Keystone logo
Kina

Studer Master i Kina 2024

Studer i Kina

Folkerepublikken Kina ligger i de østlige og sentrale deler av Asia, med grenser til Stillehavet og 14 andre land, blant annet India, Vietnam og Nord-Korea. Kina er verdens mest folkerike nasjon, med over 1,3 milliarder innbyggere. Det er verdens fjerde største landet i form av landmassen og mangfoldig geografi inkluderer skoger, strender, fjell, ørkener og 7600 øyer. Moderne Kina blander 5000 års historie med høy teknologi og travle byer. I tillegg til store bransjer som elektronikk, er Kina en av verdens største landbruks-eksportører.

Klima i Kina

Siden Kina er et veldig stort land, varierer klimaet betydelig på tvers av ulike steder, fra solfylte strender til kjølige fjell. Imidlertid har landet generelt en moderat klima året rundt.Winters tendens til å være kaldt og tørt, med temperaturer i sør blir så mye som 40 grader C varmere enn i nord. Summers har en tendens til å være regnfull, med mindre temperaturforskjeller. Den sørøstlige delen av landet får mest regn og nordvest minst.

Kultur

Selv om det er 56 ulike etniske grupper i Kina, er mer enn 90 prosent av befolkningen Han-kinesere. Sosiale verdier er basert på konfucianske og Tao religiøse prinsipper og virksomheten kultur verdier relasjoner snarere enn rigide operasjonelle regler.

Kineserne har en lang og tydelig historie av litteratur, musikk, kunst, arkitektur, kampsport og mote. Store kulturelle destinasjoner inkluderer den forbudte by og 798 Art District i Beijing, Tian Tan Buddha i Hong Kong, og det 2000 år gamle kinesiske mur.

Kinesisk mat kommer i utallige varianter på tvers av ulike regioner og regnes for å være en av de beste i verden.

Cost of Living

Den generelle levekostnadene er svært lav, fra ca $ 200 - $ 400 (US) per måned, avhengig av beliggenhet, større byer er generelt dyrere, men fortsatt svært rimelig. Siden få kinesiske borgere egne biler, offentlig transport som buss og jernbane er godt utviklet og billig å bruke.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  325
 • Andel av verktøy

  17
 • Internett-abonnement

  11
 • Lokal transport

  26

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  5
 • Kinobillett

  6
 • Litt lokalt øl

  0.9

Om Kina

Høyere utdanning i Kina

Kina har mer enn 2000 universiteter og høgskoler som tilbyr Bachelor, master og doktorgrader. Institutter for høyere utdanning er konsentrert i den østlige delen av landet. Kina er vert for tiden om lag 300.000 internasjonale studenter, de fleste av utenlandske studenter kommer fra asiatiske land, Russland, USA og Frankrike.

Selv om en gang sterkt regulert av myndighetene, kinesiske institusjoner for høyere utdanning nå har betydelig autonomi i valg av akademiske programmer og organisasjonsstruktur, noe som gjør mange skoler mer attraktivt for internasjonale studenter.

Hvorfor studere i Kina?

Mange mennesker får en master 's grad i Kina for de kulturelle og språklige erfaringer. I tillegg er kostnaden for en mastergrad mye lavere enn i Europa, USA, eller til og med de fleste asiatiske land.Kina har godt ansett masterprogram i disipliner som teknologi, vitenskap, økonomi og bedriftsøkonomi, samt unike programmer på områder som kinesisk språk og kampsport. Selv om de fleste masterstudier krever ferdigheter i kinesisk, mange programmer er nå tilbys på engelsk, spesielt for disiplinene i engineering og business.

Universiteter

Aktuelle offentlige reformer og investeringer har flyttet tre kinesiske skoler i de 200 som rangeres av Academic Ranking of World Universities (ARWU) - Peking University, Shanghai Jiao Tong University, og Zhejiang University. Kina etablerte ARWU å bruke som en målestokk for å vurdere kvaliteten på kinesiske institusjoner for høyere utdanning.

Mastergrader er tilgjengelig i et bredt spekter av disipliner, for eksempel medisin, ledelse, økonomi, ingeniørfag, filosofi, jus, utdanning, historie, naturfag og selv militær vitenskap. For de som er interessert i å studere i hovedsak kinesisk språk og kulturkunnskap, noen institusjoner tilbyr spesielle programmer for internasjonale studenter, som for eksempel Beijing Language and Culture University.

Undervisning og Program Varighet

Undervisning og avgifter generelt kjøre ca $ 1000 - $ 2000 per semester i amerikanske dollar avhengig av skolen og studiet. Masterstudier ta 2-3 år (4-6 semestre) for å fullføre. Ingeniører og teknikere grader vanligvis krever tre års studier.

Studieår

Studieåret er basert på to semestre, høst og vår.Høstsemesteret starter i september og avsluttes i slutten av januar eller begynnelsen av februar, og vårsemesteret går fra februar til juni.

Post-Graduate Opportunities

Mange kinesiske universiteter fortsatt sliter fra virkningene av kulturrevolusjonen og bare ca 30 prosent av college professorer har avanserte grader. Som et resultat, er det mange jobbmuligheter for personer med avanserte grader for å undervise i Kina. Ikke-kinesiske mastergrad nyutdannede vil også bli svært ettertraktet av bedrifter rundt om i verden som gjør forretninger med Kina.

