Keystone logo
Australia

Studer Master i Australia 2024

Studer i Australia

Australia er et øykontinent og et land som ligger på den sørlige halvkule mellom Stillehavet og Det indiske hav. Selv om det er det sjette største landet i verden regnet etter areal, har Australia en befolkning på bare ca. 20 millioner. Mesteparten av befolkningen bor langs sør-og østkysten. Australia er et svært utviklet land med verdens femte høyeste inntekt per innbygger. Store industrier er rettet mot Australias rike naturressurser, som jordbruk, gartneri, fiskeri, skogbruk og mineraler.

Klima

På grunn av Australias store landmasse, varierer klimaet mye fra landsdel til landsdel. Den nordlige tredjedelen av landet ligger i tropisk sone, mens resten av landet har moderat klima, med de kaldeste områdene i sørøst og Tasmania. Årstidene er motsatt fra den nordlige halvkule. Sommeren er fra desember til februar, høsten fra mars til mai, vinteren fra juni til august og våren fra september til november.

Kultur

Australia er et svært trygt, vennlig og flerkulturelt samfunn som er et av de mest varierte i verden. Nesten en fjerdedel av befolkningen er født i et annet land. I tillegg til de mange innvandrerkulturene, stammer mye av australsk kultur fra den Aboriginske arven.

Selv om det australske samfunnet generelt er svært uformelt, har mange arbeidsplasser og restauranter kleskoder. Australiere verdsetter både sport og kunst, inkludert film, litteratur, musikk, dans og teater. Kunstmuseer og gallerier florerer i alle store australske byer.

Levekostnader

Levekostnadene er de samme som i USA og Storbritannia. Internasjonale studenter må dokumentere for utlendingsmyndighetene at de har nok penger til å dekke levekostnader, undervisning og andre utgifter i løpet av oppholdet. Studentene kan arbeide deltid for å dekke levekostnadene. Det årlige kravet fra 2012 var A$ 18 610 for studenten, A$ 6515 for studentens ektefelle eller partner, A$ 3720 for studentens første barn, og A$ 2790 for hvert ytterligere barn.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  769
 • Andel av verktøy

  67
 • Internett-abonnement

  53
 • Lokal transport

  103

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  9
 • Kinobillett

  13
 • Litt lokalt øl

  6

Om Australia

Høyere utdanning

Universitetetskurs omfatter bachelorgrader på lavere nivå. På høyere nivå tilbys utdanningssertifikater og diplomer, i tillegg til master- og doktorgrader. Masterprogrammer er tilgjengelige innen mange disipliner, for eksempel samfunnsfag, ingeniørfag, helsefag, forretningsdrift og økonomi. Mastergrader innebærer som regel forskning eller kurs, eller en kombinasjon av begge.

Hvorfor studere i Australia?

I tillegg til at Australia er et flott sted å bo, er de australske masterstudiene blant de beste i verden. Det australske akademiske miljøet fremmer innovasjon, kreativitet og selvstendig tenkning.

Australia er opptatt av å sikre de internasjonale studentene en best mulig opplevelse i landet. Institusjoner som tar imot internasjonale studenter må forholde seg til strenge krav om markedsføringsaktiviteter, undervisning, fasiliteter og andre studenttilbud, for eksempel juridiske tjenester og helsetjenester.

Universiteter

Fire av Australias 39 universiteter er rangert på topp 100 på 2012-2013s Times Higher Education universitetsrangering. Disse skolene er University of Melbourne (28.), Australian National University (37.), University of Sydney (62.) og University of Queensland (65.). Omtrent 230 000 internasjonale studenter tar høyere utdanning i Australia, med ca 90 000 uteksaminerte hvert år.

Undervisning og varighet

Internasjonale studenter må betale skolepenger og gebyrer før de begynner sine masterstudier. Vanlig undervisningsavgift for mastergrader er A$ 15,000 til A$ 36 000 per år avhengig av universitetet.

