Master i matvitenskap og teknologi
University of Parma
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Parma, Italia
Språk
Engelsk, Italiensk
Studieformat
Blandet, På universitetsområdet
Varighet
2 år
Tempo
Fulltid, Deltid
Studieavgift
Be om info
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Oct 2024
* https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Introduksjon
Programmet
Den andre syklusen grad i matvitenskap og teknologi er designet for å produsere kandidater som har god grunnleggende og praktisk kunnskap i de viktigste sektorene innen matvitenskap og teknologi. Nyutdannede vil tilegne seg operasjonell kompetanse for tekniske og ledelsesmessige profesjonelle roller og for støttende aktiviteter innen kontroll av matprosessering og produksjon i næringer, laboratorier og tjenester i næringsmiddelproduksjonen.
Hva du kan forvente etter endt utdanning
På slutten av kurset vil kandidater i matvitenskap og teknologi skaffe seg:
- God grunnleggende kunnskap i matematikk, fysikk, kjemi og biologi for praktiske aktiviteter i næringsmiddelindustrien.
- Tilstrekkelig mestring av den vitenskapelige metoden for å anvende grunnleggende og operasjonelle kompetanser til løsning av problemer og til utvikling av innovativ teknologi i matproduksjonskjeden og industrien.
- God teoretisk og operasjonell kunnskap om kjernefagene i matvaresektoren, med særlig henvisning til produksjonsteknologier, matkomponenter og mikrobiologiske elementer, sikkerhet, ernæringskvalitet, hygiene og organoleptisk kontroll; kunnskap brukt om de økonomiske aspektene i sektoren i forhold til markedet og til styring av produksjonsselskaper, prosessering og markedsføring av matvarer.
- Kunnskap om ernæringsprinsipper for helse forebygging og beskyttelse i et sterkt forhold til medisinske fagdisipliner.
- Kunnskap om matlovgivning.
- Dyp bevissthet om det faglige og etiske ansvaret og som er i stand til å evaluere den sosiale og miljømessige effekten av matsektoraktivitetene.
- Beherskelse av minst ett europeisk språk utover italiensk: engelsk brukes vanligvis innen det spesifikke kompetanseområdet og for utveksling av generell informasjon.
- Gode dataferdigheter, informasjonshåndtering og kommunikasjonsevner.
- Gode kapasiteter, hovedsakelig ervervet gjennom praksisplasser og / eller arbeidslivsopplæring, til å jobbe både autonomt og i grupper, tilpasse seg arbeidsmiljøet og utviklingen.
Opptakskrav
Instruksjon for studenter fra italienske og EU-borgere.
Prosedyrer for statsborgere utenfor EU .
Opptak
Galleri
Programresultat
Hva du kan forvente etter eksamen
På slutten av kurset vil kandidater i matvitenskap og teknologi tilegne seg:
- Gode grunnleggende kunnskaper i matematikk, fysikk, kjemi og biologi for praktiske aktiviteter i næringsmiddelindustrien.
- Tilstrekkelig beherskelse av den vitenskapelige metoden for å anvende grunnleggende og operativ kompetanse til løsning av problemer og til utvikling av innovativ teknologi i matproduksjonskjeden og industrien.
- God teoretisk og operasjonell kunnskap om kjernefagene i matsektoren, med særlig referanse til produksjonsteknologier, matkomponenter og mikrobiologiske elementer, sikkerhet, ernæringskvalitet, hygiene og organoleptisk kontroll; kunnskap anvendt på de økonomiske aspektene av sektoren i forhold til markedet og til ledelse av produksjonsbedrifter, foredling og markedsføring av matvarer.
- Kunnskap om menneskelige ernæringsprinsipper for helseforebygging og -beskyttelse, i et sterkt forhold til medisinske disipliner.
- Kjennskap til matlovgivningen.
- Dyp bevissthet om det faglige og etiske ansvaret og i stand til å evaluere den sosiale og miljømessige påvirkningen av næringsmiddelsektorens aktiviteter.
- Mestring av minst ett europeisk språk utover italiensk: Engelsk brukes vanligvis i det spesifikke ekspertiseområdet og for utveksling av generell informasjon.
- Gode datakunnskaper, informasjonshåndtering og kommunikasjonsevner.
- Gode evner, hovedsakelig oppnådd gjennom praksisplasser og/eller arbeidsopplæring, til å jobbe både selvstendig og i grupper, til å tilpasse seg arbeidsmiljøet og dets utvikling.