Keystone logo
Nederland

Studer Master i Nederland 2024

Studer i Nederland

Nederland ligger i Nordvest-Europa med grenser til Nordsjøen, Belgia og Tyskland. I tillegg til tulipaner og vindmøller, er landet kjent for sine diker - om lag en femtedel av landet i Nederland ligger under havnivå og omfattende dike systemet holder flom i sjakk. Haag, en av de største byene i Nederland, er vertskap for den internasjonale straffedomstolen og flere andre internasjonale domstoler og tribunaler. Ledende næringer omfatter skipsfart, fiske, handel og banktjenester. Kjente nederlandske kunstnere inkluderer Vincent van Gogh og MC Escher.

Klima

Nederland har en moderat maritimt klima. Somrene er relativt kjølig, med gjennomsnittlig sommer høyder rundt 23 grader C i august og gjennomsnittlig vinter lows rundt 0 grader C i februar. Regn kan forventes på omtrent halvparten av dagene i en gitt måned, og snøfall oppstår om 25 dager hver vinter.

Kultur

Selv Nederlandsk er det offisielle språket i Nederland, de fleste nederlandske innbyggere snakker engelsk. Den nederlandske er kjent for å ha et åpent samfunn som oppmuntrer til innovasjon og omfavner flere kulturer. I tillegg har Nederland en meget lav kriminalitet.

Cost of Living

Levekostnadene er relativt lav i Nederland, sammenlignet med mange vesteuropeiske og nordamerikanske land. Studentene vil også finne en varm velkomst og rabatter i mange restauranter, teatre og museer. I tillegg er Nederland ekstremt sykkelvennlige og mange elever vil finne de har ingen grunn til å bruke offentlig transport.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  611
 • Andel av verktøy

  70
 • Internett-abonnement

  40
 • Lokal transport

  79

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  10
 • Kinobillett

  12
 • Litt lokalt øl

  5

Om Nederland

Høyere utdanning

Nederland tilbyr bachelor-, master-og PhD-grader. Grader tilbys i to hovedkategorier:

En. Forskning-orienterte programmer ved forskningsuniversiteter. Forskningsuniversiteter omfatter institusjoner med både generelle programmer og de som er spesialister på områder som teknologi og landbruk.

2. Profesjonelle høyere utdanning ved Applied Sciences universiteter. Universiteter med Applied Sciences programmer forberede studentene til å arbeide i bestemte yrker, som for eksempel kunst eller utdanning.

Alle masterstudier krever en bachelor-grad for opptak. En bachelorgrad fra et forsknings-orientert program er nødvendig for opptak til et forsknings-orientert program på master-nivå, men søkere med en bachelorgrad fra en anvendt vitenskap programmet kan tas opp dersom de oppfyller flere krav.

Hvorfor studere i Nederland?

Å studere i Nederland gir enestående verdi gjennom en kombinasjon av lav undervisning, top-notch universiteter, og et flerkulturelt livsstil som omfatter internasjonale studenter. I 2012 holdt nederlandske universiteter 12 av de 200 stillinger i Times Higher Education verden Universitetet rangering .

Selv studenter som snakker nederlandsk foretrekker kanskje å melde deg på et program undervist i nederlandsk, mange programmer i Nederland blir undervist på engelsk. Internasjonale studenter er velkommen og utgjør om lag 13 prosent av studentene i landet. I tillegg har enkelte institusjoner tilbyr programmer spesielt designet for internasjonale studenter. Enhver nederlandsk institusjon som rekrutterer internasjonale studenter må forholde seg til en code of conduct som dekker rådgivning og valg av disse studentene.De mest populære studieprogrammene for internasjonale studenter er i økonomi, ingeniørfag, samfunnsvitenskap og språk.

Universiteter

Nederland har 13 forskningsuniversiteter, 39 universiteter i anvendt vitenskap, og 14 andre institusjoner. Tre forskningsuniversiteter spesialisere seg innen teknologi og en forskningsuniversitet, Wageningen, har spesialisert seg på landbruk. Universiteter mottar finansiering fra ulike kilder, inkludert offentlige tilskudd, undervisning, avgifter, og kontrakter med eksterne organisasjoner.

