Master i matkvalitetssystemer og gastronomihåndtering
University of Parma
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Parma, Italia
Språk
Italiensk
Studieformat
Blandet, På universitetsområdet
Varighet
2 år
Tempo
Fulltid, Deltid
Studieavgift
Be om info
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Be om info
* Studieavgifter varierer på grunnlag av et proporsjonalt studieavgiftssystem: https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Introduksjon
Master i ledelse av matsystemer for kvalitet og gastronomi (matkvalitet) er en del av en prosess for forbedring av den italienske landbruksmatindustrien som anerkjenner Parma som en av de viktigste industrielle klyngene i Italia, kjent som "Italian Food Valley ”. Det er i Food Valley at det er blitt laget et sett med unik kunnskap i den nasjonale landbruksmatscenen kombinert med tilsvarende oppmerksomhet fra studenter som ser denne industrielle virkeligheten som et konkret faglig utløp.
Forvaltningen av matproduksjon, i den nåværende internasjonale konkurransekonteksten, krever en ny generasjon spesialister utstyrt med ledelses- og kommunikasjonsevner som er tilpasset et nytt økonomisk og sosialt rammeverk i Italia og i utlandet i matvaresektoren. Selv om Italia er en importør av varer, er det også en eksportør av kvalitetsforedlede matvarer som gjenspeiler den italienske gastronomiske kulturen. Verden for italienske landbruksmatvirksomheter krever figurer som i tillegg til å styre produksjonen er i stand til å designe og håndtere matkvaliteten, samt å tolke forbrukernes behov ved å formidle til dem det kvalitative pluss ved italiensk gastronomi.
Læreplan
Programmet
Master i "Matkvalitet" har som mål å tilby et spesifikt og innovativt kurs. Den faglige profilen er knyttet til ledelse, administrasjon, planlegging og kontroll av matbedrifter, og gir en faglig utvikling som kombinerer den økonomisk-ledere profilen med gastronomisk vitenskap og kultur. De leverte ferdighetene vurderer temaer som miljømessig, sosial, økonomisk og teknisk styring av forsyningskjedene med fokus på produktkvalitet og mattjenester. Denne faglige figuren vil dekke bistandsroller innen bedrifter og referanseorganer for landbruksnæringen med diversifiserte funksjoner basert på bedriftens egenskaper og produkttype. Kvalitetsbegrepet som er ment å utvikles i Master er flerdimensjonalt. Det tar utgangspunkt i ideen om at kvaliteten på produktene stammer fra kvaliteten på styringshandlingene til selskapene og forsyningskjedene for landbruksmat i de økonomiske, sosiale, ledelsesmessige og markedsføringsmessige, kommunikative og teknologiske aspektene, uten å neglisjere aspektene knyttet til miljøpåvirkninger, innovasjoner og forbrukerforhold.
Master i matkvalitet fremmes av Institutt for økonomi og forretningsvitenskap i samarbeid med Institutt for mat- og legemiddelvitenskap ved University of Studies di Parma; det er et tverrfaglig prosjekt som ble født som en samarbeidsplattform for å fremme dialog mellom økonomisk-lederkulturen med disiplinene knyttet til gastronomiens samfunnsvitenskap.
Master i matkvalitet har som mål å trene fagfolk med tverrfaglige ferdigheter som kombinerer den teoretiske og empiriske kunnskapen om den ledelsesmessige karakteren til landbruksmatsystemet, med de teknologiske og gastronomiske ferdighetene knyttet til forbedring av mat i en nær logikk for miljømessig bærekraft. Masteren er designet for studenter som kommer fra bachelorer i økonomi og ledelse og fra landbruksvitenskap eller matvitenskap. Opplæringskurset fokuserer på fagene i ulike fagområder, som inkluderer:
- disiplinene økonomi, ledelse og sosiologisk natur: å forstå og kunne anvende de økonomiske teoriene og ledelsesformene til landbruksmatbedrifter i anskaffelse, produksjon, prosessering, markedsføring og promotering av matproduksjon og miljøsystemer.
- disiplinene av statistisk karakter: å forstå både dataene som er nødvendige for ledelsen av selskaper og for styringen av kvalitet og mattrygghet.
- juridiske disipliner: å forstå nasjonale, europeiske og internasjonale forskrifter innen matproduksjon og markedsføring samt forbrukerbeskyttelse.
- de historiske disiplinene for å forstå de kulturelle implikasjonene knyttet til produksjon, markedsføring og forbruk av mat.
- teknologiske disipliner: å garantere mattrygghet, men fremfor alt å forstå og garantere matkvalitet, også med hensyn til forbrukernes ernæringsbehov.
Master i matkvalitet svarer på behovet for å trene en moderne profesjonell skikkelse, som legger bioøkonomens ferdigheter til biogastronomens ferdigheter, i stand til å tilfredsstille de sterke kravene til tverrfaglige ferdigheter som stilles til de som opererer i konteksten. av ledelsen av næringsmiddelbedrifter, gastronomisektorene og den sosioøkonomiske utviklingen av områder med et sterkt næringsmiddel, i tråd med den europeiske strategien for bærekraftig utvikling skissert i kommisjonens kommunikasjon til Europaparlamentet om "Innovasjon for bærekraftig vekst: en bio-økonomi for Europa" - COM (2012) 60 final - og FNs mål for bærekraftig utvikling.
Studenter kan oppgradere ved å velge mellom to ulike faglige profiler:
- Econo-gastronomen: profilen til kandidaten er økonomisk-ledelsesmessig integrert med gastronomiske ferdigheter. Han er en leder for kvalitet på landbruksmat, som vet hvordan han skal gjenkjenne, administrere, ivareta, kommunisere, fremme og forbedre kvaliteten på mat langs verdikjeden og i territoriet.
- Gastroøkonomen Kandidatens profil er en integrert gastronom med økonomisk-lederkompetanse rettet mot promotering og sosiokulturell forbedring av kvalitetsmat. Han er ekspert på matkultur og kan kombinere det med ernæringsbehov med hensyn til kostnader og miljø.
Sist, men ikke minst, kan studentene dra nytte av en periode med praksisplasser i italienske matbedrifter.
Mer informasjon HER