Visa Krav

Alle internasjonale studenter krever visum. Det finnes to typer visum for studenter, studier visum (X-visum), som er for programmer som varer mer enn seks måneder, og Business visum (F-visum) for programmer på mindre enn seks måneder. Visumsøknaden prosessen tar 2-4 uker.I noen tilfeller er elevene lov til å ankomme i Kina med et turistvisum og deretter konvertere den til Study visum.

Helseforsikring

Universitetene gi helseforsikring for ca $ 100 (US) per år. Studentene må ha gyldig medisinsk undersøkelse før de kan begynne å studere, der de kan få i hjemlandet eller etter ankomst i Kina. Eksamen i Kina koster ca $ 100 (US).

Tips

Kinesiske valutaen heter renminbi, forkortet RMB. RMB enheter er i Yuan, også noen ganger kalt Jiao og Fen. Bruken av utenlandsk valuta i Kina er forbudt, men banker og mange hoteller tilbyr utveksle tjenester.

MasterCard, Visa, American Express, Diners Club, og JCB-kort er de eneste kredittkort i dag akseptert i Kina.

Det offisielle språket i Kina er Standard mandarin, som er basert på dialekt av mandarin snakkes i Beijing.Men snakker bare 70 prosent av befolkningen Mandarin som sitt første språk og mange forskjellige regionale dialekter finnes over hele landet.

Potensielle internasjonale studenter skal arbeide med den kinesiske ambassaden i landet deres for å sikre all innvandring og andre opptakskrav er oppfylt før du reiser til Kina.

Visumkrav

 • X1 Visa - utstedt til de som drar til Kina for å studere i mer enn 6 måneder.
 • X2 Visa - utstedt til de som drar til Kina for å studere i en periode på mindre enn 6 måneder.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum (X1 Visa; X2 Visa)

Pris og valuta

Gebyret for søknad om studentvisum varierer etter nasjonalitet, antall påmeldinger som kreves, landet du søker i, og om du ønsker en ekspresstjeneste. Gebyrene kan være rundt $30 til $150.

Hvem kan søke om visum?

Enhver utenlandsk student som har til hensikt å studere i Kina, må få Kina studentvisum (X visum). Dette visumet gis til de studentene som allerede har blitt akseptert for opptak av et anerkjent utdanningsinstitusjon i Kina.

Hvor kan du søke?

kinesisk ambassade eller konsulat eller ved den kinesiske diplomatiske misjonen

Du kan sende inn visumsøknadsskjemaet ved den kinesiske ambassaden eller konsulatet eller ved den kinesiske diplomatiske stasjonen i hjemlandet ditt. I tilfelle du ikke kan komme personlig for innleveringen, kan du sende den gjennom et reisebyrå eller et visumbyrå for innsending på dine vegne. Husk at søknader som sendes per post ikke aksepteres av de fleste kinesiske ambassader eller konsulater.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Du kan laste ned visumskjemaet her: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Fyll ut visumsøknadsskjemaet nøye og nøyaktig på datamaskinen din. Ta en utskrift av det utfylte søknadsskjemaet og signer det. Husk at en utskrift av søknadsskjemaet er viktig da håndskrevne skjemaer ikke er akseptable. Merk at endring eller retting ikke er tillatt på det trykte skjemaet.

Følgende dokumentasjon skal sendes inn til den kinesiske ambassaden eller konsulatet:

 1. Originalt pass med minst seks måneders gjenværende gyldighet og tomme visumsider, og en kopi av passets dataside og bildesiden hvis den er separat.
 2. Ett utfylt visumsøknadsskjema med et nylig tatt fargepassbilde (bart hode, fullt ansikt) mot en lys bakgrunn.
 3. Bevis på lovlig opphold eller oppholdsstatus (gjelder for de som ikke søker om visum i landet de har statsborgerskap)
 4. Original og fotokopi av opptaksbrevet utstedt av en skole eller andre enheter i Kina.
 5. Original og fotokopi av "Visasøknad for studier i Kina" (skjema JW201 eller skjema JW202).

Etter ankomst: X1-visuminnehavere må registrere seg ved det lokale Public Security Bureau (PSB) innen 30 dager etter ankomst i Kina og søke om en midlertidig Kina-oppholdstillatelse fra den lokale PSB. X2-innehavere skal oppholde seg i Kina innen varigheten som er angitt på visumet, og det er ikke nødvendig for dem å søke om den midlertidige oppholdstillatelsen.

Når bør du søke?

Søk om studentvisum minst et par uker før den planlagte reisedatoen for å gi nok tid til at søknadsprosedyren kan fullføres i tide til at du kan bli med på kurset. Ordinær behandlingstid er 4 virkedager. Hvis du ønsker å hente visumet tidligere, er ekspresstjeneste og rushtjeneste tilgjengelig mot en ekstra kostnad.

X1-visum utstedes normalt for flere innreiser med en gyldighet på opptil 5 år. X2-visum utstedes vanligvis for én innreise med gyldighet i opptil 6 måneder.

Behandlingstid

4 Days

Arbeidsmuligheter

Utenlandske studenter har lov til å gjøre deltidsarbeid i Kina. Universitetet bør utstede et samtykkebrev; ansettende enhet/selskap bør utstede en sertifisering; politistasjonen vil da merke på visumet ditt "Deltidsarbeid; Deltidsstudium".

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Her er noen viktige ting du ikke bør gjøre når du søker om studentvisum til Kina:

 • Ikke prøv å sende inn søknadsskjemaet for studentvisum ved å sende det via posten, da det ikke vil bli akseptert.
 • Ikke fremvis falske dokumenter for studentvisumet ditt.
 • Ikke skjul eller misforstå fakta i visumsøknaden din.