Keystone logo
Japan

Studer Master i Japan 2024

Studer i Japan

Japan ligger i Øst-Asia i Stillehavet. Japans nærmeste naboer er blant annet Kina, Nord-Korea, Sør-Korea og Russland. Japan er faktisk en øygruppe som består av nesten 7000 separate øyer, men de fire største øyene utgjør nesten alle landets landmasse. Hovedstaden Tokyo er en av verdens største byer og omkringliggende storbyområdet er den største i verden, med 30 millioner innbyggere. Japan er en svært industrialisert land hvor man finner en rik historie, ulike kulturfestivaler, fremragende kjøkken, vakre hager, majestetiske landskap og fantastiske fjell, inkludert Mount Fuji, en av verdens mest gjenkjennelige toppene. Landet er også kjent for bransjer som gjør noen av de høyeste kvalitet i verden, for eksempel biler og elektronikk.


Klima

På grunn av Japans variert geografi, varierer klimaet mye over steder, men landet generelt opplever fire årstider. Gjennomsnittstemperaturen i Tokyo er ca 27 grader C i august og ca 5 grader C i januar.

Kultur

Japansk kultur er en mangfoldig blanding av gamle østlige tradisjoner og moderne vestlig samfunn. Japan har et bredt spekter av kulturelle uttrykk, fra buddhistiske templer dateres tilbake mer enn 15 århundrer til fine japansk porselen og vakre tre utskrifter. I tillegg er mye av japansk animasjon, poesi, dans og musikk anerkjent over hele verden.

Cost of Living

Den gjennomsnittlige månedlige kostnaden for en internasjonal student å leve i Japan er i ferd ¥ 87,000 (ca $ 925 US), med unntak av undervisning.Mindre byer koster ca ¥ 60,000 per måned og større byer koster ca ¥ 100 000 yen per måned.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  344
 • Andel av verktøy

  45
 • Internett-abonnement

  30
 • Lokal transport

  33

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  5
 • Kinobillett

  11
 • Litt lokalt øl

  2

Om Japan

Høyere utdanning i Japan

Japanske høyere utdanningsinstitusjoner omfatter universiteter, junior høyskoler og høyskoler av teknologi, men bare universiteter award bachelor-, master-, lege og profesjonelle grader. Mer enn 70 prosent av high school nyutdannede få noen form for høyere utdanning.

Hvorfor studere i Japan?

Japanske skoler har ekstremt høye pedagogiske standarder og er blant de ledende i verden på state-of-the-art teknologi og forskning. I tillegg til teknisk skarpsindighet, er japanske universiteter også høyt ansett i andre akademiske disipliner som statsvitenskap. Tretten universiteter tilbyr i dag programmer undervises på engelsk.

Japan er ekstremt åpent for internasjonale studenter, mer enn 130 000 utenlandske studenter studerer i landet hvert år.Japan planlegger å mer enn doble antallet internasjonale studenter i 2020 i en del ved å tilby flere programmer på engelsk.


Universiteter i Japan

Japan har 618 universiteter med graduate programmer. Disse universiteter faller i tre kategorier:

 • 86 nasjonale universiteter
 • 75 offentlige universiteter etablere av lokale enheter
 • 457 private universiteter


Japanske universiteter er blant de beste i verden med 13 skoler i topp 400 i verden, ifølge 2012-2013 Times Higher Education verden Universitetet rangering.

Undervisning og Program Varighet

Undervisning for masterstudier går fra ca $ 9000 (US) til ca $ 15 000 (US) per år. Den japanske regjeringen og japanske universiteter både gir mange muligheter for stipend og lån. Masterprogram varer vanligvis i to år, men kan studenter som ikke behersker japansk trenger å bruke 1-2 år på å studere språket før opptak til et masterprogram undervises på japansk. Forberedende språkkurs er tilgjengelig på 66 private universiteter og junior høgskoler.