Masterstudier tar 1-2 år å fullføre. Studiet tar vanligvis to år etter fullført bachelorgrad, men det er mulig å ta mastergraden på ett år dersom studentens bachelorgrad oppnådde særlig gode resultater.

Studieår

Studieåret i Australia starter i begynnelsen av mars og avsluttes i slutten av november. De fleste skoler tilbyr to semestre hvert år, noen skoler bruker et trimestersystem og andre skoler tilbyr sommerkurs fra desember til februar.

Muligheter for ferdigutdannede

En mastergrad i en hvilken som helst disiplin fra et australsk universitet gjør en nyutdannet verdifull for arbeidsgivere over hele verden. I tillegg har nyere lovgivning vedtatt at internasjonale nyutdannede fra australske universiteter kan få et post-studie arbeidsvisum som tillater dem å arbeide i Australia i inntil fire år etter endt utdanning.

Men selv om internasjonale studenter kan være kvalifisert til å arbeide i Australia etter endt utdanning, skal studentene ikke gjennomføre studier i Australia med migrasjon som mål. Australia gir fortrinnsrett i behandling av migrasjonssaker til individer med høyere utdannelse, men denne migrasjonsprosessen er atskilt fra studentvisumprosessen. Det er ingen garanti for at en student med mastergrad fra Australia vil få oppholdstillatelse i Australia etterpå.

Etter å ha fullført en mastergrad, kan studentene få fortsette sine studier dersom de er tatt opp til et doktorgradsprogram, og få et ekstra studentvisum.

Visumkrav

For å få studentvisum må studentene være registrert på et fulltidskurs som er registrert ved det australske Department of Immigration and Citizenship (DIAC). Studenter som tar kurs som går over mindre enn 3 måneder kan studere på besøksvisum. Imidlertid vil kun studenter med studentvisum ha tilgang til australske helsetjenester og deltidsarbeid. Studenter kan søke om studentvisum når de har mottatt brev med tilbud om studieplass eller elektronisk bekreftelse på påmelding.

Helseforsikring

Australia har et eget helseforsikringsprogram for internasjonale studenter, som kalles Overseas Student Health Cover (OSHC). Studentene skal kjøpe OSHC før ankomst i Australia og denne må være gyldig under hele perioden studentvisumet varer. OSHC dekker medisinsk behandling og sykehusbehandling og dekker også delvis reseptbelagte medisiner og ambulanser.

Tips

Store deler av Australia er ubebodd, og besøkende må å være klar over farene forbundet med reise i villmarken. Selv når man ikke er i villmark bør solbeskyttelse brukes til enhver tid, og reisende bør drikke rikelig med vann.

Skogbranner er en hyppig trussel, spesielt fra slutten av våren til sommeren. Reisende bør holde rede på hvor det til enhver tid er brann.

Andre farer omfatter giftige slanger, edderkopper og giftige maneter. Disse farene kan unngås med situasjonsforståelse og passende klær og fottøy.

Visumkrav

For alle studieprogrammene må du søke om et underklasse 500 studentvisum.

Spesialkategorivisumet (underklasse 444) er for New Zealand-borgere som ønsker å studere i Australia.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum

Pris og valuta

AUD 560

Gjeldende avgifter for å søke om studentvisum er satt til $560 AUD (~400 €). Prisen er alltid den samme uansett lengde på studiene. Vær oppmerksom på at denne prisen kan variere avhengig av hvor du søker om studentvisum (Australia eller på land).

Hvem kan søke om visum?

Alle som melder seg på som internasjonal student på et kurs som varer i fire måneder eller mer i Australia, trenger et studentvisum. For å søke om australsk studentvisum, må du ha et ubetinget tilbud om plass ved et universitet, ha akseptert dette stedet skriftlig og betalt det nødvendige depositumet for studieavgift. Programmet du velger må være mellom 12 og 52 uker for å være kvalifisert for studentvisum.

Hvor kan du søke?

Online system

Dette underklasse 500-visumet må søkes om ved hjelp av det elektroniske systemet.

Nettsted:https://www.homeaffairs.gov.au/

Hvordan lage søknaden?

Før du søker om visum, må du få en bekreftelse på påmelding (COE) eller et tilbudsbrev som bekrefter at du har blitt akseptert på et kurs registrert under Commonwealth Register of Institutions of Courses (CRICOS).

Når du fyller ut ditt elektroniske visumsøknadsskjema, må du fremlegge bevis på at du oppfyller:

 1. Økonomiske krav - beløpet du trenger for å bevise at du har for levekostnader (atskilt fra undervisning og reise) er satt til AU$19,830 (~US$15,170) for et år. Alternativt kan du vise bevis på at din ektefelle eller foreldre er villige til å støtte deg og at de tjener minst AU$60 000 (~US$45 850) i året.
 2. Krav til engelskkunnskaper - Hvis du ikke er fra et engelsktalende land (og ikke har fullført minst fem års studier i et engelsktalende land), må du bevise at du kan snakke engelsk til det nødvendige nivået med IELTS , TOEFL iBT, Pearson Test of English (PTE) Academic, eller Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Helsekrav - Noen studenter kan bli bedt om å ta en medisinsk og/eller radiologisk sjekk for å vise at de er ved god helse (dette gjelder for eksempel de som har tenkt å utdanne seg til lege, tannlege eller sykepleier). Bortsett fra de fra Belgia eller Norge, er alle studenter forpliktet til å kjøpe Overseas Student Health Cover (OSHC).
 4. Karakterkrav – Australske studentvisumkrav tilsier at du må være av god karakter for å komme inn i Australia. Dette inkluderer en strafferegistreringssjekk.

Vanligvis må studentene sende inn følgende:

 • Fullført søknadsskjema for australsk studentvisum (157A)
 • Betalt visumsøknadsgebyr – for tiden AU$550 (~US$420 i de fleste tilfeller
 • Kopi av passbiodataside (noen studenter kan bli bedt om å oppgi passet fysisk)
 • Registreringsbevis eller tilbudsbrev
 • Bevis på tilstrekkelige midler
 • Bevis på helseforsikringsdekning
 • Engelsk ferdighetsprøve resultater
 • Resultatene av sjekk av strafferegisteret
 • Fire nyere bilder i passstørrelse

Etter at du har satt sammen og skannet støttedokumentene dine, må du opprette en konto og søke med det elektroniske "ImmiAccount"-applikasjonssystemet: https://www.border.gov.au/immiaccount.

Når bør du søke?

Du kan bare søke om et australsk studentvisum etter at du har mottatt en bekreftelse på påmelding (CoE) fra ditt valgte universitet.

De fleste visumsøknader tar fire uker å behandle. Studentvisumets varighet avhenger av programmet du velger. Hvis du studerer i Australia for et kurs som er lengre enn 10 måneder og avsluttes ved slutten av et australsk studieår (vanligvis midten av desember), vil visumet ditt vanligvis være gyldig til 15. mars året etter. Hvis kurset ditt er lengre enn 10 måneder og avsluttes i januar til oktober, vil visumet ditt vanligvis være gyldig i to måneder etter at kurset er fullført.

Du kan fornye studentvisumet ditt så mange ganger du vil, så lenge du er påmeldt et kurs godkjent av CRICOS.

Du kan reise inn i Australia på studentvisumet ditt opptil 90 dager før kurset starter. Innen syv dager etter ankomst må du informere utdanningsleverandøren din om bostedsadressen din, og også gi beskjed innen sju dager dersom du bytter adresse.

Behandlingstid

4 Weeks

Arbeidsmuligheter

Mens du er på studentvisum, kan du jobbe opptil 40 timer hver fjortende dag i løpet av semesteret, og heltid i ferien. Arbeid som er en formell, registrert del av kurset ditt er ikke inkludert i grensen. Hvis du studerer en mastergrad ved forskning eller en Ph.D. du har ingen arbeidsbegrensninger.

Timer per uke

20

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Søknaden om studentvisum kan bli avvist blant annet hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter, eller hvis du ikke oppfyller nødvendige økonomiske, karakter eller helsemessige krav.