Keystone logo
Finland

Studer Master i Finland 2024

Studer i Finland

Grenser til Norge, Russland og Sverige, er Finland det mest grisgrendte land i EU, men er den åttende største i landet massen i forhold til andre land i Europa. Over to millioner mennesker bor i Finland 's hovedstad Helsinki, som også Finland ' s økonomiske, politiske, kulturelle og pedagogisk senter. Nesten 70 prosent av alle utenlandske selskaper har etablert sine baseline operasjoner i Helsinki-området.

Finland er en rik nasjon og konsekvent rangert som en av de fem beste landene i verden i forhold til levestandard, økonomisk stabilitet og skolevesenet. Fordi dens omfattende velferdssystem rikelig gir gode utdanningsmuligheter for alle, så vel som helsetjenester og andre ytelser som gis et høyt beskattet samfunn, forblir Finland 's økonomi velstående på grunn av sin evne til å gi alle en fair sjanse til å realisere sitt potensial som en levedyktig medlem av finske samfunnet.I tillegg er Finland et fredelig land som ikke tilbringe store mengder skatt på sine militære elementer, som gjør at den kan bruke mer på velferd for sine borgere.


Essential Fakta om Finland

 • Finland har 19 Maakunta, eller regioner, som er overvåket governmentally av regionale råd som representerer samarbeidsfora for hver region 's kommuner.
 • Hver Maakunta har statens økonomiske og sysselsetting sentre som styrer administrasjonen av skogbruk, jordbruk, arbeid og fiskeri saker i den aktuelle regionen.
 • Finland har nesten 190.000 innsjøer og 180.000 øyer for studenter og turister til å utforske. Den inneholder også den fjerde største innsjøen i Europa - Saimaa.
 • Skog av bjørk, furu og gran dekker 86 prosent av Finland, en faktor som bidrar til at landet er den største tre produsent i Europa.
 • Folk som bor i den nordligste delen av Finland erfaring 73 dager med evigvarende sollys om sommeren, og 51 dager med 24-timers nattetid om vinteren.
 • Som et parlamentarisk demokrati, har Finland en statsminister som er den mest innflytelsesrike politiker. Alternativt, er Finland 's president vurdert "statsoverhode ". Borgere av Finland har lov til å stemme og kjøre i presidentvalget, parlamentariske og kommunevalg samt andre EU-valg.
 • Som medlem av EU, bruker Finland euroen som sin primære valuta, som erstattet de markka over et tiår siden.

Språk Informasjon

De offisielle språkene i Finland er finsk og svensk. Svenske primært snakkes i kystnære områder så vel som i sør, vest og Aland regionen. Finsk Tegnspråk og finsk romani er også anerkjent av landet 's grunnlov. Nitti prosent av Finland 's befolkningen snakker finsk. Studentene er interessert i å studere i Finland bør være oppmerksom på at mens finsk er et ikke-indoeuropeisk språk, og det er svært forskjellig fra andre språk som snakkes i Europa først og fremst på grunn av syntaks sin - den har 15 forskjellige substantiv tilfeller, uvanlige uttale og utradisjonelle grammatikk struktur.

Finland 's Climate

Fordi Finland ligger nær nok til Atlanterhavet, opplever det en kontinuerlig strøm av varme produsert av Golfstrømmen.Finland er også varmere enn sine naboland på grunn av modererende innflytelse av Østersjøen sammen med sine tusenvis av innsjøer i samspill med Golfstrømmen fuktighet. Imidlertid har Finland veldig kaldt, veldig snørike vintre som typisk se temperaturer stuper til -20 grader Fahrenheit (-30 Celsius), med snø liggende på bakken fra november til april. Finland 's varmeste dagene skje i juli, da innbyggerne sole seg i varmt solskinn og 90 grader Fahrenheit (35 Celsius) temperaturer.

Religion i Finland

Omtrent 75 prosent av finnene tilhører den evangelisk-lutherske kirken i Finland. De resterende 25 prosent har ingen religiøs tilhørighet eller anser seg selv protestantiske, katolske eller jødiske.