Det finnes flere typer av internasjonale studenter i Japan:

 • Privat finansiert utenlandske studenter, som kanskje gjelder direkte til en japansk skole når de har fått tilstrekkelige språkferdigheter.
 • Studenter som studerer under japanske regjeringen (Monbukagakusho) stipend program, dette programmet har svært strenge krav og en lang søknadsprosess.
 • Egen-regjeringen sponset studenter. Japan har avtaler med flere land for å hjelpe studenter med en japansk utdanning, inkludert Malaysia, Thailand, Singapore, De forente arabiske emirater, Kuwait og Usbekistan.

Studieår

Den japanske studieåret går normalt fra april til mars. Det er vanligvis to semestre, med første semester går fra april til september og den andre semester går fra oktober til mars. Sommerferien er vanligvis slutten av juli til slutten av august, er vinterferien slutten av desember til begynnelsen av januar og spring break er slutten av februar til begynnelsen av april.

Post-Graduate Opportunities

Det er mange muligheter for studenter med mastergrader å arbeide i industrien eller drive forskning etter endt utdanning. I 2010 fant nesten 8000 utenlandske studenter i Japan sysselsettingen i Japan etter at de ble uteksaminert. Internasjonale studenter må ha et konkret jobbtilbud før de kan søke om en endring i oppholdsstatus fra student til arbeidsliv.

Visa Krav

Internasjonale studenter må ha visum.Studenter i en mastergrad program er kvalifisert for en student residence status. Studenten kan søke direkte om visum gjennom den japanske ambassaden eller konsulatet i studentens hjemland, eller utdanningsinstitusjonen der studenten planlegger å studere kan gjøre en søknad for å få et sertifikat av kvalifisert. Når studenten har Certificate of berettigelse, vil de fortsatt trenger å få visum fra hjemlandet japanske ambassade eller konsulat.

I tillegg til visum, må utenlandske studenter registrere seg som aliens innen 90 dager etter ankomst i Japan på et kommunalt kontor i området der de bor. Studentene skal bære sine alien registreringskort med dem hele tiden når de får det.

Helseforsikring

Internasjonale studenter er kvalifisert til å abonnere på National Health Insurance, som dekker om lag 70 prosent av kostnadene for medisinsk behandling.I tillegg har noen universiteter har spesielle helseforsikring planer for internasjonale studenter. For å få National Health Insurance, vil studentene først trenger deres alien registreringskort. Avgifter for National Health Insurance variere fra lokalitet, den månedlige avgiften i Tokyo er ca ¥ 3500.

Tips

Bukker er ofte brukt som både en hilsen og indikasjon på respekt. Buer spenner fra uformelle buer på ca 15 grader til dype baugen på ca 45 grader brukes til å uttrykke dyp takknemlighet eller en unnskyldning. Forretningsreisende buer er i midten, ca 30 grader.

Den japanske livsstilen inkluderer rikelig med mosjon og et sunt kosthold med masse friske grønnsaker og sjømat.

Visumkrav

Hvilket visum du trenger avhenger av hvor lenge du skal studere i Japan:

 1. Korttidskurs opptil 90 dager: mange nasjonaliteter kan besøke Japan i opptil 90 dager på visumfritak. Når du ankommer Japan får du et klistremerke i passet ditt, som viser at du kan bli i Japan i 90 dager. Reiser du på visumfritak må du ha en returbillett innen 90 dager.
 2. Langtidskurs lengre enn 90 dager: For kurs som er 20 uker (to kvartaler) eller lengre bør du søke om studentvisum. Det japanske studentvisumet er også kjent som Ryugaku."

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum

Pris og valuta

JPY 3000

Gebyret for visumsøknad er omtrent 3000 yen for enkeltinnreise, og 6000 yen for dobbelt- eller flerinnreise.

