Samfunnet i dag står overfor en rekke store utfordringer, inkludert global oppvarming, klimaendringer, overutnyttelse av naturressurser og konvensjonelle energikilder, befolkningsvekst i utviklingsland, den økende etterspørselen etter kjøling for komfort og for å bevare mat, konsentrasjonen av befolkningen i byområder og sånt. Disse utfordringene krever nye strategier og ny teknologi for å utvikle løsninger som tillater fortsatt sosial og økonomisk utvikling av våre lokalsamfunn rundt om i verden med nye teknologier som er basert på rene teknologier i stedet for brenning av fossilt brensel.
Disse utfordringene og de nye teknologiene som utvikles for å håndtere dem vil kreve fagfolk som er eksperter på energikonverteringssystemer og teknologier for intelligente energinettverk. Videre vil det ikke være mulig å utvikle en effektiv industri og en byggesektor i stand til å møte utfordringen med å anvende nye konsepter for energiforbruk på bygninger uten eksperter som spesialiserer seg på de nyeste teknologiene innen energieffektivitet og integrering av fornybar energi.
Universitetets mastergrad i energikonverteringssystemer og teknologier gir opplæringen som trengs for å produsere forskere og fagfolk som kan utvikle, designe og administrere energisystemer som bruker fornybare energikilder og er svært integrert i energinettverk for å sikre maksimal effektivitet og tilgjengelighet.
Av denne grunn gjør verktøyene og kunnskapen tilegnet i løpet av denne mastergraden kandidater i stand til å gi løsninger på dagens utfordringer innen energiomgivelser.
Det nasjonale kvalitetsbyrået har akkreditert dette programmet:
Nettbasert undervisningsorganisasjon
Mastergraden kan studeres på en måte som er fleksibel, personlig og effektiv. To tredjedeler av mastergraden kan fullføres online, slik at studentene kan avansere i sitt eget tempo. Ansikt-til-ansikt-delen av mastergraden gir den merverdi ved at studentene får mulighet til å anvende kunnskapen de har tilegnet seg i et spesialisert laboratorium. Ansikt-til-ansikt-fagene undervises i andre semester og er som følger:
Integrert laboratorium for energikonverteringssystemer (obligatorisk)
Modellering og termodynamisk simulering av prosesser og systemer (valgfritt)
Modellering og dynamisk simulering av energikonverteringssystemer (valgfritt)
De ulike nettbaserte opplæringsaktivitetene er basert på nettkonferanser, lesing av skriftlig/grafisk dokumentasjon, webcasting, webinarer, egenvurderingsaktiviteter, problemløsning, casestudier, oppgaver og debattfora.
Første semester er alltid online. Andre semester er vanligvis ansikt til ansikt, men gitt COVID-19 får studentene muligheten til å følge andre semester ansikt til ansikt eller nettmodus.
Ekstern praksis
Laboratorieøvelser: Studentene anvender på et praktisk nivå teorien fra et kunnskapsområde til en spesifikk kontekst gjennom praktiske øvelser i de ulike laboratoriene.