Keystone logo
Russland

Studer Master i Russland 2024

Studer i Russland

Den russiske føderasjon er en semi-presidenten, føderal republikk som inneholder 83 forskjellige territorier kjent som "føderale emner ". Russland deler sine grenser med mange land som inkluderer Norge, Kina, Polen, Finland og Nord-Korea. Det er det største landet i verden, og dekker en åttendedel av Earth 's beboelige områder, som spenner over ni separate tidssoner og strekker seg over hele regionen i Nord-Asia.

Foreløpig er Russland 's økonomi en av de mest velstående i verden, rangering som den sjette største utviklede land i kjøpekraft. Dette tilskrives sin omfattende energi-og mineralressurser som har gjort den til en av de største manufacterers av naturgass og olje. Alternativt, er Russland også kjent for å ha en massiv lager av masseødeleggelsesvåpen (masseødeleggelsesvåpen) og er en av de fem statene anerkjent for å ha atomvåpen.Russland er medlem av G8, FNs sikkerhetsråd, Europarådet og Verdens handelsorganisasjon.

Essential Fakta om Russland

 • Russland har en president som regnes som den "statsoverhode " og en statsminister, som er referert til som "leder av regjeringen ".
 • Den føderale regjeringen består av tre grener: den lovgivende, den utøvende og rettsvesenet.
 • Anslagsvis 165 forskjellige urfolks og etniske grupper bor i Russland. Åtti prosent av Russlands 's befolkning er etniske russere.
 • Russisk er det språket som snakkes av de fleste borgere, etterfulgt av Tatar og ukrainsk. Russisk er et offisielt språk i FN, sammen med arabisk, kinesisk, fransk, engelsk og spansk.
 • Den primære valutaen i Russland er rubelen.

Russland 's Climate

Russland er et enormt stykke land som inneholder mange avsidesliggende områder som de enorme tundra i Sibir. Nord-Russland, som inkluderer Sibir, har et subarktisk klima som gir alvorlig iskalde vintre og tung snø. Moskva og mange andre deler av Russland som ikke omfattes av de nordlige områdene har fuktige kontinentalt klima med ganske varme somre og kalde, lange vintre. Typiske juni, juli og august temperaturer sveve rundt 75 grader Fahrenheit (24 grader), men kan gå så høyt som 90 grader Fahrenheit (32 grader) under hetebølger. Om vinteren forvente temperaturer å være godt under frysepunktet (32 grader Fahrenheit / 0 celsius) og ofte bor under null i lengre perioder.

Religioner i Russland

Ortodoks kristendom, jødedom, buddhisme og islam er de mest vanlig holdt religioner i Russland.Alle er ansett for å være lovlig del av landet 's historiske arv. Den mest populære religiøse ferie feiret av nesten alle russiske borgere er påske, som de kjenner ved å gjøre Kulich (påske brød) og paskha, en tallerken med ost og formet som en pyramide.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  198
 • Andel av verktøy

  28
 • Internett-abonnement

  6
 • Lokal transport

  23

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  4
 • Kinobillett

  4
 • Litt lokalt øl

  2

Om Russland

Skoleverk i Russland

Selv om Russland gir gratis utdannelse for alle sine borgere som garantert av sin grunnlov, adgang til et post-sekundære institusjoner for høyere utdanning er svært konkurransedyktig. Fordi den russiske statlig sektor ansvar for å regulere utdanningssystemet legger stor vekt på å tjene grader i teknologiske og vitenskapelige fagfelt, og studenter som ønsker å store i disse feltene bør ha et eksepsjonelt talent for denne typen studier området samt gode karakterer i For å bli akseptert i et russisk universitet.

I tillegg til å fordele midler til student skolepenger, betaler Russland også utenlandske studenter et lite stipend og gir fri bolig for dem også. Landet har også eliminert mye byråkrati som brukes for å hindre eller forsinke utenlandske studenter i å gå et russisk universitet.Nå som programmet systemet er mer strømlinjeformet, vil studenter som har deltatt amerikanske, tysk, dansk, kinesisk, italiensk og japansk universiteter opplever minimal eller ingen problemer i forhold til overføring til et russisk universitet.

Russland er i ferd med å bytte sin tradisjonelle høyere utdanning grad modell til en som er mye mer kompatibel med Vest-type akademiske grader. I 2003 signerte Russland Bologna-erklæringen som banet vei for regjeringen å vedta en lov som fjernet sine gamle, fem-årig utdanning modell til en som ligner den amerikanske gradssystemet - den fire år bachelorgrad etterfulgt av en mester 's grad. Men beholder postdoctorate grad fremdeles den tradisjonelle, Sovjetunionen mønster som ble etablert for snart 90 år siden. I utgangspunktet er doktorgrader i Russland definert og tjente i henhold til dybden av en student 's personlige prestasjoner i vitenskapelig forskning (doktor nauk, eller lege av vitenskap) eller akademisk forskning.

Populære russiske universiteter

De største og eldste universiteter i Russland er Saint Petersburg State University og Moscow State University. I løpet av 2000-tallet, startet regjeringen et program som etablerte "føderale " universiteter ved å flette høyere utdanningsinstitusjoner som allerede eksisterte og tildeling av spesielle finansiering tilskudd til dem. Noen av disse nyere universitetene er Kazan Volga Federal University, sibirske føderale universitetet og Nord-Øst Federal University.

Møtende et universitet i Russland

Siden flertallet av russiske universiteter underviser i russisk, skal studentene ha minst en elementær kunnskap om språket før man søker til et universitet. Det er obligatorisk for alle utenlandske studenter å ta en russisk språkkurs som en del av undervisningen, med mindre de kan bevise at de ikke trenger det.

Internasjonale studenter kan jobbe deltid mens innrullert i et studium. Vær oppmerksom på at arbeidsgivere for internasjonale studenter må ha en spesiell lisens som viser at de har lov til å ansette utenlandske studenter før studentene kan lovlig jobbe for dem.

Søknad til et russisk universitet krever innlevering av følgende dokumenter:

 • Søknadsskjema som indikerer ønsket fagområde
 • Bekreftet kopi av vitnemål eller annen pedagogisk sertifikat som viser at studenten er kvalifisert til å melde deg på et program for høyere utdanning
 • En autorisert helseattest og kopi av en HIV blodprøve resultat utstedt av en helseforsikring selskap som er akkreditert av russiske konsulatet
 • Bekreftet kopi av fødselsattest
 • 4 x 6 store passbilder (inneholde minst seks av disse bildene)

Hvorfor studere i Russland?

Russland 's høyere utdanningssystemet er strenge, konkurransedyktig og anerkjent globalt for sine grader som konsekvent har høy UNESCO og WHO karakterer. Spesifikt tiltrekke seg internasjonale studenter, russiske universiteter gi 100 prosent skolepenger konsesjoner samt generøse stipend. I tillegg er Russland et fascinerende, mangfoldig og historisk innflytelsesrike land som tilbyr utenlandske studenter et vell av nye og berikende opplevelser.

Visumkrav

 1. Russisk studentvisum - Gyldig for studier ved alle russiske høyskoler eller universiteter eller for kortsiktige kurs.
 2. Russisk humanitært visum - For de som reiser til Russland for å engasjere seg i post-doktoral forskning eller for å delta på akademiske seminarer. Gyldig i inntil ett år for formål inkludert de som er relatert til vitenskap eller kultur. (MERK: All ytterligere informasjon er om russisk studentvisum.)

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Russisk studentvisum; Russisk humanitært visum

Pris og valuta

Gebyrene som kreves for russisk studentvisum varierer i henhold til landet som utstedte passet til studenten, og om du velger standard- eller ekspresstjeneste. Som et eksempel, koster russisk studentvisum for en britisk statsborger fra GBP 165. Vær imidlertid oppmerksom på at søknadsavgiften ikke vil bli refundert hvis søknaden om studentvisum avvises eller avvises av en eller annen grunn.

Hvem kan søke om visum?

Statsborgere fra de fleste fremmede land vil trenge visum for å studere i Russland. Borgere fra Samveldet av uavhengige stater (CIS)-land trenger ikke visum: Armenia, Aserbajdsjan, Hviterussland, Kasakhstan, Kirgisistan, Moldova, Tadsjikistan, Ukraina, Usbekistan pluss de autonome regionene Abkhasia og Sør-Ossetia. Hvis du er statsborger i Armenia, Hviterussland, Kasakhstan, Kirgisistan eller Ukraina trenger du ikke visum, men du trenger et gyldig pass. Hvis du er statsborger i Abkhasia, Aserbajdsjan, Moldova, Sør-Ossetia, Tadsjikistan eller Usbekistan, kan du komme til Russland for å studere uten pass eller visum.

Hvor kan du søke?

Russisk ambassade eller konsulat / autoriserte visumsentre

For borgere av land som trenger visum for å reise inn, må et russisk studentvisum skaffes før de reiser til Russland. Du må søke gjennom den russiske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt. Det finnes også autoriserte visumsentre i noen land.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Før du søker, må du bli akseptert på et kurs ved et universitet slik at du kan få en offisiell invitasjon til å komme til Russland for å studere. Når du har en invitasjon, er den gyldig i tre måneder. Deretter, for å søke om ditt russiske studentvisum, må du besøke den russiske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt og sende inn all nødvendig dokumentasjon. Vennligst merk: Du må få visumet ditt registrert innen syv dager etter innreise i Russland. Ved studentvisum er det normalt den inviterende parten (universitet eller høyskole eller språkskole eller institutt) som sørger for visumregistrering av studentene. Etter at registreringen er fullført, vil du få et bevis på visumregistreringen din, som du må oppbevare nøye til du forlater landet.

For å søke om studentvisum til russisk må du sende inn et utfylt visumsøknadsskjema, originalt nasjonalt pass (og kopi av forsiden), ett standardbilde, postanvisning, originalt invitasjonsbrev fra din russiske vertsorganisasjon, original negativ HIV-blodprøve (AIDS) sertifikat (ikke eldre enn 3 måneder). Det nasjonale passet må være gyldig i minst ett og et halvt år.

Når bør du søke?

Du kan starte visumsøknadsprosessen 45 dager før den planlagte datoen for ankomst til Russland. Behandlingstiden kan være lang, fra to til fem uker. Studentvisumet utstedes i utgangspunktet for 90 dager, men kan forlenges til ett år og deretter fornyes for varigheten av studiet.

Behandlingstid

5 Weeks

Arbeidsmuligheter

Hvis du har et russisk studentvisum, vil du kreve arbeidstillatelse fra Federal Migration Service (FMS) med mindre dette arbeidet utføres i løpet av ferien eller ved institusjonen eller organisasjonen der du studerer. Du vil kun få arbeidstillatelse hvis du er fulltidsstudent ved et statlig akkreditert universitet og minst 18 år gammel. Tillatelsen vil bare tillate deg å jobbe i feltet eller yrket som er angitt i tillatelsen og i byen eller regionen til universitetet ditt. Kostnaden for en arbeidstillatelse for de som har et russisk studievisum er RUB 3500 (USD 60). Hvis du forlater universitetskurset, vil arbeidstillatelsen bli kansellert og du vil ikke lenger kunne jobbe i Russland.

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Hvis du presenterer falske dokumenter for studentvisumet ditt eller skjuler eller gir feilaktige opplysninger i søknaden din. Du kan bli nektet innreise til Russland på studentvisum hvis du er HIV-positiv.