Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

Studier i Storbritannia

Høyere utdanning i Storbritannia På grunn av sine utmerkede universiteter er høyere utdanning i Storbritannia ettertraktet, ikke bare blant Storbritannias egne statsborgere, men for folk fra hele verden. Vanligvis begynner studentene på universitetet når de er 18 år. De fleste tar lavere grad på en offentlig finansiert skole, for å redusere kostnadene. I Storbritannia er den første graden bachelorgrad. De fleste studenter bruker omtrent tre år på denne graden, og i løpet av denne tiden kalles de "undergraduates", bachelorstudenter. Når de har fullført lavere grad, kan de kvalifiserte studentene velge å fortsette utdanningen sin. En mastergrad, som vanligvis tar ett år, er det første alternativet. Doktorgradsprogrammer vil ta om lag tre år. Opptaket til disse programmene er svært konkurransepreget, og disse er ikke statlig finansiert. I tillegg til disse tre grunnleggende gradene, kan studenter i Storbritannia kvalifisere seg spesielt gjennom ulike styrer og laug. Disse spesielle kvalifikasjoner kan omfatte psykologi, jus, medisin, utdanning eller forretningsvirksomhet. Å studere i Storbritannia gir deg muligheten til å ta en grad på en av verdens mest prestisjefylte skoler. Landet verdsetter utdanning, og du vil få bo og studere blant noen av de beste tenkere og forskere. Hvis graden du velger deg har sterkt fokus på forskning, vil du oppdage at det å studere i Storbritannia gir deg muligheten til å dra nytte av gode forskningsprogrammer. Skolepenger Ettersom du vurderer å studere i Storbritannia, vil det hjelpe deg om du får oversikt over kostnadene du står ovenfor. Skoleåret 2012-2013 ble det satt en maksgrense for skolepenger på lavere grader i England på £ 9000 per år, men en kostnad på £ 6000 var mer vanlig. Høyere grader hadde høyere kostnader enn de lavere, men dette varierte enormt mellom skolene. Studenter som studerte utenfor England betalte mellom £ 5,000 - £ 20,000 per år for sine grader. Når du er uteksaminert med en grad fra Storbritannia er døren åpnet til mange jobbmuligheter. Fordi disse universitetene er så høyt ansett over hele verden, vil du ha muligheten til å søke arbeid internasjonalt, og også i Storbritannia om du velge å bosette deg der. Helseforsikring Storbritannia har et nasjonalt helsesystem kalt National Health Service. Studenter som tar minst seks måneders kurs i landet kan ha rett til gratis eller subsidiert behandling i Storbritannia. De som er bosatt i EØS eller allerede bor i Storbritannia har automatisk rett til NHS-tjenester, uansett hvor lenge de har tenkt å studere i Storbritannia. Skaffe visum til Storbritannia De følgende visumtyper er tilgjengelige for studenter

  • Tier 4 General - Dette visumet gjelder for voksne over 17 år som kommer til Storbritannia for å studere.
  • Student Visitor - Dette visumet gjelder for studenter som tar et kortere kurs og ikke planlegger å arbeide under oppholdet.
  • Prospective Student - Dette visumet gjelder for studenter frem til de er klare til å begynne Tier 4 studie
Tips Når du forbereder deg på å studere i Storbritannia, husk at det er konkurranse om plassene på flere av universitetene. Søk i god tid for å forsikre deg om at du får plass, og søk til flere skoler for å øke sjansene dine for å bli godkjent. Finn rimelig boplass i nærheten av universitetet eller på campus, og vurder å dele leilighet med en annen leietaker for å minimere utgiftene. Følger du disse tipsene, vil du gjøre det enklere å studere i Storbritannia, og du vil få stort utbytte av dette landet med sin rike pedagogiske arv og internasjonale rykte for å produsere akademikere av ypperste klasse.

Skoler

Skoler og universiteter i Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

Nettbaserte skoler og universiteter i Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland