USA

Studier i USA

Høyere utdanning i USA

Høyere utdanning i USA er tilgjengelig for alle som velger det. Studieavgiftene kan være høye, men det finnes mange muligheter for økonomisk støtte, som lån og ulike tilskudd og stipender. Folk reiser ofte til USA på jakt etter ulike alternativer for høyere utdanning.

Å studere i USA gir en rik kulturell og sosial opplevelse, samt en helhetlig og god tilnærming til utdannelsen som ikke er like lett å finne andre steder. USA tilbyr en komplett meny av høyere utdanninger som forbereder studentene på livet etter studiene, slik at de kan velge å enten bo i USA eller returnere til hjemlandet etter endt utdannelse.

Noen av de mest prestisjetunge universitetene i USA er Harvard, Yale og Stanford, men hver stat har mange andre universiteter med bredt studietilbud og spesialisering innen valgte felt. UCLA i Los Angeles er for eksempel kjent for sine gode filmprogram, men Stephen Spielberg og George Lucas gikk på California State University, et godt eksempel på hvordan du ikke trenger å gå på et toppuniversitet for å få en god utdannelse.

 

Studieårets oppbygning

Studieåret i USA begynner vanligvis om høsten, som regel i slutten av august, men noen semestre kan begynne tidligere. Noen deler det akademiske året i to semestre, noen i fire kvartaler, og noen i trimestre. Det er viktig at studentene som kommer til USA har alt på det rene, så de bør sjekke med universitetet de planlegger å gå på for datoer og starttidspunkt.

 

Skolepenger og lengden på studiet

Skolepenger varierer fra universitet til universitet, så sjekk med den skolen du har tenkt å gå på for eksakte kostnader. Varigheten av graden varierer også, avhengig av hvilken grad du har tenkt å ta. For eksempel tar CNA graden bare om lag et og et halvt år, mens Pre-Law tar tre til fire år i de fleste tilfeller.

 

Studiemuligheter for internasjonale studenter

Internasjonale studenter kan velge fra et bredt spekter av kurs og karriereveier, som gir god læring og muligheter for å fremme karrieren ved retur til hjemlandet. Det finnes også mange internasjonale studentgrupper tilgjengelig på campus på amerikanske skoler.

Utdanning fra USA gjør elevene i stand til å fortsette sitt søk etter kunnskap utover sine ordinære studier og gir dem mulighet til å søke en avansert karriere, å arbeide med forskning og utvikling.

 

Studentvisum

Studentvisum er nødvendig og det må være oppdatert på ankomsttidspunktet. Finn ut om du må ha F-1 eller M-1 visum - dette avhenger av ditt spesifikke studium. Den amerikanske ambassaden er det beste stedet å kontakte for å få tak i denne informasjonen. Det er vanligvis også informasjon på skolenes hjemmeside som forklarer visumprosessen for den aktuelle institusjonen. Pass på at du forstår denne før du melder deg opp.

Om USA

USA ligger på den nordlige halvkule i Nord-Amerika, like sør for Canada og nord for den meksikanske grensen. Det består av 50 delstater: 48 stater innad i landet, i tillegg til Alaska og Hawaii.

USA er kjent for å verdsette personlig frihet; ytringsfriheten og religionsfriheten er viktige friheter, det er også retten til å føre en livsstil som er uavhengig av regjeringen og ikke begrenset av loven, så lenge man også respekterer andres rettigheter. Den bygger på USAs grunnlov og er støttet opp av uavhengighetserklæringen, undertegnet i 1776, som erklærte USAs uavhengighet fra Storbritannia. USA er kjent for et bredt spekter av høyere utdanning, rik kultur og kunst, i tillegg til lover som respekterer mannen i gata. Alle som kommer til USA er forventet å respektere lovene, men de vil også finne et åpent og inkluderende samfunn med mange muligheter for folk av alle nasjonaliteter.

 

Klima

Klimaet er USA er varmt om sommeren generelt, selv om det er kjøligere dager i Colorado og i de nordlige statene. Floridas gjennomsnittstemperatur ligger rundt 18°C om vinteren, med mindre en kaldfront setter inn. De sentrale sørlige statene er kjent for sine vår- og sommerstormer, hvorav noen kan være alvorlige. Disse forekommer oftest i Texas og Oklahoma, og i slettestatene. I Arkansas og Tennessee er årstidene mer tradisjonelle, man har det kaldt om vinteren og varmt i sommermånedene.

 

Samfunn og levekostnader

Samfunnet i USA er like mangfoldig som landet selv. Det finnes ikke noe kastesystem, selv om noen kanskje ville hevde det, gitt dagens økonomi. Det finnes mange gründere og velstående enkeltpersoner som har skapt sin egen formue, og det finnes fabrikkarbeidere som tjener minstelønn.

Levekostnadene har økt i USA de siste årene, men varierer fra stat til stat. Levekostnadene i California er mye høyere enn i Arkansas, for eksempel. Mye av dette avhenger også av hvilket område i staten du bor i. I likhet med landet selv finnes det velstående områder, områder som er fattigere, og mange i mellom.

USA er et stort land med mange friheter for de som velger å studere eller bo der. Å studere i USA byr på mange spennende muligheter. Dagens utfordringer i landet inkluderer økonomi, pedagogiske utfordringer, og sikkerhet - men USA bestreber seg på å tilby en bedre livsstil for alle som ønsker å bo der.


Helseforsikring

Studenter kan være berettiget til å ta del i en helseforsikringsplan for studenter, eller de kan finne sin egen plan utenfor arbeidsgivers nettverk. Mens helseforsikringskostnadene for tiden er høye, er det et bredt utvalg av helseplaner å velge mellom hos forsikringsselskapene. Mye av denne informasjonen finnes på nettet og gratis estimater er alltid tilgjengelig. Noen skoler tilbyr planer du kan være på så lenge du går på skolen. Sjekk med universitetet ditt hvilke tilbud de har før du melder deg opp.