle feil som skal rettes, endringer som skal gjøres og sikkerhetstiltak som skal implementeres.

Programvare / Webutvikler

Som programvareutvikler vil du designe, implementere og endre dataprogrammer. Dette kan involvere både applikasjonsprogramvare dvs. programvare beregnet på allmennheten og kommersielle formål, og systemprogramvare dvs. programvare som sikrer en jevn og effektiv funksjon av datasystemer.

Som nettutvikler vil du opprette og vedlikeholde nettsteder. Du vil føre tilsyn med den tekniske strukturen på nettstedet (back-end) og / eller den visuelle utformingen og innholdet (front-end). Nettutviklere fungerer ofte som "webmastere" og er ansvarlige for at nettsteder fungerer som de skal.

Sist oppdatert jan. 2020

Om skolen

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Les mer

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Minimér
Bad Honnef , Berlin , München + 2 Mer Mindre