Keystone logo
Portugal

Studer Master i Portugal 2024

Studer i Portugal

Portugal er en republikk i det sørvestlige Europa som grenser til den iberiske halvøy og grenser til Spania i øst og nord og Atlanterhavet i sør og vest. Portugual har suverenitet over Madeira og Azorene skjærgårder og er oppkalt etter Porto, landets 's nest største by. Et medlem av Den europeiske union og oppført høyt på HDI, eller Human Development Index, er Portugal et fredelig, globalisert nasjon som også hører til FN, det latinske union, NATO og Organisasjonen av Ibero-amerikanske stater.

Etter godkjenning av sin nåværende grunnlov i 1976, har Portugal vært i drift som en demokratisk republikk med Lisboa som sin hovedstad og største by. Forsamlingen av republikken, presidenten av republikken, regjeringen og statsministeren er Portugal 's fire primære statlige institusjoner. I likhet med det amerikanskeog Europa, har Portugal flere politiske partier som borgere velger kandidater og velge. De to dominerende partiene er det sosialdemokratiske partiet og sosialistpartiet, med Økolog partiet og den portugisiske kommunistpartiet regelmessig tiltrekke om lag ti prosent av stemmene under hvert valg.

Essential Fakta om Portugal

 • Portugal åpnet den største solenergi fabrikken i verden i 2006, i byen Alentejo.
 • Foruten Portugal og Brasil, er portugisisk snakkes også i Ekvatorial-Guinea, Angola, Mosambik og Kapp Verde.
 • Studenter som velger å tjene en grad i Portugal vil ønske å se den lengste brua eksisterende i Europa - Vasco de Gama Bridge - som spenner over nesten 11 miles, eller 17,3 kilometer og krysser elven Tejo i nærheten av Lisboa.
 • Tyrefekting er fortsatt lovlig i Portugal.
 • Portugal er hjem til nesten 11 millioner mennesker, med en tredjedel av befolkningen lever i Lisboa og Porto.
 • Coimbra, Portugal er hjem til en av Europas 's eldste universiteter, University of Coimbra, som ble etablert i 1290 AD
 • På grunn av den sterke påvirkningen av katolisismen, kan Portugal være en av Europas 's mest konservative land i forhold til sosiale normer og ideer. Legalisering av abort i 2007 var høyst kontroversiell og bare gått gjennom en folkeavstemning.
 • Den portugisiske spiser mer fisk enn noe annet folk i verden.


Portugal 's Climate

Portugal byr Middelhavet, Steppe og halvtørre klima og presenterer noen av de varmeste temperaturene i Europa. Besøkende til Guadiana bassenget i nærheten Spania 's grensen kan swelter etter sommeren temperaturer opp så høyt som 100 grader Fahrenheit (38 Celsius). Imidlertid faller snø regelmessig mellom oktober og mai i Portugal 's nordlige og sentrale regioner, med vintertemperaturer gjennomsnitt 25 grader Fahrenheit, eller -9 Celsius.

Portugal 's Currency

Å være medlem av EU, er Portugal 's viktigste valuta euroen og Banco de Portugal representerer en betydelig del av ESSB (European System of Central Banks). Flertallet av Portugal 's økonomiske og næringsorganisasjoner er basert i Porto og Lisboa ' s storbyområder.

Siden 1974 's Nellikrevolusjonen Portugal har vært forsøk på å tilpasse seg den raske utviklingen av globale økonomien ved å endre sin tidligere økonomisk modell for offentlig konsum til en som understreker private investeringer, eksport og teknologiske nyvinninger. Som et resultat, har tradisjonelle næringer som sko, tre, klær og kork tatt en baksetet til forretningstjenester. Foreløpig er Portugal lider gjennom en alvorlig resesjon som har blitt økonomisk assistert av et EU bistandsprogram verdsatt til € 78 milliard. Økonomer tror de verste årene av Portugal 's resesjonen er over og at landet ' s ledighetsraten skulle begynne synkende i 2014.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  429
 • Andel av verktøy

  35
 • Internett-abonnement

  35
 • Lokal transport

  40

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  7
 • Kinobillett

  7
 • Litt lokalt øl

  2

Om Portugal

Høyere utdanning i Portugal

Portugal byr polytechnic og universitet-type utdanning som tilbys av private eller offentlige universiteter, universitetsmiljø eller polytekniske institutter. Universiteter drives av regjeringen innrømme studenter via et konkurransedyktig system kalt Numerus Clausus, eller "innmelding restriksjoner ". Studentene må bestå eksamener som tester dem over bestemte fag og motta minimum karakterer før de har lov til å søke til universiteter. Opptakskriterier for mange lavere og høyere grad programmer undervist i offentlige universiteter er generelt mer krevende og selektiv enn kriterier som forventes av høgskoler eller private universiteter.

Den portugisiske høyere utdanningssystemet er eksepsjonelt forskningsrettet men høgskoler tilbyr studentene mulighet til å tjene grader i fagområder som psykologi, jus, økonomi, medisin og naturvitenskap.Grader omfatter pedagogiske, teknologiske, engineering og liberal arts karrierer er levert av både polytekniske institusjoner og universiteter. Alle private og offentlige høyere utdanningsinstitusjoner kan ikke operere med mindre de har blitt anerkjent av Portugal 's Ministério da Ciencia, Tecnologia e Ensino Superior (Ministry of Science, Technology and Higher Education).

