Master i matvitenskap
University of Helsinki
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Helsinki, Finland
Språk
Engelsk, Finsk, Svensk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
2 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
EUR 18 000 / per year *
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Aug 2024
* for studenter utenfor EU/EØS
Introduksjon
Hva vil folk spise i fremtiden?
Hva spiser de nå? Hva ligger bak den gode maten? Råvarer? Behandlingsteknologi? Hvordan forbedre helse, sikkerhet, økologi og etikk for mat og matforedling? Hvis dette er noe for deg, kan du søke på masterprogrammet i matvitenskap University of Helsinki .
Programmet dekker hele matproduksjonskjeden fra primærproduksjon via matforedling til forbrukere. Du utforsker innovasjoner innen mat og hvordan du kan forbedre helse, sikkerhet, økologi og etikk i mat og matforedling. Du lærer også laboratorieferdigheter og øker din kunnskap om matsammensetning, behandling, struktur og lovgivning.
Studerer
Masterprogrammet i matvitenskap vil gjøre deg i stand til å påvirke etableringen av innovative løsninger for hele kjeden av matproduksjon. Den tilbyr deg en bred utdanning som dekker kurs i sammensetning og behandling av mat, i strukturer og kjemiske reaksjoner av matproteiner, lipider og karbohydrater, og i matlovgivning og sikkerheten til tilsetningsstoffer.
Hvorfor matvitenskap?
Matvitenskap er et internasjonalt verdsatt utdanningsfelt og matforskning på University of Helsinki har blitt høyt rangert. Næringsmiddelindustrien er den fjerde viktigste arbeidsgiveren både i Finland og internasjonalt. Denne bransjen leter stadig etter eksperter for å løse nye problemer.
Opptak
Læreplan
Omfanget av mastergraden er 120 studiepoeng (ECTS). Sammen med din fakultetsrådgiver skal du lage en personlig studieplan bestående av videregående studier i matvitenskap (60 stp) inkludert en masteroppgave (30 stp) og studier etter eget valg innen spesialområder innen matvitenskap og andre komplementære eller gratis studier. Du kan også inkludere karriereplanlegging, internship og studier i utlandet i mastergraden din.
Masterprogrammet i matvitenskap dekker hele matproduksjonskjeden fra primærproduksjon via matforedling til forbrukere. Du utforsker innovasjoner innen mat og hvordan du kan forbedre helsen, sikkerheten, økologien og etikken til mat og matforedling. Du lærer også laboratoriearbeidsferdigheter og øker kunnskapen om matsammensetning, foredling, struktur og lovgivning.
Undervisningen foregår på engelsk, men du kan også fullføre studiet på finsk eller svensk.
Kurs og undervisning
Du kan påvirke hva slags kompetanse du ønsker å oppnå ved å skreddersy mastergraden din ved å velge spesialstudier i matkjemi, matteknologi og i vitenskap og teknologi knyttet til kjøtt, meieri og korn.
Du kan også utfylle dinkompetanse innen matvitenskap med for eksempel studier innen matutvikling, mattrygghet, matforskning og analyse, økonomi, markedsføring, bærekraftig matproduksjon, mikrobiologi, bioteknologi eller ernæring.
I løpet av kursene dine vil du:
- Studere teorien og anvendelsene av det brede området matvitenskap i forelesningskurs og i gruppearbeid
- Øk kunnskapen din om matsammensetning, prosessering, struktur og lovgivning
- Utdype kunnskapen din om hvordan reaksjonene til ulike matkomponenter, produksjonsprosesser og emballasje påvirker strukturen, sensorisk kvalitet, helse og sikkerhet til animalsk og plantebasert mat
- Lær deg laboratoriets arbeidsevner
- Anskaffe sysselsettingsevner, for eksempel ved å trene i matindustrien
Masteroppgave
En masteroppgave (30 studiepoeng) inngår i masterstudiet. Oppgaven din bør bestå av en gjennomgang av eksisterende litteratur og en eksperimentell del. På Masterstudiet i Matvitenskap kan du ofte fullføre oppgaven innenfor en forskergruppe eller i samarbeid med næringsmiddelindustrien.
Når du stiller spørsmålet som er behandlet i oppgaven din, bør målet ditt være å få ny forståelse av et problem og å utvikle dine egne problemløsingsferdigheter. Temaet for oppgaven din kan også være utvikling av ny teknologi eller produkt. Når det gjelder metodikk kan oppgaven din være basert på kjemi, fysikk, teknologi, biokjemi, mikrobiologi eller sensorisk vitenskap.
Å gjøre masteroppgaven din vil trene deg i vitenskapelig tenkning, analyse av problemer, utvikling av forklaringsmodeller og hypoteser, planlegge eksperimenter og arbeide i laboratoriet og/eller lage pilotanlegg-eksperimenter, og presentere dine forskningsresultater og din kritiske diskusjon.
Doktorgradsutdanning
Mastergraden i matvitenskap gir deg kvalifikasjoner for videre vitenskapelig utdanning (en doktorgrad) i matvitenskap eller relaterte vitenskaper. Et passende doktorgradsprogram ved University of Helsinki er for eksempel Doktorgradsprogrammet i næringskjede og helse (mathelse).
Galleri
Programresultat
Hvorfor matvitenskap?
Food Sciences er et internasjonalt verdsatt felt innen utdanning og matforskning ved University of Helsinki har blitt høyt rangert. Matindustrien er den fjerde viktigste arbeidsgiveren både i Finland og internasjonalt. Denne bransjen leter stadig etter eksperter for å løse nye problemer.
Som master i matvitenskap vil du kunne hjelpe matindustrien med å utvikle seg og fornye seg siden du vil ha kunnskap om:
- Råvarer og prosesser, inkludert deres teoretiske grunnleggende
- Ulike matbestanddeler og deres innvirkning på matkvaliteten
- Faktorer som sikrer god kvalitet og matsikkerhet
Med en mastergrad i matvitenskap kan du ta fatt på en karriere i næringsmiddelindustrien; i et mat-, landbruks- eller miljøkontrolllaboratorium; som lærer, forsker eller selvstendig næringsdrivende; eller som ekspert i statlige departementer eller andre ekspertorganisasjoner.
Karrieremuligheter
Næringsmiddelindustrien er den 4. viktigste arbeidsgiveren både i Finland og internasjonalt. Denne industrien leter stadig etter eksperter for å løse nye problemer. Med en mastergrad i matvitenskap kan du ta fatt på en karriere i næringsmiddelindustrien eller gå videre til doktorgradsstudier og deretter stillinger innen forskning.
Med en mastergrad i matvitenskap kan du ta fatt på en karriere i næringsmiddelindustrien; i et mat-, landbruks- eller miljøkontrolllaboratorium; som lærer, forsker eller selvstendig næringsdrivende; eller som ekspert i statlige departementer eller andre ekspertorganisasjoner.