Undervisning, Program Varighet og Studieår

Undervisningen for en EU-student er ca € 1800 til € 12 000 per år avhengig av programtype og skole. Forekomstene for ikke-EU studenter er rundt € 8000 til € 20 000 per år.Selv om alle nederlandske masterstudier gir utmerket verdi, er den nederlandske spesielt kjent for sin ekspertise i bærekraftig energi, Water Management og Art & Design.

En forskningsrettet master-programmet krever 60-120 studiepoeng, som tar 1-2 år å fullføre. Engineering, landbruk, matematikk og realfag alle krever 120 credit-hour/2-year programmer. Forskning grader er tildelt som enten en Master of Science eller Master of Arts.

Anvendt kunst og vitenskap grader også kreve 60-120 studiepoeng, avhengig av akademisk disiplin. Graden tildeles er spesifikk for den akademiske spesialitet, for eksempel en Master of Architecture.

En kreditt time tar vanligvis 28 timer å fullføre, og det akademiske året er 42 uker lang. En heltidsstudent fullfører normalt 60 studiepoeng i ett studieår.Studieåret består normalt av to semestre, med høstsemesteret går fra september til januar eller februar og vårsemesteret går fra februar til juni.

Post-Graduate Opportunities

Etter eksamen, alle elever får et diplom som viser deres grad samt en beskrivelse av studiet slik at potensielle arbeidsgivere i en internasjonal student hjemland kan forstå graden. I tillegg kan alle internasjonale studenter bo i Nederland for inntil ett år etter at de oppgraderer til å søke arbeid. Det er ingen restriksjoner på jobbmuligheter i løpet av det året. Nyutdannede oppfordres også til å søke om PhD-programmer eller forskerstillinger.

Visa Krav og arbeidstillatelse

EU studenter krever ikke visum, men er pålagt å være registrert hos de nederlandske utlendingsmyndighetene (IND) etter vert institusjon og for å varsle sine kommunestyret. Studenter fra land utenfor EU må ha en oppholdstillatelse som er gyldig i 12 måneder, og kan forlenges. Studentens vertsinstitusjon bør gjelde for denne tillatelsen etter at studenten kommer.

Helseforsikring

Alle internasjonale studenter må ha noen form for helseforsikring, som kan gis av hjemlandet. Imidlertid bør alle som blir ansatt i Nederland melde i nederlandsk offentlig helseforsikring. Arbeidstillatelse er ikke nødvendig for studenter fra EU-land, men er nødvendig for andre internasjonale studenter.

Tips

Beste universitetene i Nederland er svært konkurransedyktige, så potensielle studenter bør sjekke opptakskrav tidlig å sørge for at de er kvalifisert. Engelskspråklige programmer krever studenter fra land hvor engelsk ikke er morsmålet å demonstrere ferdigheter gjennom TOEFL eller en annen akkreditert engelsk test.

Visumkrav

MVV (Provisional Residence Permit) – et innreisevisum.

VVR (Oppholdstillatelse) - hvis du planlegger å bli i Nederland i mer enn tre måneder, i tillegg til innreisevisumet ditt, må du også søke om oppholdstillatelse (VVR) – et ID-kort som står som et studievisum.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

MVV (foreløpig oppholdstillatelse); VVR (Oppholdstillatelse)

Pris og valuta

EUR 311

Det koster for øyeblikket et ikke-refunderbart gebyr på EUR 311 å behandle en søknad om MVV og oppholdstillatelse med det formål å studere i Nederland. Gebyrene vurderes to ganger årlig, og kan endres midt i året.

Hvem kan søke om visum?

Hvis du er statsborger i et EU- eller EØS-medlemsland eller Sveits, trenger du ikke studentvisum eller oppholdstillatelse for å bli i Nederland.