Vær oppmerksom på at visumsøknadsgebyret ikke er fast, og avhenger av nasjonaliteten til studenten og kurset som følges. Den beste måten er å kontakte den konsulære seksjonen ved ambassaden eller generalkonsulatet i Japan som er nærmest deg.

Hvem kan søke om visum?

Alle utenlandske studenter som kommer for å studere på heltid i Japan i mer enn 3 måneder må ha visum.

Hvor kan du søke?

Japansk ambassade

Den første delen av søknadsprosessen gjøres gjennom universitetet ditt. Du får visum fra den japanske ambassaden i hjemlandet ditt.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Å søke om studentvisum til Japan er en prosess i flere trinn.

1. Først fyller du ut ulike visumsøknadsdokumenter og sender dem til skolen din. Når du søker på en skole vil de sende deg følgende dokumenter som du må fylle ut og sende inn til skolen:

 • Et søknadsskjema hvor du fyller ut data om deg selv og kurset.
 • Et personlig historieskjema hvor du fyller ut din utdannings- og yrkeshistorie.
 • Søknadsessay - motiver hvorfor du vil studere i Japan.
 • Vitnemål og karakterutskrift fra den siste skolen du ble uteksaminert fra, oversatt til engelsk eller japansk.
 • Sertifikat for tidligere japanske studier hvis aktuelt.
 • En kopi av passet ditt
 • Passbilder
 • Medisinsk historie - noen skoler ber om din medisinske historie eller tuberkulosesjekk, men mange skoler gjør det ikke.
 • Du må også bevise at du kan betale for kurset ditt og forsørge deg selv i Japan.

2. Skolen sjekker at søknaden din er fullstendig før de skriver den om og sender den til immigrasjonsmyndighetene i Japan. Omtrent en måned før kurset starter vil de utstede et Certificate of Enrollment (CoE). Skolen vil sende deg CoE så snart den er utstedt og du har betalt for dine første semestre.

3. Det siste trinnet for å få studentvisum til Japan er å søke om visum ved den japanske ambassaden i hjemlandet ditt. For å gjøre dette må du sende inn:

 • Din CoE
 • Passet ditt
 • Et passbilde
 • Et visumsøknadsskjema fylt ut digitalt eller for hånd med blokkbokstaver.

Når bør du søke?

Universitetets frist for visumsøknader er ofte rundt fem måneder før kurset starter, så sørg for å søke tidligere. Høytstående språkskoler og universiteter kan noen ganger også ta senere søknader.

Det tar minimum 5 virkedager å behandle visumet inkludert dato for innlevering. Du bør heller ikke søke før 90 dager fra planlagt reisedato.

Behandlingstid

5 Days

Arbeidsmuligheter

Det japanske studentvisumet tillater deltidsarbeid i opptil 28 timer per uke.

Alle med studentvisum som oppholder seg lenger enn 6 måneder og ønsker å jobbe, må sende inn en søknad om "Tillatelse til å delta i annen aktivitet enn det som er tillatt av statusen til bosted tidligere gitt." Dette kan gjøres umiddelbart ved ankomst til flyplassen eller senere ved et lokalt immigrasjonsbyrå. Det er ingen avgift, så sørg for å gjøre det hvis du planlegger å jobbe.

Timer per uke

28

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Hvis du sender inn en fullstendig søknad vil du nesten alltid få visum fra den japanske ambassaden. De kan imidlertid nekte deg dersom opplysningene er ufullstendige eller hvis du for eksempel har et alvorlig kriminelt rulleblad.

Her er noen ting du bør huske på for å unngå å nekte et japansk studentvisum:

 • Den kanskje største risikoen for avslag skyldes utilstrekkelige sponsorkrav.
 • Kun én skole kan søke på dine vegne om studentvisum! Hvis du prøver å sikre innsatsene dine ved å søke gjennom flere skoler, vil du sannsynligvis bli avvist.
 • Husk å ikke stifte dokumentene dine.
 • En ufullstendig fil vil bli avvist, husk å sjekke søknaden din grundig.