Master of Accounting

Generelt

Programbeskrivelse

Vårt program

HKU Master of Accounting-programmet, som tilbys i heltidsmodus, vil utvikle kjernekompetansen din innen regnskap, økonomi, ledelse og forretningsanalyse som er avgjørende for at du skal lykkes som profesjonell regnskapsfører, finansekspert og bedriftsleder.

Vårt program leverer en streng læringsopplevelse over et bredt spekter av felt, inkludert finansiell og ledelsesmessig regnskap, skattlegging, revisjon, jus, økonomistyring, virksomhetsstyring, regnskapsanalyse, strategisk ledelse og virksomhetsledelse. Læreplanen har følgende særtrekk:

 • Et omfattende pensum som omfatter regnskap, økonomi, ledelse og forretningsanalyse
 • Teorier som forklarer viktige roller regnskap i økonomiske beslutninger
 • Profesjonell opplæring i virksomhetsledelse, strategisk ledelsesrapportering og avansert økonomi- og resultatstyring hadde godt av samarbeidet med ACCA (Association of Chartered Certified Accountants)
 • Regnskapsdataanalyse som konverterer informasjon til kjørbare handlinger
 • Et steinsteinkurs for å knytte de forskjellige elementene i studien sammen gjennom virkelige forretningsprosjekter

Studentene må fullføre tolv 6-studiepoeng (72 studiepoeng), inkludert åtte kjernekurs (48 studiepoeng) og fire valgfag (24 studiepoeng). De som har mislykket et kjernekurs, er pålagt å ta det på nytt. Hvis det mislykkede kurset er et valgfag, kan et annet valgfag velges som vikar. For å oppgradere fra studiet vårt, kan antallet mislykkede kurs over hele studietiden ikke overstige to, og en kumulativ GPA på 2,0 eller over må oppnås. Det kreves en deltakelsesgrad på 70% for alle MAcct-kurs, hvis ikke dette kravet oppfylles, vil det gi en bestått karakter i det aktuelle kurset.

Rute

Læreplanen strekker seg over minimum ett studieår til maksimalt to studieår. Studenten vil normalt fullføre studiet i ett studieår.

Klassene gjennomføres på hverdager (morgen / ettermiddag / kveld) og lørdager (morgen / ettermiddag) på HKU Cyberport Campus. Visse kurs kan holdes i Admiralty Town Center eller andre arenaer.

Boot Camp (obligatorisk for alle studenter)

For å sikre at du kan oppfylle kravene til profesjonelle regnskapsakkrediteringer, vil det bli tilbudt en Boot Camp som dekker økonomi, markedsføringsledelse for regnskapsførere og statistisk analyse.

 • Hvert emne vil bestå av 15 klassetimer
 • Det blir en eksamen etter gjennomført hvert kurs
 • Studentene er pålagt å delta på alle klassene og bestå alle tre boot camp-kurs

Forkursstøtte

Online kurs og en liste over foreslåtte avlesninger vil bli gitt for å hjelpe studentene til å forstå de grunnleggende konseptene for økonomisk regnskap.

Kursfritak

Kursfritak på inntil to kjernekurs kan gis, bortsett fra hovedsteinkurs, hvis du:

(a) Kan produsere bevis, for eksempel transkripsjon og kursplan, for at et emne tilsvarer innholdet til et annet kurs tatt andre steder som det er oppnådd en tilfredsstillende karakter for; eller

(b) Har relevante faglige kvalifikasjoner som ble oppnådd før opptak til programmet.

Det gis ikke studiepoeng for det fritatte kurset, og du vil bli pålagt å ta et godkjent alternativt valgfag med samme studieverdi.

Partnerskap med Association of Chartered Certified Accountants (ACCA)

En sentral del av vårt eksklusive partnerskap med ACCA fokuserer på å innlemme eksamensstrategiske faglige nivåer i læreplanen vår. ACCA tilbyr undervisningsveiledning, casestudier og læremateriell for å sikre at innholdet i dens Strategic Professional-eksamener er direkte integrert i programmet vårt.

Den globale økonomien gjennomgår en tid med enestående endring - globalisering, digital teknologi, regulatorisk press og sosial forventning forvandler virksomhetslandskapet. Verden trenger fremtidsrettede, strategiske tenkere med en blanding av forretnings- og finansferdigheter og etisk integritet mer enn noen gang.

Med sentrale elementer i ACCAs strategiske profesjonelle nivå innebygd i dette programmet setter vi en ny standard ved å fullstendig integrere dyp, bred og relevant teknisk ekspertise med etikk og faglige ferdigheter. Hvert element har fokus i den virkelige verden, og utstyrer studentene med en unik blanding av ferdigheter og fordypningsalternativer som vil lade karrieren og imponere arbeidsgivere.

Partnerskap med KPMG

Samarbeidet mellom HKU-fakultetet for økonomi og økonomi og KPMG legger vekt på å bringe KPMGs analyseteknologier og virkelige forretningserfaringer til våre Master of Accounting-studenter med et bredt spekter av programmer og aktiviteter, for eksempel kurs, seminarer, workshops, mentorskap og praksisplasser . Ikke bare vil de forstå kunnskapen om de nyeste analyseverktøyene, men de får også både faglig og praktisk kunnskap fra bransjepersonellene.

Opptaksplan

Søknad om Intake 2020 er i ferd med å begynne (søknadssystemet åpnes i begynnelsen av september 2019).

Søknadsfrist:

 • Runde 1: 12:00 på dagen (HKT), 22. oktober 2019
 • Runde 2: 12:00 på dagen (HKT), 30. desember 2019
 • Runde 3: 12:00 på dagen (HKT), 13. februar 2020

Opptakskrav

For å være kvalifisert for opptak til Master of Accounting-programmet, må du:

 • Hold en anerkjent bachelorgrad;
 • Innhente uttalelser fra to referenter, om egnetheten til programmet; og
 • Få en TOEFL / IELTS * poengsum hvis du ikke er fra et engelsk-medium universitet.

Kandidater med god GMAT / GRE-score eller som har en bachelorgrad i virksomheten eller har regnskapsrelatert arbeidserfaring vil bli vurdert positivt.

* Skolekoder for testresultatrapporter:

 • TOEFL: 9671 | GRE: 2482 | GMAT: FS2-WL-21

TOEFL og IELTS poengsumrapporter er gyldige i bare to år. GMAT-poengsumrapporter er gyldige i fem år. Hvis du for eksempel sender inn søknadsskjemaet 2. februar 2017, anses bare rapporten om TOEFL / IELTS-test tatt etter 1. februar 2015, som gyldig. Sørg også for at du kan ordne den offisielle testrapporten til oss i tide, da testmyndighetene ikke kan gi ut rapporten når testresultatet er utløpt.

Sist oppdatert sep. 2019

Om skolen

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the Faculty of Business and E ... Les mer

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the Faculty of Business and Economics (FBE) has grown to become a widely recognised and respected business school in the region. Minimér
Telegraph Bay