Internasjonale studenter som ønsker å delta på et portugisisk universitet vil trenge tilsvarende en Diploma de Ensino Secundári, som ligner på en amerikansk high school diplom, samt dokumentasjon som indikerer opptaksprøve testresultater. Fordi Portugal er en del av EU og fester seg til Bologna-prosessen, studenter recieve bachelor 's (licenciatura), master ' s (mestrado) og doktorgrad (Doutoramento) grader som er sammenlignbare med de i USA og de ​​fleste av Europa.

Student Visa Krav

EU-studenter trenger ikke visum for å studere i Portugal, selv om EU studenter kan ha behov for å vise at de kan forsørge seg selv før de får lov til å begynne kurs på et portugisisk universitet. Alternativt vil ikke-EU studenter må skaffe en student visum dersom de planlegger å bli værende i Portugal i mer enn tre måneder. Papirarbeid er nødvendig for å starte visum søknadsprosessen inkluderer et gyldig pass, utfylt søknadsskjema, en passfoto, universitet aksept brev, kopi av en reiseruten og fly billett; bevis på helseforsikring og kontoutskrifter eller annet bevis for student 's økonomiske status.

Høyere utdanning er ikke gratis i Portugal, men stipend og annen økonomisk støtte kan være tilgjengelig til kvalifiserte studenter. Gjennomsnittlig kostnad for årlige skolepenger for bachelor 's og master ' s studieprogrammene er ca $ 1300 til $ 1800 USdollar, eller 950-1300 euro. Doktorgrader koste betydelig høyere.

Hvorfor studere i Portugal?

Med Portugal 's system for høyere utdanning øker sitt fokus på teknologi og forskning innen plass, bioteknologi og fornybare ressurser, studenter som er interessert i å forfølge karrierer i disse næringene vil finne at portugisiske universiteter har mer å tilby enn mange andre institusjoner. I tillegg er Portugal 's landsbygda geografisk og klimatisk mangfoldig, og tilbyr pittoreske fjell, vakre beitemarker og miles fra kysten for elevene å oppleve og utforske.

Visumkrav

 1. Transit- og korttidsvisum for Schengen-opphold (type C) – for studenter som søker på et kort studium eller språkkurs som varer i maksimalt 3 måneder.
 2. Schengen nasjonalt visum for langtidsopphold (type D) – for studenter som søker om en akademisk studiegrad.
 3. Portugisisk oppholdstillatelse for forskere - for ikke-EU-borgere som kommer til Portugal for å delta i postdoktorale forskningsaktiviteter i mer enn 3 måneder.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

C-type visum; D-type visum; Portugisisk oppholdstillatelse for forskere

Pris og valuta

EUR 170

Behandlingsgebyret for portugisisk studentvisum er rundt 170 EUR. Gebyret kan endres.

Hvem kan søke om visum?

Studenter fra EU/EØS-land trenger ikke visum for å studere i Portugal, men bør søke om oppholdskort ved ankomst (Autorização de Residência). Dette må skje innen de tre første månedene etter ankomst og kan gjøres i kommunestyret.

Ikke-EU/EØS-studenter som ønsker å studere i Portugal vil kreve et studentvisum og en oppholdstillatelse. Visum må innhentes før avreise. Oppholdstillatelse søkes ved ankomst fra den portugisiske immigrasjons- og grensetjenesten (SEF).

Innbyggere i enkelte land utenfor EU vil ikke kreve visum for korte opphold på mindre enn tre måneder og kan reise fritt inn i Portugal med kun et gyldig pass. Det er mer enn 30 land for hvem dette gjelder, inkludert USA, Canada, Australia og New Zealand.

Hvor kan du søke?

Portugisisk ambassade eller konsulat

Du må søke om et portugisisk studievisum hos den portugisiske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt.

Nettsted:https://www.portaldascomunidades.mne.pt/pt/

Hvordan lage søknaden?

Du kan starte visumsøknadsprosessen når du har mottatt et akseptbrev fra universitetet. Prosessen gjennomføres ved den portugisiske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt - du må planlegge et visumintervju på deres nettside, hvor du også kan sjekke den nødvendige dokumentasjonen.

Dokumentasjonen du trenger for din visumsøknad kan innebære følgende:

 • Ditt utfylte søknadsskjema (lastet ned fra nettstedet til ditt lokale portugisiske konsulat)
 • To fotografier i passstørrelse
 • Et pass som utløper tidligst tre måneder etter at du kommer hjem
 • Et akseptbrev fra utdanningsinstitusjonen du planlegger å delta på i Portugal
 • Bevis på at du har økonomiske ressurser til å forsørge deg selv under oppholdet
 • Bevis på at du har kjøpt helseforsikring
 • En kjøpt billett for å reise til Portugal
 • Bevis på at du har ordnet overnatting når du ankommer Portugal

Enkelte ambassader/konsulater kan også be om straffeattest.

Når bør du søke?

Etter at du har sendt inn din portugisiske studentvisumsøknad, kan godkjenningsprosessen ta alt mellom én og tre måneder å behandle, avhengig av hvilket land du søker fra.

Lengden på studentvisumet ditt avhenger av lengden på studieprogrammet ditt. Alle internasjonale studenter må søke om oppholdstillatelse innen tre måneder etter ankomst til Portugal, som da vil være gyldig i ett år. Etter ett år kan oppholdstillatelsen fornyes for inntil fem år.

Behandlingstid

3 Months

Arbeidsmuligheter

EU/EØS-studenter har lov til å jobbe i Portugal uten noen begrensninger eller tidsbegrensninger.

Studenter fra utenfor EU/EØS kan jobbe opptil 20 timer/uke eller heltid i ferier.

Timer per uke

20

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.