Sivilingeniør i matvitenskap
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Jelgava, Latvia
Språk
Engelsk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
2 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
EUR 4 500 / per year
Søknadsfrist
15 Jul 2024
Tidligste startdato
Sep 2024
Introduksjon
Hvorfor Latvias landbruksuniversitet?
- VERDENSANKJENT DIPLOMA – diplomtillegg godkjent av EU-kommisjonen. Nyutdannede kan fortsette studier eller jobbe over hele verden.
- AVANSERTE FASILITETER – moderne laboratorieutstyr, komfortable sovesaler, studier i et enestående arkitektonisk monument – Jelgava-palasset.
- RIMELIGE KOSTNADER – vær smart og bruk mindre ved å studere på LLU !
- FORDELAGT GEOGRAFISK BELIGGENHET – store europeiske byer kan enkelt nås med buss, fly eller ferge.
- GRØNT OG TRYGT MILJØ – en flott måte å oppleve latvisk kultur på. Til tross for variasjonen av mange forskjellige nasjonale og internasjonale arrangementer, er Jelgava en veldig trygg by for alle.
- STUDENTLIV – velbalanserte studier og kulturliv, et bredt spekter av idrettsaktiviteter gratis. Få internasjonal erfaring ved å bruke internasjonale utvekslingsmuligheter!
Opptak
Læreplan
1. modul "Generelle studiekurs". Studentene tilegner seg kunnskaper, ferdigheter og kompetanser innen grunnleggende prinsipper for vitenskapelig arbeidsutvikling, forskningsmodellering og organisasjonsforhold, er i stand til å utføre matematisk bearbeiding av innhentede data, korrekt lesing, visning og tolkning av data, samt dybdekunnskap om den viktigste lovgivningen i Latvia og EU.
2. modul "Matkjemi". Masterstudentene får kunnskap om naturstoffers kjemi og matbiokjemi, smaker i matvarer, deres dannelse og identifiseringsmuligheter, som er viktige for videre vitenskapelig forskning.
3. modul "Produktutvikling". Studentene får kunnskap innen ny mat og kosmetikk, anvendelse av bioteknologi og mattilsetningsstoffer i utvikling av nye produkter. Ved tilegnelse av videre studieløp tilegnes grunnleggende kunnskaper i teoretiske og praktiske aspekter ved markedsføring av mat, som er grunnlaget for markedsmiljøforskning, samt dybdekunnskap i næringsmiddelindustriens næringsliv, organisasjon og matproduksjonsregulering.
4. modul "Matkvalitet og sikkerhet". I denne modulen lærer/forstår studentene dannelsen av mikrobiell og kjemisk forurensning av matvarer, mulighetene for forebygging av disse. For videre forskning, lær det teoretiske grunnlaget for ulike instrumentelle analysemetoder og er i stand til å anvende disse metodene i matanalyse. Elevene lærer de grunnleggende prinsippene for alternative metoder og mulighetene for bruk for å sikre mattrygghet. De får kunnskap om allergener i mat, muligheter for å redusere dem i teknologiske prosesser. Studentene får kunnskap om matemballasje - emballasjematerialer og teknologier, resirkulering av brukt emballasje og tilegner seg kunnskap om ulike faktorers innvirkning på matforfall, holdbarhet, beregning og prognose. På slutten av semesteret forsvarer studentene emneprosjektet, og gir teoretiske funn for å løse forskningsproblemet til den valgte masteroppgaven, og knytter det til dagens funn innen matvitenskap.
Eksamensprosedyre
Ved bestått studieemner som avsluttes med eksamen eller prøve med karakter, får masterstudenter karakter i et 10-poengssystem. For å stimulere til vanlige og selvstendige studier har masterstudenter også mulighet til å få en akkumulerende vurdering, basert på systematiske studier og oppfyllelse av kriteriene satt i studieprogrammet for å få akkumulert eksamen.
Programresultat
Kunnskap:
Ferdigheter:
Kompetanser:
Galleri
Karrieremuligheter
Nyutdannede jobber i alle slags matbedrifter. Mastergrad gir kandidater rett til å fortsette studier i et respektive doktorgradsprogram ved universiteter i Latvia eller i utlandet.