Mastergradsprogram i matutvikling
University of Turku
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Turku, Finland
Språk
Engelsk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
2 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
EUR 12 000 / per year *
Søknadsfrist
22 Jan 2025
Tidligste startdato
Aug 2025
* gratis for borgere fra EU/EØS-land eller Sveits, for borgere fra land utenfor EU/EØS € 12 000/akademisk år
Introduksjon
Oppdag alle studieprogrammene ved University of Turku
Nordisk ekspertise innen naturlige matvarer
Mastergradsprogrammet i matutvikling er designet for å gi deg en forståelse av sammenhengene mellom matens ulike aspekter og funksjoner. Spesiell oppmerksomhet rettes mot påvirkningen av ulike faktorer på sammensetningen, sensoriske egenskaper og helseeffekter av mat på molekylært nivå. Anvendelse av matmetabolomikk og moderne bioteknologiske metoder i matforskning og matutvikling er en viktig del av læreplanen. Læreplanen dekker også ulike aspekter av mattrygghet og europeiske matlover og -lovgivning.
Gjennom programmet vil du få opplæring og kvalifisering for å jobbe som ekspert, for eksempel i matmyndigheter.
Chat med nåværende studenter for å lære om studentlivet i Turku
Akademisk dyktighet og erfaring
Enheten for matkjemi og matutvikling er et viktig element i kjernestyrken til matvitenskap og -teknologi i Finland. Enheten har en internasjonalt banebrytende profil innen forskning på:
- Kjemien og biokjemien til matlipider og sekundære metabolitter.
- Det molekylære grunnlaget for matkvalitet og matens helsefremmende egenskaper med spesielt fokus på de nordlige avlingene og ville ressursene.
- Betydning av nordlig klima som faktorer som påvirker avlingskvaliteten.
- Matutviklingsforskning og teknologisk innovasjon for bærekraftig utnyttelse og verdiøkning av matressurser.
Med en internasjonalt veletablert rekord i bærforskning, oljer og fett, melkemelk og kumelk har enheten utvidet sin forskning på andre matressurser som korn, belgfrukter og sopp. Forskningen retter seg også mot nye matressurser for fremtidig mattrygghet, sunt kosthold og næringsvekst.
Det endelige målet er å støtte en bærekraftig bio-fremtid basert på internasjonal toppvitenskap. State-of-art målrettet og ikke-målrettet matmetabolomikk er et viktig verktøy for forskning. I tillegg til grunnleggende vitenskaper inkluderer enhetens forskning en sterk anvendt vinkel som støtter forskning og innovasjon i næringsmiddelindustrien.
Vil du motta fristpåminnelser, arrangementsinvitasjoner og tips en gang i måneden til din e-post?
Abonner på fremtiden med UTU-nyhetsbrev sendt av Admission Services ved University of Turku .
Opptak
Læreplan
Programstruktur
Mastergraden i matutvikling er et toårig program på 120 studiepoeng. Graden består av følgende studiemoduler:
- Matutvikling (20 studiepoeng)
- Matvitenskap (20 sp)
- Masteroppgave i teknologi og støttestudier (40 stp)
- Bifag (20 – 25 stp)
- Andre studier (20 studiepoeng) inkludert obligatoriske språkstudier (2-7 studiepoeng)
Masteroppgave og emner
Det avsluttende prosjektet med sikte på masteroppgaven i teknologi er basert på et selvstendig, eksperimentelt forskningsprosjekt i et laboratorium. Forskningsarbeidet er laget under veiledning av veileder. Resultatene oppnådd ved forskningsprosjektet vil bli presentert i et masterseminar ved bruk av vanlige prosedyrer kjent fra vitenskapelige møter. Masteroppgaven vil bli skrevet med utgangspunkt i resultatene fra det eksperimentelle arbeidet og en gjennomgang av relevant bakgrunnslitteratur.Eksempler på temaoppgaver:
- Triacylglycerol fettsyresammensetning og ekspresjonsnivåer av relaterte biosyntesegener i frø og fruktkjøtt av utviklende havtornbær (Hippophaë rhamnoides)
- Effekter av vingjær på den kjemiske sammensetningen av solbærvin - antocyaniner og alkoholer
- Utvikling av Lupin (Lupinus angustifolius L) baserte majones
- Optimalisering av en UHPLC-metode for analyse av cafestol og kahweol i forskjellige kaffetyper
- Sensorisk bidrag fra glykosylerte fenolforbindelser
Programresultat
Kompetansebeskrivelse
I masterprogrammet i matutvikling vil du:
- Lær å forstå fenomenene og begrepene knyttet til molekylær matvitenskap og de ulike sammenhengene mellom dem.
- Få sterk teoretisk kunnskap om temaer for matutvikling og kan anvende den i praksis.
- Lær metodene som brukes i matutvikling og hvordan du kan bruke dem til forsknings- og produktutviklingsformål.
- Få kunnskap om hvordan du kan søke, anvende og skape informasjon.
- Få evnen til å ta forsvarlige avgjørelser basert på informasjonen du kritisk har oppnådd.
- Få erfaring med virkelighetsarbeid i akademiske og industrielle prosjekter innen matforskning og utvikling.
- Få ferdigheter til å jobbe i en ansvarlig rolle som del av tverrfaglige og flerkulturelle team.
Stipend og finansiering
Galleri
Karrieremuligheter
Jobbalternativer
Programmet gir deg kompetanse for å møte utfordringene innen forskning og utvikling i matindustrien og akademia. Gjennom programmet får du også utdanning og kvalifisering for å jobbe som ekspert på matmyndigheter og andre relaterte funksjoner i samfunnet.
Studenter som oppgraderer fra programmet kan blant annet jobbe som:
- FoU-leder
- Kvalitetsleder
- forsker
- Produktutvikler
- entreprenør
- koordinator
- Produkt spesialist
Karriere i forskning
Master of Science-grad gir deg også kvalifisering for vitenskapelige doktorgradsstudier - doktorgrad og lisensiatgrader. I Turku kan du søke på en stilling ved University of Turku Graduate School (UTUGS ) . Graduate School består av doktorgradsprogrammer som dekker ulike disipliner.
I tillegg til doktorgradsprogrammene tilbyr Graduate School systematisk og høy kvalitet doktorgradsstudium. UTUGS har som mål å trene høyt kvalifiserte eksperter med de ferdighetene som kreves for både faglig karriere innen forskning og andre ekspertstillinger.