Sør-Afrika

Studier i Sør-Afrika

Høyere utdanning i Sør-Afrika

Høyere utdanning og opplæring omfatter både lavere og høyere grader, inkludert bachelor-, master-og doktorgrader. Både offentlig og privat høyere utdanning institutter eksisterer, inkludert universiteter, universiteter av teknologi og omfattende institusjoner. Universitetene tilbyr tradisjonelle teoretisk og forskningsrettet grader, de andre institusjonene fokusere på faglig og yrkesfaglig opplæring.

 

Hvorfor studere i Sør-Afrika?

I tillegg til muligheten til å studere på engelsk i et flerkulturelt miljø, har Sør-Afrika mange verdensklasse skoler for høyere utdanning som inkluderer state-of-the-art forskning sammen med høy kvalitet masterstudier. Sør-Afrika har tre universiteter i topp 400 universiteter over hele verden, som rangert etter 2012-2013uk / world-universitet-rankingen / "> Times Higher Education verden Universitetet rangering.

 

Universitetene i Sør-Afrika

Sør-Afrika har 23 statlig finansiert høyere utdanning institutter som tilbyr mastergrader, inkludert 11 universiteter, seks universiteter av teknologi, og seks omfattende institusjoner. Private institusjoner eksisterer også, totalt 115. Programmer tilbys i de fleste akademiske disipliner, og mastergrader i økonomi og administrasjon, økonomi og finans er spesielt populære. Internasjonale studenter er velkommen og bruke de samme søknadsprosedyrer som sørafrikanske statsborgere.

 

Undervisning og Program Varighet

Årlige skolepenger for masterstudiet varierer etter program og skole, men er generelt lav i statlige skoler, fra ca $ 1500 til $ 5000 (US), private skoler er noe høyere. Masterprogram også variere i varighet, men er vanligvis 1-2 år.

 

Studieår

Studieåret går fra februar til desember og inkluderer to semestre. Hvert semester består vanligvis av seks uker av klasser, en ukes pause, deretter sju uker av klasser, og til slutt en uke for å studere (kalt SWOT uke) og deretter eksamener.

 

Post-Graduate Opportunities

Mange multinasjonale selskaper opererer i Sør-Afrika, og nyutdannede med mastergrad vil finne mange muligheter for sysselsetting, enten de er sørafrikanske statsborgere eller expats. Industrisektorer som i dag vokser omfatter bil, informasjonsteknologi, kommunikasjon, gruvedrift, bank og tjenester. De aller fleste jobber er konsentrert i Cape Town, Port Elizabeth, Durban, Pretoria og Johannesburg. For å få arbeidstillatelse, må en internasjonal student som regel først ha et jobbtilbud for en posisjon som ikke kan fylles lokalt.Imidlertid kan studenter med ferdigheter i spesialiserte områder eller høyt kvalifiserte eksperter på bestemte felt kunne få arbeidstillatelse selv uten en konkret jobbtilbud.

 

Visa Krav

Internasjonale studenter som studerer i Sør-Afrika er pålagt å ha en studie tillatelse før de kommer inn i landet for å gå på skole. En besøkende tillatelse kan ikke byttes mot en studie tillatelse etter ankomst. Når en student har blitt akseptert ved et universitet, kan de søke om en studie tillatelse på Sør-Afrika-kontor i hjemlandet.

 

Helseforsikring

Internasjonale studenter er pålagt å skaffe sørafrikanske helseforsikring, selv om de er dekket av helseforsikring i hjemlandet. Bevis for dette dekning er nødvendig ved søknad om studien visum. Studentene må betale for hele studieåret på forhånd, månedlige eller andre utbetalinger er ikke tillatt.

 

Tips

Selv om engelsk i det dominerende språket for børs og næringsliv i Sør-Afrika, landet har 11 offisielle språk, inkludert afrikaans (et derivat av nederlandsk), ndebele, Northern sotho, Sotho, Swazi, Tswana, Tsonga, Venda, Xhosa og Zulu . Studentene kan støte på urfolksspråk over hele landet, men kan de fleste sørafrikanere snakke mer enn ett språk og engelsk er allment forstått.

Sport er veldig populært i Sør-Afrika, med de store idretter blir fotball, rugby og cricket. Andre idretter med betydelige followings og internasjonal tilstedeværelse inkluderer svømming, golf, boksing og tennis.

Om Sør-Afrika

Sør-Afrika ligger på sørspissen av det afrikanske kontinentet der Atlanterhavet og Det indiske hav møtes. Det grenser til Namibia, Botswana, Zimbabwe, Swaziland og Mosambik. I tillegg er det lille landet Lesotho fullstendig innesluttet i Sør-Afrika. Sør-Afrika er hjem for mer enn 50 millioner innbyggere som kommer fra et bredt spekter av kulturer og religioner, og som snakker en rekke språk. Sør-Afrika er den mest industrialiserte land i Afrika. Enheten av valutaen er den sørafrikanske rand (R), som har en valutakurs på ca 0,1 USD.

 

Klima

Sør-Afrika er på den sørlige halvkule, slik at årstidene går motsatt vei av den nordlige halvkule - sommeren er i januar og vinteren er i juli.Den sørafrikanske kysten er mer enn 2500 km i lengde, men mye av landet som grenser til kysten er fjellrikt, som deretter blir til et høyt platå i interiøret. Den nordlige delen av landet blir en ørken.

Totalt har Sør-Afrika en relativt tørt klima, og temperaturen pleier å være noe lavere enn land på tilsvarende breddegrader på grunn av fjellterreng og høy innvendig platå. Interiør temperaturene sjelden stige over 30 grader C om sommeren. I Cape Town, de maksimale sommertemperaturer er ca 26 grader C og minimum vintertemperaturer er ca 7 grader C.

 

Kultur

Sør-Afrika har et stort utvalg av livsstil og landskap med noe for alle, fra kosmopolitiske urbane miljøer og rolige historiske byer til fjell for klatring og fotturer til ørkener for safari og strender for surfing og dykking.I tillegg til kulturelle virksomheter som kunstmuseer og kunstgallerier og arrangementer som teater, dans og festivaler, er en stor stopper for besøkende Apartheid Museum ligger i Johannesburg. Museet gir et kraftig innblikk i landets noen ganger-voldelig fortid og reisen til utvinning og forsoning.

Sørafrikansk mat er tungt kjøtt-basert og grill er en favoritt metode for forberedelse. Sør-Afrika er også i økende grad kjent som en produsent av fine viner.

 

Cost of Living

Levekostnadene i Sør-Afrika er relativt lavt sammenlignet med andre høyt utviklede land. En ett-roms leilighet koster rundt $ 350 - $ 450 US per måned, og verktøy kjøre en annen $ 100 US eller så. Et billig måltid koster ca $ 7 USA og en moderat priset tre-retters middag for to kan bli funnet for ca $ 30 US.