Handle om

Denne mastergraden er et innovativt, internasjonalt og tverrfaglig utdanningsprogram som lærer studentene hvordan man skal operere de mest presserende oppfordringene til å bygge mer motstandsdyktige og bærekraftige byer gjennom byplanlegging og design, og hvordan å lage en tilstrekkelig politikk og styringsmodeller. Dette ettårige programmet gir de mest oppdaterte perspektiver, metoder og verktøy for å håndtere trusselen om klimaendringer, naturkatastrofer og de sosiale og tekniske forandringene som kreves for å minimere miljøpåvirkningen av dagens globale urbaniseringstrender samtidig som de adresserer sosial rettferdighet.

Grunner til å studere denne mastergraden

 • Internasjonale professorer og et globalt tverrfaglig perspektiv: Denne mastergrad har blitt innrammet og støttet av International Urban Resilience Research Network, og programmet er undervist av professorer fra noen av de mest prestisjetunge universitetene og forskningsinstitusjoner som arbeider med byspenst i forskjellige deler av verden. Programmets globale og tverrfaglige perspektiv (det omhandler miljø, samfunn, økonomi, planlegging og politiske aspekter ved bystudier) gjør det mulig for studenter å lære om og forstå fleksibilitetsutfordringer på et internasjonalt, nasjonalt og lokalt bynivå takket være det tette forskningsnettet og lærer partnere involvert i denne mastergraden.
 • Bredt utvalg av jobbmuligheter: Programmet støttes av de mest prestisjefylte fundamentene, nettverkene og byråene som arbeider i dag med by og samfunnets motstandskraft. Det inkluderer en obligatorisk stillingsperiode, som gir studentene tilkoblinger og arbeidserfaring som trengs for å sikre en vellykket og internasjonal karriere. En lang liste over byer fra forskjellige kontinenter har også lovet sin støtte til mastergradsprogrammet i form av arbeidsplassmuligheter i deres bymoduler.
 • Bridging forskning og praktisk erfaring med en nyskapende pedagogisk modell: I dette masterstudiet vil studentene bygge bro mellom vitenskap og politikk gjennom workshops og aktivt engasjement i panellignende klasser, fremme ulike synspunkter og kontinuerlig omdefinere forretningsmessige strategier ofte sett i etableringen og styringen av elastiske byer.

Presentasjon

I en verden som ble truet av komplisert og rask urbanisering og miljømessige, klimatiske og sosioøkonomiske endringer, ble dette programmet opprettet for å møte byens utøverees behov for å forstå bedre og ramme integrerte strategier når man implementerer politikker og prosjekter for urban motstandskraft. Samtidig er motstandskraften tatt opp av ulike disipliner og fra et bredt spekter av perspektiver, som noen ganger er i konflikt i deres betydninger, tilnærminger og metoder, som fører til en fragmentert og forvirrende innramming av urbane motstandskraft. Dette mastergradsprogrammet gir de nødvendige tverrfaglige broer, og knytter et integrert perspektiv på urbane robusthet til styringsverktøyene som trengs for å designe og implementere bymotstandskraft.

Oversikt, mål og struktur

Mastergraden i City Resilience Design og Management er et ettårig, heltid masterprogram utviklet og koordinert av International Urban Resilience Research Network og vertskap for UIC Barcelona. Dens tittel gjenspeiler behovet for å gå utover paradigmetet "byggfasthet", og ta motstandskraft som en prosess uttrykt gjennom et sett av kapasiteter og følelsesmessige svar på en rekke virkninger; en som ikke bare kan "bygges eller utformes", men må styres.

Målet med denne mastergraden er å gi studentene flere perspektiver og de tverrfaglige ferdigheter, verktøy og kunnskap som fremtidssikkerhetstilsynet krever.

