Keystone logo
Italia

Studer Master i Italia 2024

Studer i Italia

Italia er et land som ligger i Europa, like sør for Østerrike og Frankrike på det som er kjent som den italienske halvøya. Det er omgitt på alle sider av Middelhavet. Punkter av interesse for besøkende inkluderer det skjeve tårn i Pisa, Amalfikysten, Gardasjøen, og mange kunstmuseer og severdigheter som involverer den rike kulturen Italia er kjent for.

I tillegg er Italia kjent for vinsmaking, en favoritt siste gang for reisende som liker å besøke og tour de mange vingårdene langs motorveier og veier i Italia. Roma er hovedstaden i Italia, og er en ofte turnert byen.

Det er både historie og moderne fasiliteter i Roma og mye å se når som helst på året.

Klima i Italia

Klimaet i Italia er svært forskjellig, avhengig av området du er bosatt. Nord kan ha kalde iskalde vintre og svært varme somre.I den sørlige delen, høst, vår og sommer ser ut til å blande sammen og variere litt. Sentrale Italia er mildere og mer gjennomsnittlig gjennom hele året.

Society

Familien er sentrum av samfunnet i Italia. Sterkt påvirket av den romersk-katolske kirke, det italienske folk er generelt religiøse (88% er av katolske tro i siste folketelling). I tillegg satte italienerne stor vekt på klær, så det er en god idé å kle seg så pent som mulig. Det til side, er det et hyggelig sted å bo og arbeide, og gå på skole.

Levekostnadene

Levekostnadene er variert, avhengig av hvor du bor. Det er en blanding av forskjellige typer boliger i Italia, fra store boliger til leiligheter, og noen familier bor sammen med sine utvidede familier i ett hus.

Helseforsikring

Italia har mange helsemessige planer og hvis du ta opphold i Italia, kan du og din familie kvalifiserer for gratis fordeler. Det er online sitater du kan få gratis for å se om du er kvalifisert.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  408
 • Andel av verktøy

  66
 • Internett-abonnement

  28
 • Lokal transport

  35

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  9
 • Kinobillett

  9
 • Litt lokalt øl

  5

Om Italia

Høyere utdanning i Italia

Artikkel 34 i Grunnloven av Italia garanterer en person 's rett til å fortsette høyere utdanning med et universitet eller høyskole. Den italienske universitetssystemet er høyt spesialiserte og meget konkurransedyktig. De har 42 statlige universiteter, seks private universiteter, tre tekniske skoler og tolv vitenskapelige høgskoler.

Hvorfor studere i Italia?

Et studium i Italia ville berike noen med sin unike atmosfære og tilgang til mange av de finere ting i livet, blant annet kunst, musikk, vin-making og mange andre. Med sine høyt spesialiserte kurs områder rettet mot et bestemt felt, er du nødt til å få den pedagogiske bakgrunnen du trenger å bære dine karrieremål et skritt videre.

Høyskoler og universiteter

Høgskoler og universiteter i Italia er sterkt påvirket av kunst og humaniora kultur.Det er Academy of Fine Arts i Venezia, Cesare Pollini Conservatory of Music, og det polytekniske universitetet i Bari, som er fokusert mer på teknologi og tekniske ingeniørkunst. Det er mange flere å velge mellom med en rekke kurstilbud på ulike felt.

Studieår

Det første semesteret starter vanligvis i september / oktober og avsluttes i januar / februar Den andre periode begynner vanligvis i februar eller januar og går gjennom mai eller begynnelsen av juni.

Skolepenger og lengden på studiet

Undervisning og avgifter varierer avhengig av skolen du går på. Men du vil finne en rimelig løsning for å møte dine behov med så mange skoler å velge mellom. Generelt de fleste kursene kostnaden € 850 - € 1000 per år.

Bachelorgrader ta rundt fire år å fullføre, herunder de grunnleggende arbeidskrav og ekstra læreplanen krav for å fullføre graden.Gradene er svært spesialiserte og kursene forberede én brønn for deres valgte feltet.

Internasjonale studenter

Det er mange muligheter for internasjonale studenter å studere i Italia. Studenter fra utlandet er velkommen til å utforske mulighetene og se hva som ville være til deres smak. Det er også studentutveksling, hvor internasjonale studenter kan studere under en utvekslingsavtale, i henhold til fullmakten av Det europeiske fellesskap Sokrates Erasmus-programmet. Andre studenter kan delta under godkjenning av en bilateral avtale mellom en italiensk universitet og en rekke skolen.

En av de viktigste forskjellene mellom å studere i Italia og andre land er at de fleste eksamener er muntlig.

Det er mange karriere og forskning muligheter tilgjengelig, ved gjennomføring av en grad fra et italiensk universitet. Jusstudenter kan gå på å forfølge en karriere i et juridisk institusjon eller praksis som advokat.Folk i humanistiske og estetiske fag kan bruke sine talenter på mange områder, inkludert mange av de kunstneriske produksjoner så utbredt i Italia. Avhengig av den spesifikke fagområde og behovet, vil studenter som uteksamineres fra en italiensk skole være klar til å møte kravene til et samfunn i endring.