Ikke-EU-, EØS- eller sveitsiske statsborgere trenger oppholdstillatelse for å oppholde seg i Nederland i mer enn 90 dager – for en kortere periode trenger du kun turistvisum. Det er to dokumenter du trenger. I de fleste tilfeller vil du trenge en midlertidig oppholdstillatelse (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV) for å reise til Nederland. I tillegg må du ha oppholdstillatelse (VVR) for å bli i landet.

Statsborgere fra noen få land eller personer under visse omstendigheter er unntatt fra å måtte søke om en VVR. Du kan lese mer om dette her: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Hvor kan du søke?

utdanningsinstitusjon

Utdanningsinstitusjonen må søke på dine vegne, så du må kontakte dem for detaljer om prosedyren. Hvis ikke, be om hjelp ved å kontakte det internasjonale kontoret (eller hvis du er forsker, HR-avdelingen) til vertsinstitusjonen din.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Visumsøknadsprosedyren igangsettes av universitetet så snart studenten er offisielt tatt opp på studiet.

Dokumenter som kreves for visumsøknaden er oppført i brevet som er sendt av universitetet til potensielle studenter. Vanligvis er følgende dokumenter nødvendig:

 • en kopi av den første siden (identitetssiden) av et gyldig pass;
 • bevis på at du kan forsørge deg selv økonomisk;
 • flere bilder i passstørrelse (størrelse: 35 mm x 45 mm, se IND-krav i.pdf);
 • bevis på studieavgift og betaling av visumsøknad;
 • bevis på innkvartering arrangert i minst 1 akademisk år (10 måneder);
 • for kinesiske studenter kan et NESO-sertifikat være nødvendig.

Gyldig bevis på en kandidats økonomiske selvforsyning kan demonstreres som følger:

 • Et brev fra den nederlandske vertsinstitusjonen som nevner din praksisavgift eller traineestipend.
 • Et opptaksbrev fra det nederlandske universitetet som gir detaljer om ditt studiestipend, undervisningsfritak eller stipend.
 • Kontoutskriften din hos en internasjonal bank, som indikerer nok midler til å betale for dine foreslåtte utgifter i Nederland.

Når bør du søke?

Behandlingstiden for din søknad om studentvisum til Nederland er vanligvis en måned, men noen ganger kan det ta opptil 3 måneder.

Oppholdstillatelsen gis for varigheten av studentens studieprogram pluss 3 måneder, inntil maksimalt 5 år. Dersom studenten ønsker å fullføre et forberedende kurs, vil varigheten legges til visumets varighet. Dersom lengden på utdanningen vil ta mer enn 5 år, kan oppholdstillatelsen forlenges med ett år i tillegg.

Det er en annen betingelse knyttet til gyldigheten av VVR. Den forblir gyldig forutsatt at studenten scorer 50 % av studiepoenget gjennom hele kursets varighet.

Nyutdannede fra høyere utdanning eller universitetsstudier (bachelor-, master- eller Ph.D.-grader) kan søke om et orienteringsår for kandidaters tillatelse innen tre år etter endt utdanning. Dette gir deg ett år på deg til å søke arbeid, og i løpet av denne tiden kan du jobbe uten begrensninger eller behov for at en arbeidsgiver har arbeidstillatelse for deg.

Behandlingstid

1 Month

Arbeidsmuligheter

Alle internasjonale studenter har lov til å jobbe ved siden av studiene.

For studenter utenfor EU og ikke-EØS kreves det arbeidstillatelse for å jobbe. Denne tillatelsen må innhentes av den potensielle arbeidsgiveren på dine vegne. Selv med denne arbeidstillatelsen kan studentene kun jobbe i et begrenset antall timer, dvs. 10 timer i uken. De har lov til å jobbe heltid i månedene juni, juli og august.

Studenter fra EU, EØS (unntatt Kroatia) og Sveits trenger ikke arbeidstillatelse.

Timer per uke

10

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.