Mastergrad i Agrifood Sustainability
University of Pavia
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Pavia, Italia
Språk
Engelsk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
2 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
EUR 4 500 / per year *
Søknadsfrist
06 Jun 2024
Tidligste startdato
Oct 2024
* for EU-studenter er avgiftene basert på studentenes familieinntekt. De varierer fra rundt 156 euro til 4000 euro per år. For studenter utenfor EU fastsettes en flat sats i henhold til statsborgerskapet og varierer fra 400 euro til 4500 euro
Introduksjon
Mastergradskurset i Agri-food bærekraft gir solid forberedelse innen landbruksvitenskap og -teknologi, gjennom en tverrfaglig visjon, rettet mot å oppnå høy produksjon, oppmerksom på helsen til miljøet, landbruksprodusenter og forbrukere, fokus på bærekraft (én helse).
Kurset inkluderer eksperimentelle og demonstrative aktiviteter holdt i landbruksarealene som eies av universitetet og gjennom ulike prosjekter i Lombardia-regionen med partnerlandbruksbedrifter, både konvensjonelle og økologiske.
Den nyutdannede vil derfor være i stand til å planlegge og styre landbruksproduksjon (spesielt kvaliteten på forsyningskjeder), tilegne seg en bred agroøkologisk kunnskap som inkluderer matmarkedet, utvikle og administrere innovasjon av bedrifter og landbruksforsyningskjeder; samt ta hensyn til etterproduksjon og landbruksmatproduktenes påvirkning på menneskers helse.
Karrieremuligheter
Studiet vil tillate nyutdannede å:
- Administrere landbruksbedrifter;
- Utføre miljøovervåking og analyse av agroøkosystemer;
- Utnytte og fremme lokalt biologisk mangfold bærekraftig;
- Bruk verktøy og teknikker for jordvern og beskyttelse;
- Optimaliser tradisjonelle teknikker;
- Kunne evaluere, forbedre og sertifisere prosess- og produktkvalitet også gjennom bruk av innovative metoder.
Nyutdannede fra dette mastergradskurset kan leies i:
- Gårder av ulike nivåer og dimensjoner, inkludert i økologisk sektor;
- Lagrings- og prosesseringsselskaper,
- Agro-mat markedsføring selskaper;
- Profesjonell rådgivning for små og mellomstore bedrifter;
- Sosialt landbruk og ideelle organisasjoner (NGO);
- Foreninger og institusjonelle organer som representerer de sosiale og produktive partnerne eller internasjonale organisasjoner (FN, FAO, etc.).
Programresultat
Studiet vil tillate nyutdannede å:
- administrere landbruksbedrifter.
- utføre miljøovervåking og analyse av agro-økosystemer.
- utnytte og fremme lokalt biologisk mangfold på en bærekraftig måte.
- bruke verktøy og teknikker for jordvern og beskyttelse.
- optimalisere tradisjonelle teknikker.
- være i stand til å evaluere, forbedre og sertifisere prosess- og produktkvalitet også gjennom bruk av innovative metoder.
Læreplan
Læreplan 1: Agroøkologi og bærekraftig jordbruk (ASF)
- Planteernæring og kvalitet på jordbruksmatproduksjon
- Bevaring og fremme av plantegenetiske ressurser
- Europeisk jordbruksmatlov
- Markedsføring av mat
- Lokale hagebruksproduksjonskjeder
- Agroøkologi og bevaring av biologisk mangfold
- Bærekraftige gressvekster, integrerte produksjoner, økologisk landbruk
- Bærekraftig forvaltning av vannressurser i landbruket
- Plantepatologi
- Ett emne som skal velges fra denne listen: Skogøkosystemer og økologi i jordbrukssystemer / Skoger og miljømessig bærekraft i landbruket
- Ett emne som skal velges fra denne listen: Jordvern og presisjonslandbruk / Jordgeokjemi og presisjonslandbruk
- Ett emne som skal velges fra denne listen: Spektroskopiske metoder for mattrygghet / Ugresssystematikk / Agronomisk utnyttelse av rester / Jordmikrobiologi / Lokale husdyrraser med risiko for genetisk erosjon eller utryddelse / Litologi og landbruksmatproduksjoner / Frø for bærekraftig landbruk / Jordvitenskap
- Andre aktiviteter (for utenlandske studenter kan det være italiensk)
- trainee
Læreplan 2: Matkvalitet og ernæring (FNQ)
- Planteernæring og kvalitet på jordbruksmatproduksjon
- Bevaring og fremme av plantegenetiske ressurser
- Europeisk jordbruksmatlov
- Markedsføring av mat
- Lokale hagebruksproduksjonskjeder
- Agroøkologi og bevaring av biologisk mangfold
- Bærekraftige gressavlinger
- Grunnleggende om matteknologi
- Vegetabilsk mat og landbrukskjemikalier for planteforsvar. Kjemi og toksikologi
- Integrert kurs i ernæring og menneskers helse
- Ett emne som skal velges fra denne listen: Sekundær plantemetabolisme og medisinplanter / Sekundær plantemetabolisme og ernæringsmessige og ernæringsmessige egenskaper til sopp
- Ett emne som skal velges fra denne listen: Spektroskopiske metoder for mattrygghet / Ugresssystematikk / Agronomisk utnyttelse av rester / Jordmikrobiologi / Lokale husdyrraser med risiko for genetisk erosjon eller utryddelse / Litologi og landbruksmatproduksjoner / Frø for bærekraftig landbruk / Jordvitenskap
- Andre aktiviteter (for utenlandske studenter kan det være italiensk)
- trainee
Opptak
Program undervisningsavgift
Stipend og finansiering
EDiSU Pavia (Ente per il Diritto allo Studio Universitario) er et byrå for retten til høyere utdanning, som ble etablert av University of Pavia og er under dets direkte kontroll.
Edisu-stipendfordeler inkluderer:
- Overnatting i en bolig ("Collegio");
- Ett måltid per dag i kantinene;
- En sum penger, i henhold til studentens økonomiske situasjon.
Edisu-stipend for studenter utenfor stedet kan bestå av:
- Overnatting i en Collegio + Ett måltid per dag i kantinene + Opptil 3.967,00 euro;
- Ett måltid per dag i kantinene + Opptil € 6.370,00 euro.