Offisielle helligdager

Acts of Parliament etablere Finland 's offisielle helligdager som inkluderer New Year ' s, påske, jul, Epiphany, All Saints 'Day og Jonsok.May Day og Independence Day anses sekulære helligdager.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  441
 • Andel av verktøy

  38
 • Internett-abonnement

  20
 • Lokal transport

  60

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  9
 • Kinobillett

  15
 • Litt lokalt øl

  7

Om Finland

Høyere utdanning i Finland

Høgskoler (også referert til som UAS, eller uiversities for anvendt vitenskap) og universitetene er de to sektorene som omfatter Finland 's system for høyere utdanning. Mens universitetene eksplisitt fremme forskningsbaserte akademiske studier som biomedisinske og psykologiske programmer, høgskoler gi studentene yrkesrettet-type utdanning ment å gi dem den kompetansen som trengs for å få arbeid etter endt utdannelse. Du kan bare tjene en post-Master 's eller doktorgrad fra et universitet.

UAS 's tilby studentene tilgang til ulike fagretninger som gir Bachelor og Master grader ved ferdigstillelse. Det tar vanligvis en polyteknisk student mellom tre og fem år for å tjene en Bachelor 's fra en UAS og ytterligere to til tre år å tjene en Master ' s grad. I tillegg, Finland 's polytekniske universitet har mange programmer som er tilgjengelig på engelsk, sammen med noen få Master ' s programmer som også er tilgjengelig på engelsk.

Opptak til finske institusjoner for høyere utdanning er basert på en student 's GPA opptjent i videregående skole eller fra å ta et universitet ' s egen opptaksprøver. Disse undersøkelsene skiller seg fra andre ved at de ikke er laget for å teste en student 's evne til å memorere informasjon eller "gjetning " svaret på et lemleste svaralternativer. I stedet ser på en finsk opptaksprøve test analytiske og kritisk tenkning ferdigheter ved å gjennomføre flere korte essay-type spørsmål.

Studenter som oppgraderer fra en polyteknisk universitet kan gjelde ved et universitet å forfølge en master 's grad. En polytekniske utdannet kanskje ta ytterligere studier ved universitetet for å opprettholde nivået på utdanningen oppleves av universitetsutdannede.

Finland 's Undervisning System

Finland 's Kunnskapsdepartementet midler høyere utdanning slik at borgere av Finland slipper å betale skolepenger når du deltar på en polyteknisk eller universitet.Dette gjelder også for internasjonale studenter i de fleste tilfeller. For eksempel kan noen mester 's studieprogrammene har knyttet skolepenger for studenter som ikke er medlemmer av EØS eller EU. Imidlertid vil studenter ved en polyteknisk anlegget eller universitet må kjøpe bøker og annet kursmateriell samt betale for sine egne boutgifter. Finland 's levekostnadene er lik andre EU-land.

Visum og Student oppholdstillatelse

Hvis du tar en opptaksprøve i Finland, vil du trenger visum, som tillater deg å holde maksimalt tre måneder. Som en grad student som studerer i Finland som ikke er et EU-eller EØS-borger, vil du da trenger å søke om en student oppholdstillatelse. For mer informasjon, ta kontakt med ditt land 's finske ambassaden for å finne ut hvordan å få en student oppholdstillatelse. Du kan også besøke nettsiden til den finske utlendingsenhet for å finne ut hva du trenger for å søke om denne tillatelsen.

Vær oppmerksom på at på det tidspunktet du søke om en student oppholdstillatelse, vil du bli bedt om å vise bevis på at du kan støtte deg selv mens du bor i Finland. Foreløpig må internasjonale studenter viser at har tilgang til 6000 € per år eller 500 € per måned til minimalt dekke levekostnader. I amerikanske dollar dette tilsvarer ca $ 600 per måned eller $ 7000 årlig.

Hvorfor studere i Finland?

Foruten det faktum at Finland betaler for de fleste, om ikke alle av skolepenger, det unike ved den finske kulturen, nærhet til flere andre fascinerende land, og landet 's vekt på å stadig forbedre kvaliteten på høyere utdanning gjør Finland en av de beste stedene å tjene en grad i verden.

Visumkrav

 1. Korttidsvisum - for maksimalt 90 dagers besøk. Du kan trenge visum for eksempel hvis du blir invitert til å ta en opptaksprøve i Finland, eller hvis du deltar på et kurs eller utveksling som varer mindre enn 90 dager.
 2. Oppholdstillatelse for studier - en varig midlertidig oppholdstillatelse som vanligvis gis for ett år av gangen. Hvis du kommer til Finland for en studentutvekslingsperiode som overstiger tre måneder, eller hvis du har blitt tatt opp til et helt studium, må du søke om dette.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

korttidsvisum; Oppholdstillatelse for studier

Pris og valuta

EUR 330

Gebyrene for Finland oppholdstillatelse for studier for søknad på papir er for tiden EUR 330; og EUR 300 for en elektronisk søknad.

Hvem kan søke om visum?

Hvis du er nordisk eller EU/EØS-borger, trenger du ikke visum eller oppholdstillatelse til Finland. Du er imidlertid pålagt å registrere bostedet ditt hos Migri hvis oppholdet i Finland overstiger 90 dager (6 måneder for nordiske statsborgere). I tillegg, hvis oppholdet ditt i Finland varer i mer enn ett år, bør du registrere deg i det finske befolkningssystemet.

Hvis du er en ikke-EU/EØS-borger, trenger du vanligvis visum eller studentoppholdstillatelse. Hvilken du bør søke på, avhenger av lengden på oppholdet i Finland.

Hvor kan du søke?

Online / finsk ambassade eller konsulat

Du kan starte søknaden om oppholdstillatelse for studenter online på Enterfinland.fi, men i prosessen er det også nødvendig for deg å personlig besøke en finsk ambassade eller konsulat. En søknad om oppholdstillatelse for finsk student kan ikke behandles før søkeren besøker ambassaden, uavhengig av om søknaden er sendt inn elektronisk eller ved selve ambassaden.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

For å søke om Finland studentvisum eller oppholdstillatelse må du oppfylle følgende vilkår:

 • Du må oppgi det offisielle akseptbrevet utstedt av ditt vertsfinske universitet.
 • Passet ditt må ha en gyldighet som overstiger varigheten av visumet eller oppholdstillatelsen du søker om med minst 3 måneder.
 • Passet ditt må ha blitt utstedt innen de siste 10 årene.
 • Du må ha en kopi av ditt utfylte og signert søknadsskjema.
 • Du må fremlegge bevis på din økonomiske evne for å forsørge deg selv økonomisk under hele studietiden i Finland og for returtransport. For øyeblikket må en student ha minimum 560 EUR per måned for å bo i Finland. Dette betyr at studenten må ha minimum 6720 EUR per år for sine utgifter i Finland.
 • Du må gi en fersk oversikt over din økonomiske situasjon fra banken din som viser at du har minst EUR 6720 på bankkontoen din. Merk at studenter som gjennomfører gradskurs i Finland må ha midler for ett år av gangen. Utvekslingsstudenter må ha midler for hele oppholdet i Finland. I tilfelle du ikke har det ovennevnte beløpet på kontoen din, må du fremlegge skriftlig bevis på at du har mottatt et stipend eller stipend eller har blitt valgt for fordeler som skal gis av utdanningsinstitusjonen din. Merk at kontoutskriftene til en søkers foreldre eller en delt eller felles konto ikke vil bli akseptert for Finland studentvisum eller oppholdstillatelse.
 • Du må fremlegge bevis på at du har oppnådd gyldig helse- og sykeforsikring som dekker hele varigheten av oppholdet i Finland.
 • Du må være i god fysisk og mental helse og fri for enhver form for smittsom sykdom.
 • Du må ikke ha kriminelt rulleblad.
 • Du må ikke ha blitt nektet innreise til Finland tidligere.
 • Du har tenkt å forlate Finland ved slutten av ditt autoriserte opphold.

Når bør du søke?

Behandlingstidene for et finsk studentvisum varierer, du kan sjekke dem her: http://migri.fi/en/processing-times

Studentoppholdstillatelse gis vanligvis for ett år av gangen. Etter ditt første år i Finland (i god tid før din forrige tillatelse utløper) bør du søke om forlengelse av studentoppholdstillatelsen fra Migri. Du kan også bruke e-tjenesten Enter Finland til dette formålet. Det er også verdt å merke seg at når du søker om utvidet tillatelse når den opprinnelige tillatelsen er i ferd med å utløpe, må du være i Finland når du sender inn søknaden.

Behandlingstid

Arbeidsmuligheter

Jobber du ved siden av studiene, er arbeidstiden begrenset. Du kan kun jobbe i gjennomsnitt 25 timer per uke i løpet av studieperioden. Antall arbeidstimer er ikke begrenset på ukentlig nivå. Det betyr at du kan justere den ukentlige arbeidstiden i løpet av studieperioden, så lenge du i snitt jobber 25 timer i uken.

Du kan jobbe uten restriksjoner på de tidspunktene din utdanningsinstitusjon ikke tilbyr undervisning, det vil si i sommer- og juleferien.

Du kan også fullføre oppgaven i en bedrift eller delta i praktisk opplæring. I disse sammenhengene er ikke arbeidstiden begrenset.

Timer per uke

25

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.