Student visum

Studenter fra utlandet er velkommen til å komme til Italia for å studere, men de er pålagt å bære en student visum eller pass og all nødvendig dokumentasjon. I tillegg kan dokumentasjon være nødvendig å være registrert på den lokale politistasjonen. Det viktigste om visum er å sørge for at du har riktig type. Før du går inn den valgte skolen, sjekk på skolen 's nettsted for mer informasjon om hvilken type du trenger. Påmelding kan skje ved nærmeste italienske ambassaden eller konsulatet.

Nyttige tips

Italia er et vakkert land som har mange fantastiske og unike kunstneriske funn. Utdanning i Italia er unikt og veldig fokusert. Visum kreves, men er ganske lett å få tak. Folk i Italia er svært familie-orientert og kunstnerisk-minded. Få en utdanning i Italia går utover veggene i klasserommet og inn i den kunstneriske verden av kunst og kultur. Å studere i Italia er en opplevelse du aldri vil glemme.

Visumkrav

 1. Visum type C: Visum for kort opphold eller reisevisum gyldig for en eller flere innreiser og for en periode på ikke over 90 dager.
 2. Visum type D: Visum for lengre opphold gyldig i mer enn 90 dager.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Visum type C; Visum type D

Pris og valuta

USD 70

Gebyret for et studentvisum til Italia er vanligvis rundt 50-70 USD. Gebyret kan endres.

Hvem kan søke om visum?

EU/EØS-studenter kan reise inn i Italia med gyldig pass eller ID-kort og har rett til å fullføre en grad i Italia uten visum så lenge de ønsker. Disse studentene må imidlertid registrere seg hos Questura (politistasjonen) innen 8 dager fra ankomst, for å få oppholdstillatelse.

Ikke-EU-studenter er pålagt å få et studentvisum før de reiser inn i Italia. For å studere mer enn 90 dager må du søke om et oppholdskort (permesso di soggiorno) på det lokale postkontoret innen de første 8 dagene etter ankomst til Italia. Dette sammen med visumet ditt vil tillate deg å bli i Italia under studietiden. Det er et gebyr knyttet til oppholdskortet.

Statsborgere fra enkelte land utenfor EU trenger ikke visum for å oppholde seg og studere i Italia i en periode på opptil 90 dager.

Du finner en oversikt over disse landene her: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Hvor kan du søke?

Italiensk ambassade eller konsulat

Du må søke om studentvisum ved den italienske ambassaden eller konsulatet i landet ditt. Du må også ha et intervju på ambassaden eller konsulatet.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Etter at du har mottatt akseptbrevet eller opptaksbrevet for det tiltenkte studiet, kan du sjekke om du er kvalifisert for å få et italiensk studentvisum og deretter gå videre med prosedyren for visumsøknad. Du må presentere følgende dokumentasjon:

 • Søknadsskjema for innreisevisum; du finner den på
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Nylig fotografi i passstørrelse;
 • Reisedokument gyldig i minst tre måneder etter visum;
 • Påmelding eller forhåndspåmelding til et universitetskurs;
 • Bevis på at du har overnatting i Italia;
 • Bevis på at du har økonomisk støtte (minst € 448,07 per måned for studieåret, totalt € 5824,91 per år);
 • Tilstrekkelig forsikringsdekning for medisinsk behandling og sykehusinnleggelse;
 • Bevis på tilgjengeligheten av de økonomiske midlene som trengs for repatriering;
 • Bevis på tilstrekkelig kunnskap om italiensk eller engelsk i henhold til programmets språk;
 • Hvis eleven er mindreårig, må de ha samtykke til utsendelse undertegnet av hver av foreldremyndighetene, eller i deres fravær, av den juridiske vergen.

Når bør du søke?

Du bør søke om italiensk studentvisum minst tre måneder før planlagt ankomst til Italia. Behandlingen av visumsøknaden din kan ta mellom 1–3 uker. Du bør planlegge visumintervjuet ditt rundt fire til seks uker i forveien.

Lengden på studentvisumet avhenger av lengden på kurset ditt.

Behandlingstid

3 Weeks

Arbeidsmuligheter

Hvis du er fra EU, har du lov til å jobbe i Italia uten behov for arbeidstillatelse. Arbeidstiden bør ikke overstige 20 timer i uken i løpet av semesteret. Du kan kun jobbe fulltid i feriene mellom semestrene.

Internasjonale studenter fra utenfor EU må søke om arbeidstillatelse ved et lokalt immigrasjonskontor i Italia. Først må du ha en signert arbeidskontrakt og vise kopi på immigrasjonskontoret.

Timer per uke

20

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.