Programmet er delt inn i tre hovedblokker: klasser på stedet, et forskningsprosjekt og arbeidserfaring. Den første delen av kurset følger en logisk sekvens som starter med teoretiske aspekter av robusthet og urbaniseringsprosesser. De neste fire modulene undersøker og integrerer forskjellige syn på motstandskraft, relatert til i) det byggede miljøet og infrastrukturen; ii) natur og urbane økosystemer iii) fleksibilitet i økonomisk og bytjenester, og iv) samfunnets motstandskraft. Den endelige og mest omfattende modulen bruker et sett med internasjonale casestudier og workshops (på styringsmodeller, lederskap og verktøy for styring av fleksibilitet) for å utforske utfordringene ved implementering. Når kurset beveger seg fremover, vil Barcelona bli brukt som en case studie på grunn av sin erfaring i motstandskraft, og studentene vil få muligheten til å delta på et verksted med Barcelona Urban Resilience Lab.

Gjennom disse verkstedene vil elevene være knyttet til organisasjoner, institutter og bymotstandskontorer over hele verden, noe som gir dem muligheten til å bruke sin læring og ferdigheter gjennom arbeidsplassmuligheter, støtte deres karriere og bymotstandsstrategier for en mer bærekraftig by fremtid.

Fremtidsstudenter

Dette programmet er ment for studenter fra følgende områder av bystudier:

 • Urban og regional planlegging
 • Urbant design
 • Geografi
 • Sosial og politisk vitenskap
 • Ingeniør
 • Landskap og miljødesign og ledelse
 • Regional økonomi, økologi.

Utplassering

Arbeidsplassering er en viktig del av dette mastergradsprogrammet, da det tar sikte på å bygge bro mellom gapet mellom teori og praksis. Studentene vil derfor være pålagt å fullføre en arbeidsplass på 20 studiepoeng (i minimum fire og maksimalt fem måneder, avhengig av vertspartneren).

Vertspartnerne er hovedsakelig byresistenskontorer fra forskjellige byer i forskjellige land rundt om i verden, hvis arbeid i motstandsdyktighet vil bli introdusert til studenter i løpet av de første seks månedene av programmet. Andre mulige destinasjoner inkluderer internasjonale organisasjoner, frivillige organisasjoner og multilaterale byråer. Blant disse fremstår Rockefeller 100 Resilient Cities Initiative, FNs City Resilience Profiling Program og METROPOLIS, blant annet som viktige partnere (for hele listen over byer og organisasjoner, vennligst kontakt programkoordinatorene).

Hvem kan søke?

Dette programmet er ment for byutøvere og konsulenter med minst 2 års arbeidserfaring innen bærekraftig og motstandsdyktig, samt universitetsutdannede fra følgende områder: Planlegging, ledelse, Urban Design, Engineering, Environmental and Social Sciences, Statsvitenskap, geografi og arkitektur.

Nødvendig utdanning: Graduate Degree eller Bachelor Degree

Hvordan søke

 1. Registrer deg på nettet
 2. Send følgende dokumenter til din utpekte programrådgiver:
 • Fotokopi av passet ditt
 • 1 pass-størrelse bilde
 • En bekreftet * kopi av ditt diplom **
 • En bekreftet * kopi av ditt faglige utskrift
 • En signert kopi av de generelle vilkårene for UIC Barcelona (vedlagt e-postbekreftelsen du vil motta etter at du har registrert deg på nettet)
 • En signert kopi av UIC Barcelona databeskyttelsesskjema (vedlagt e-postbekreftelsen du mottar etter å ha registrert deg på nettet)
 • En utfylt og signert kopi av stipendundersøkelsen som refererer til eventuelle eksterne tilskudd / økonomisk støtte som du kanskje har søkt
 • En CV på engelsk (maks 2 sider)
 • Motivasjonsbrev som angir hva du forventer av dette programmet og hvorfor du tror du bør aksepteres (vennligst ta med ditt Skype-brukernavn i din signatur)

* Dokumentet må ha et eget frimærke fra universitetet ditt

** Hvis du ennå ikke skal motta ditt diplom, må du sende bevis på betaling av eksamensavgiften eller et dokument fra ditt universitet som bekrefter din forventede sluttdato.

Program undervist i:
 • Engelsk

Se 3 flere kurs fra International University of Catalonia »

Sist oppdatert Juli 5, 2019
Dette kurset er Campusbasert
Startdato
okt. 2019
Duration
1 år
Heltid studier
Pris
9,480 EUR
Etter sted
Etter dato
Startdato
okt. 2019
Sluttdato
sep. 2020
Søknadsfrist

okt. 2019

Location
Søknadsfrist
Sluttdato
sep. 2020