studer Masterstudier i Storbritannia

Masterstudier i Storbritannia 2018/2019

Studier i Storbritannia

Høyere utdanning i Storbritannia
På grunn av sine utmerkede universiteter er høyere utdanning i Storbritannia ettertraktet, ikke bare blant Storbritannias egne statsborgere, men for folk fra hele verden. Vanligvis begynner studentene på universitetet når de er 18 år. De fleste tar lavere grad på en offentlig finansiert skole, for å redusere kostnadene. I Storbritannia er den første graden bachelorgrad. De fleste studenter bruker omtrent tre år på denne graden, og i løpet av denne tiden kalles de "undergraduates", bachelorstudenter. Når de har fullført lavere grad, kan de kvalifiserte studentene velge å fortsette utdanningen sin. En mastergrad, som vanligvis tar ett år, er det første alternativet. Doktorgradsprogrammer vil ta om lag tre år. Opptaket til disse programmene er svært konkurransepreget, og disse er ikke statlig finansiert.

I tillegg til disse tre grunnleggende gradene, kan studenter i Storbritannia kvalifisere seg spesielt gjennom ulike styrer og laug. Disse spesielle kvalifikasjoner kan omfatte psykologi, jus, medisin, utdanning eller forretningsvirksomhet.

Å studere i Storbritannia gir deg muligheten til å ta en grad på en av verdens mest prestisjefylte skoler. Landet verdsetter utdanning, og du vil få bo og studere blant noen av de beste tenkere og forskere. Hvis graden du velger deg har sterkt fokus på forskning, vil du oppdage at det å studere i Storbritannia gir deg muligheten til å dra nytte av gode forskningsprogrammer.

Skolepenger
Ettersom du vurderer å studere i Storbritannia, vil det hjelpe deg om du får oversikt over kostnadene du står ovenfor. Skoleåret 2012-2013 ble det satt en maksgrense for skolepenger på lavere grader i England på £ 9000 per år, men en kostnad på £ 6000 var mer vanlig. Høyere grader hadde høyere kostnader enn de lavere, men dette varierte enormt mellom skolene. Studenter som studerte utenfor England betalte mellom £ 5,000 - £ 20,000 per år for sine grader. Når du er uteksaminert med en grad fra Storbritannia er døren åpnet til mange jobbmuligheter. Fordi disse universitetene er så høyt ansett over hele verden, vil du ha muligheten til å søke arbeid internasjonalt, og også i Storbritannia om du velge å bosette deg der.

Helseforsikring
Storbritannia har et nasjonalt helsesystem kalt National Health Service. Studenter som tar minst seks måneders kurs i landet kan ha rett til gratis eller subsidiert behandling i Storbritannia. De som er bosatt i EØS eller allerede bor i Storbritannia har automatisk rett til NHS-tjenester, uansett hvor lenge de har tenkt å studere i Storbritannia.

Skaffe visum til Storbritannia
De følgende visumtyper er tilgjengelige for studenter

  • Tier 4 General - Dette visumet gjelder for voksne over 17 år som kommer til Storbritannia for å studere.
  • Student Visitor - Dette visumet gjelder for studenter som tar et kortere kurs og ikke planlegger å arbeide under oppholdet.
  • Prospective Student - Dette visumet gjelder for studenter frem til de er klare til å begynne Tier 4 studie

Tips
Når du forbereder deg på å studere i Storbritannia, husk at det er konkurranse om plassene på flere av universitetene. Søk i god tid for å forsikre deg om at du får plass, og søk til flere skoler for å øke sjansene dine for å bli godkjent. Finn rimelig boplass i nærheten av universitetet eller på campus, og vurder å dele leilighet med en annen leietaker for å minimere utgiftene. Følger du disse tipsene, vil du gjøre det enklere å studere i Storbritannia, og du vil få stort utbytte av dette landet med sin rike pedagogiske arv og internasjonale rykte for å produsere akademikere av ypperste klasse.

Om Storbritannia  

Mange blander United Kingdom og Great Britain – som begge kalles Storbritannia på norsk – men faktisk er de ikke det samme. United Kingdom er en forent gruppe av fire land: England, Skottland, Wales og Nord-Irland. Disse fire landene deler en gruppe øyer i nordvest av fastlands-Europa og er samlet under en regjering med en monark. Great Britain utgjør bare England, Skottland og Wales.

UK (Storbritannia) består av fire forskjellige land, hver med sin egen kultur og ulike dialekter, men det er en grunn til at mange mennesker forveksler Storbritannia med England. England var den dominerende nasjonen i flere århundrer og monarken ble ofte kalt "Queen of England". Når folk tenker på Storbritannia, er bildet av monarken ofte det første de tenker på. Englands konger, dronninger, prinser og prinsesser har blitt internasjonale kjendiser. Storbritannia er også kjent for andre kulturelle ikoner, som David Beckham, Dr. Who og The Beatles. Hadde du besøkt Storbritannia, ville du nok ønsket å spise Cadbury sjokolade etter et tradisjonelt måltid av fish and chips, og skylt det hele ned med et glass Guinness stout.

Storbritannia er kjent som en ledende nasjon innen kunst, samt vitenskap og teknologi. Det er stedet hvor motetrender ofte starter og skuespillere og musikere er født. London, sentrum i det hele, blir ofte kalt en "kulturell stormakt. "

Storbritannia, og England spesielt, er kjent for noen av de beste universitetene i verden. Folk reiser fra overalt på kloden for å studere ved noen av verdens høyest rangerte skoler, som Cambridge og Oxford. Storbritannia har faktisk fire universiteter rangert blant verdens topp 10 i QS World University Rankings.

 

Klimaet i Storbritannia

Klimaet i Storbritannia varierer enormt avhengig av hvor i landet du befinner deg. Områder som er nær Atlanterhavet, som Nord-Irland og Wales, er våte og milde, med mye vind. England har kjølig, men ikke kald, temperatur nesten året rundt, og har en gjennomsnittlig mengde nedbør. Snø kan komme, men det er uvanlig.

 

Levekostnader

I likhet med klimaet, avhenger også levekostnadene av hvor du bor i Storbritannia. London, som er kulturelt og pedagogisk sentrum, er en av de dyreste stedene i verden. Både husleie og daglige utgifter er høye her. Å spise ute er også dyrt i hele England, så tenk på å finne et hybelhus eller en leilighet som har kjøkken, slik at du kan kutte ned på utgiftene.

Universiteter i Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

Universiteter i Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

Fakta om Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

Storbritannia (UK) er en suveren stat som ligger utenfor den nordvestlige kysten av det kontinentale Europa. Landet omfatter øya Storbritannia, den nord-østlige delen av øya Irland og mange mindre øyer. Nord-Irland er den eneste delen av Storbritannia som deler landegrense med annen stat – Irland.

 

Hovedstad: London
Offisielle språk: Engelsk
Styreform: Enhetlig parlamentarisk, konstitusjonelt monarki
Befolkning: 63181775
Bruttonasjonalprodukt: $ 2.316 billioner
Valuta: Britiske pund (GBP)
Tidssone: (UTC 0)

Finn ditt studieprogram i Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland