Keystone logo
Frankrike

Studer Master i Frankrike 2024

Studer i Frankrike

Frankrike er et av de sentrale aktørene i det europeiske politiske og økonomiske spillet. Visning som grensen mellom den iberiske halvøya og fastlandet i Europa, har Frankrike lenge vært et kulturelt midtpunkt i Europa. Paris, i spesielt, er høyden av moteindustrien, og mange av verdens 's ledende mote påvirkninger kommer fra parisiske motehusene. Landet har også produsert noen av verdens 's mest kjente forfattere, deriblant navn som Rousseau og Voltaire. Med sine forbindelser til Tyskland, servert Frankrike som en av lederne i å forene Europa og starter den europeiske union.

I tillegg til mote og skriving, er Frankrike kjent for sine kulinariske tradisjoner. Over 250 forskjellige varianter av ost kommer fra innenfor sine grenser, og vinelskere vet at de kan slå til Frankrike for delikate, deilige viner.

Enten du vurderer Frankrike for sin kulinariske arv, kunstnerisk teft eller rett og slett fordi du ønsker å oppleve kulturen i et nytt sted, vil du finne en rekke faktorer for å trekke deg mot å studere i denne ledende europeisk land. Fordi Frankrike appellerer til så mange utenlandske studenter, er livet ved universitetet rik på kulturelt mangfold. Kulturelt opplysende opplevelser er lett å finne i Frankrike. Museer, spesielt de i Paris, la EU-beboere som er studenter under 26 år gratis inngang. Student kortholdere vil også finne rabatter på transport, mat og underholdning.

Klima i Frankrike

Frankrike har et mildt klima svært påvirket av Middelhavet. De komfortable året rundt temperaturer og rikelig solskinn bety gode muligheter for opphold i naturen.I fjellet, vil du finne massevis av snø til helgen skiturer og aking, mens Nice og Cannes har potensial til å svømme starter tidlig på våren. På sommeren kan du finne varme, strand vær i mange deler av landet, mens fjellene tilby kjøligere, behagelige temperaturer for en fjelltur.

Levekostnader og bolig

Levekostnadene i Frankrike er på linje med de fleste europeiske land. Imidlertid har Paris, hvor mange topp universiteter befinner seg, en mye høyere levekostnader. Dessuten kan finne boliger i Paris være vanskelig, på grunn av den høye befolkningstetthet. Hvis du vet at du skal studere i Paris, finne bolig tidlig, før tidlig på høsten rykke ut for ledige plasser.

Mange studenter velger å leve i Cite Universitaire Internationale de Paris, en stor bolig plassering sør i Paris. Mellomrom er begrenset, så hvis du ønsker å bo her, gjelder et år før du planlegger å bo.

Hvis du skal studere utenfor Paris, vil du sannsynligvis finne subsidierte overnatting på campus eller i nærheten av universitetet utviklet spesielt for utenlandske studenter. Den nasjonale studentvelferd kontor (CNOUS) subsidierer også sovesaler for utenlandske studenter, som kan være et alternativ for rimelige boliger.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  459
 • Andel av verktøy

  57
 • Internett-abonnement

  30
 • Lokal transport

  61

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  10
 • Kinobillett

  12
 • Litt lokalt øl

  6

Om Frankrike

Høyere utdanning i Frankrike

Frankrike er i dag den fjerde mest populære studiet destinasjon i verden, og det 's ikke rart med sin utmerkede kultur, høyt rangert universitet systemet og trekning av relativt lave skolepenger. Hvert år nær 300.000 studenter reiser til Frankrike for det formål å studere i sine skoler.

Høyere utdanning i Frankrike kan være litt forvirrende. Systemet er standardisert i en tre-nivå-system, som gjør det litt lettere å forstå. I dag, vil studentene begynner ved å forfølge en lisens, som ligner på en bachelor 's grad. Dette etterfølges av master nivå trening. Den endelige nivået på trening er doctorat. Lisensen tar tre år å fullføre, med to år er nødvendig for et masterstudium. En doctorat programmet krever vanligvis tre ekstra år.

Frankrike 's universiteter er statlig finansiert, slik at undervisning ikke er høy.Spill for å bruke rundt € 200 - € 400 per år, avhengig av de studiene du arbeider med og universitetet du går på. Unntaket er franske handelshøyskoler. De fleste handelshøyskoler er privateide, og undervisning kan være over € 15 000 i året.

Frankrike har ganske åpen påmelding for første års studieprogrammer. Men etter det første året, vil elevene trenger for å passere en rekke eksamener, noe som kan være svært konkurransedyktig, for å finne et sted som andre-års studenter. Landet har også et system av selektive skoler kalt grandes ecoles, som kun utvalgte studenter er valgt for, og disse har selektive opptaksprøver, høyere undervisning og mer prestisje.

Studieåret i Frankrike begynner i slutten av september, med en vårsemesteret som starter i begynnelsen av februar. Helligdager holdes i julen og nyttår, samt All Saints 'Day og påske. De fleste skoler har også en spring break og tre måneders sommerferie.

Etter eksamen, mange studenter går på å forfølge vitenskapelige studier. Disse en-til tre måneders programmer kan bli subsidiert gjennom et høyt nivå vitenskapelig studium stipend, som dekker reisekostnader, skolepenger og levekostnader.

Visumregler

Hvis du kommer til å studere i Frankrike fra et land i EU, vil du ikke trenger å søke om studentvisum. Hvis hjemlandet ditt er utenfor EU, da blir du nødt til å besøke en fransk konsulatet for å få en student visum før du reiser til landet. Visum vil tjene som bevis på din oppholdsstatus i løpet av første studieår. Etter et år, må du søke om Carte de Sejour. Dessuten vil du må registrere deg med den lokale immigrasjonskontoret innen 30 dager etter ankomst til landet.

Tips

På grunn av den tapte kostnadene for undervisning og høy interesse av internasjonale studenter, vil du ønsker å gjøre dine planer for å studere i Frankrike tidlig. Mens inngangen til universitetene ikke vil være mye av et problem hvis du er en første års student, finne bolig og få papirene i orden tar litt tid. Hvis du trenger økonomisk støtte, vil du ønsker å søke om en studie eller kurs stipend i tillegg.

Når du forbereder å studere i Frankrike, vil du være blant noen av verdens 's topp tenkere. Du 'll har mulighet til å studere i haller som en gang prydet av navn som Sartre, Durkheim eller Marie Curie. Mens prosessen med å søke til universitetene og arbeider gjennom byråkrati kan være skremmende, til slutt vil du motta en god utdanning til en overraskende rimelig pris, gjør innsatsen verdt å ta.

Visumkrav

Det finnes ulike typer studentvisum, avhengig av hvor lenge du planlegger å studere i Frankrike:

 1. Visa de court séjour pour etudes ('Schengen' korttidsstudentvisum) - Hvis studiene dine varer mindre enn tre måneder, bør du søke om det såkalte Schengen-studentvisumet. Den utstedes gratis og kan ikke fornyes. 41 land trenger kanskje ikke visum for et opphold på mindre enn tre måneder.
 2. Etudient concours (visum for opptaksprøver) - På dette visumet kan du komme til Frankrike for å ta en opptaksprøve ved et institutt for høyere utdanning. Hvis du består, kan du søke direkte til din lokale prefektur (den franske lokale myndigheten/administrasjonskontoret) i Frankrike om en ettårig, fornybar, oppholdstillatelse.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etudes (midlertidig visum for lengre opphold) – Dette visumet lar deg studere i Frankrike i mellom tre og seks måneder uten behov for oppholdstillatelse. Den er ikke-fornybar.
 4. Visa de long séjour etudes (visum for langvarig opphold) - Hvis du ønsker å studere i mer enn seks måneder, må du søke om langtidsstudentvisum i Frankrike. Fra 2013 varer denne typen studievisum nå for varigheten av kurset ditt i Frankrike. Visum for lengre opphold fungerer som oppholdstillatelse og kalles VLT-TS.
 5. Forlenget opphold forskningsstipendiatvisum - Hvis du har en mastergrad eller høyere og ønsker å komme til Frankrike for å delta i forskning eller undervise på universitetsnivå, kan institusjonen ta deg over på et utvidet opphold forskningsstipendiatvisum VLS-TS.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum

Pris og valuta

EUR 50

Studentvisumavgiftene varierer veldig, avhengig av visumtype og landet du kommer fra. For studenter fra Schengen-området varierer kostnadene fra 50 til 99 EUR. Det kortsiktige Shengen-studentvisumet er gratis.

Hvem kan søke om visum?

Hvis du er EU-borger, eller statsborger fra EØS, Sveits, Norge, Island eller Liechtenstein, trenger du ikke fransk studentvisum.

Hvis du er statsborger fra et annet sted i verden, må du få et studentvisum for Frankrike. Du må ha sikret deg plass på et kurs ved en fransk utdanningsinstitusjon før du søker om visum.

Hvor kan du søke?

Fransk ambassade/konsulat

Noen land krever at du først registrerer deg hos CampusFrance, det franske nasjonale byrået for høyere utdanning, og internasjonale studenter, for å søke om opptak og få studentvisum gjennom CEF-prosedyren. Ellers bør du få visum på den franske ambassaden/konsulatet i hjemlandet ditt.

Nettsted:https://france-visas.gouv.fr/

Hvordan lage søknaden?

For å søke om visum, trenger du følgende:

 1. Et offisielt akseptbrev på et akkreditert program ved en fransk institusjon. Dette bør være på offisielt ført papir, og angi dine fulle detaljer, detaljer om den franske institusjonen, og spesifisere start- og sluttdatoene for det akademiske programmet.
 2. Bevis på at du har tilstrekkelige midler (for øyeblikket 615 EUR per måned), for eksempel kontoutskrift, garantibrev eller varsel om tilskudd eller finansiering fra en offisiell kilde.
 3. Bevis på returbillett hjem. Ofte er dette i form av selve billetten eller reservasjonen som viser avreisedatoen, men kan være en håndskrevet intensjonserklæring, inkludert planlagte avreisedatoer.
 4. Bevis på medisinsk forsikring (minimumsdekning EUR 30 000).
 5. Bevis på overnatting. Kan vises i form av studentboligbekreftelse eller sertifikat for kost og losji eller 'attestation d'accueil' (hvis du bor hos venner eller slektninger).
 6. Bevis på ferdigheter i fransk, hvis du studerer et franskspråklig kurs.

Det er et gebyr for Visa-søknaden, og du må også ha et pass som er gyldig i en periode på tre måneder etter utløpsdatoen til den forespurte parten. Du må fylle ut en søknad som du signerer og må sende inn tre bilder sammen med søknaden.

Når bør du søke?

Det kan ta opptil to måneder før en visumsøknad blir godkjent, så du bør sende inn all nødvendig informasjon så raskt som mulig før du planlegger å reise. 'Schengen' studentvisum for kort opphold varer i 90 dager, et midlertidig visum for lengre opphold i tre til seks måneder, og et visum for lengre opphold for varigheten av kurset: tre år for bachelorer, to år for master, og fire år for en Ph.D.

Behandlingstid

2 Months

Arbeidsmuligheter

Som internasjonal student med studievisum i Frankrike kan du jobbe opptil 964 timer i løpet av et enkelt år (ca. 60 prosent av heltidsarbeidet i et år) – mens du er på kurset, og så lenge du har en gyldig oppholdstillatelse.

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Når du fyller ut søknaden om et Frankrike-visum, er det viktig at du fullfører søknaden i sin helhet. Du bør ikke la noe stå tomt, da dette kan forsinke søknadsprosessen betydelig. Du må også sørge for at du har alle nødvendige dokumenter og sende dem sammen med søknaden.