Keystone logo
Sør-Afrika

Studer Master i Sør-Afrika 2024

Studer i Sør-Afrika

Sør-Afrika ligger på sørspissen av det afrikanske kontinentet der Atlanterhavet og Det indiske hav møtes. Det grenser til Namibia, Botswana, Zimbabwe, Swaziland og Mosambik. I tillegg er det lille landet Lesotho fullstendig innesluttet i Sør-Afrika. Sør-Afrika er hjem for mer enn 50 millioner innbyggere som kommer fra et bredt spekter av kulturer og religioner, og som snakker en rekke språk. Sør-Afrika er den mest industrialiserte land i Afrika. Enheten av valutaen er den sørafrikanske rand (R), som har en valutakurs på ca 0,1 USD.

Klima

Sør-Afrika er på den sørlige halvkule, slik at årstidene går motsatt vei av den nordlige halvkule - sommeren er i januar og vinteren er i juli.Den sørafrikanske kysten er mer enn 2500 km i lengde, men mye av landet som grenser til kysten er fjellrikt, som deretter blir til et høyt platå i interiøret. Den nordlige delen av landet blir en ørken.

Totalt har Sør-Afrika en relativt tørt klima, og temperaturen pleier å være noe lavere enn land på tilsvarende breddegrader på grunn av fjellterreng og høy innvendig platå. Interiør temperaturene sjelden stige over 30 grader C om sommeren. I Cape Town, de maksimale sommertemperaturer er ca 26 grader C og minimum vintertemperaturer er ca 7 grader C.

Kultur

Sør-Afrika har et stort utvalg av livsstil og landskap med noe for alle, fra kosmopolitiske urbane miljøer og rolige historiske byer til fjell for klatring og fotturer til ørkener for safari og strender for surfing og dykking.I tillegg til kulturelle virksomheter som kunstmuseer og kunstgallerier og arrangementer som teater, dans og festivaler, er en stor stopper for besøkende Apartheid Museum ligger i Johannesburg. Museet gir et kraftig innblikk i landets noen ganger-voldelig fortid og reisen til utvinning og forsoning.

Sørafrikansk mat er tungt kjøtt-basert og grill er en favoritt metode for forberedelse. Sør-Afrika er også i økende grad kjent som en produsent av fine viner.

Cost of Living

Levekostnadene i Sør-Afrika er relativt lavt sammenlignet med andre høyt utviklede land. En ett-roms leilighet koster rundt $ 350 - $ 450 US per måned, og verktøy kjøre en annen $ 100 US eller så. Et billig måltid koster ca $ 7 USA og en moderat priset tre-retters middag for to kan bli funnet for ca $ 30 US.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  229
 • Andel av verktøy

  30
 • Internett-abonnement

  39
 • Lokal transport

  36

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  4
 • Kinobillett

  5
 • Litt lokalt øl

  2

Om Sør-Afrika

Høyere utdanning i Sør-Afrika

Høyere utdanning og opplæring omfatter både lavere og høyere grader, inkludert bachelor-, master-og doktorgrader. Både offentlig og privat høyere utdanning institutter eksisterer, inkludert universiteter, universiteter av teknologi og omfattende institusjoner. Universitetene tilbyr tradisjonelle teoretisk og forskningsrettet grader, de andre institusjonene fokusere på faglig og yrkesfaglig opplæring.

Hvorfor studere i Sør-Afrika?

I tillegg til muligheten til å studere på engelsk i et flerkulturelt miljø, har Sør-Afrika mange verdensklasse skoler for høyere utdanning som inkluderer state-of-the-art forskning sammen med høy kvalitet masterstudier. Sør-Afrika har tre universiteter i topp 400 universiteter over hele verden, som rangert etter 2012-2013uk / world-universitet-rankingen / "> Times Higher Education verden Universitetet rangering.

Universitetene i Sør-Afrika

Sør-Afrika har 23 statlig finansiert høyere utdanning institutter som tilbyr mastergrader, inkludert 11 universiteter, seks universiteter av teknologi, og seks omfattende institusjoner. Private institusjoner eksisterer også, totalt 115. Programmer tilbys i de fleste akademiske disipliner, og mastergrader i økonomi og administrasjon, økonomi og finans er spesielt populære. Internasjonale studenter er velkommen og bruke de samme søknadsprosedyrer som sørafrikanske statsborgere.

Undervisning og Program Varighet

Årlige skolepenger for masterstudiet varierer etter program og skole, men er generelt lav i statlige skoler, fra ca $ 1500 til $ 5000 (US), private skoler er noe høyere. Masterprogram også variere i varighet, men er vanligvis 1-2 år.

Studieår

Studieåret går fra februar til desember og inkluderer to semestre. Hvert semester består vanligvis av seks uker av klasser, en ukes pause, deretter sju uker av klasser, og til slutt en uke for å studere (kalt SWOT uke) og deretter eksamener.

Post-Graduate Opportunities

Mange multinasjonale selskaper opererer i Sør-Afrika, og nyutdannede med mastergrad vil finne mange muligheter for sysselsetting, enten de er sørafrikanske statsborgere eller expats. Industrisektorer som i dag vokser omfatter bil, informasjonsteknologi, kommunikasjon, gruvedrift, bank og tjenester. De aller fleste jobber er konsentrert i Cape Town, Port Elizabeth, Durban, Pretoria og Johannesburg. For å få arbeidstillatelse, må en internasjonal student som regel først ha et jobbtilbud for en posisjon som ikke kan fylles lokalt.Imidlertid kan studenter med ferdigheter i spesialiserte områder eller høyt kvalifiserte eksperter på bestemte felt kunne få arbeidstillatelse selv uten en konkret jobbtilbud.

Visa Krav

Internasjonale studenter som studerer i Sør-Afrika er pålagt å ha en studie tillatelse før de kommer inn i landet for å gå på skole. En besøkende tillatelse kan ikke byttes mot en studie tillatelse etter ankomst. Når en student har blitt akseptert ved et universitet, kan de søke om en studie tillatelse på Sør-Afrika-kontor i hjemlandet.

Helseforsikring

Internasjonale studenter er pålagt å skaffe sørafrikanske helseforsikring, selv om de er dekket av helseforsikring i hjemlandet. Bevis for dette dekning er nødvendig ved søknad om studien visum. Studentene må betale for hele studieåret på forhånd, månedlige eller andre utbetalinger er ikke tillatt.

Tips

Selv om engelsk i det dominerende språket for børs og næringsliv i Sør-Afrika, landet har 11 offisielle språk, inkludert afrikaans (et derivat av nederlandsk), ndebele, Northern sotho, Sotho, Swazi, Tswana, Tsonga, Venda, Xhosa og Zulu . Studentene kan støte på urfolksspråk over hele landet, men kan de fleste sørafrikanere snakke mer enn ett språk og engelsk er allment forstått.

Sport er veldig populært i Sør-Afrika, med de store idretter blir fotball, rugby og cricket. Andre idretter med betydelige followings og internasjonal tilstedeværelse inkluderer svømming, golf, boksing og tennis.

Visumkrav

 1. Sørafrikansk studentvisum (tidligere kalt en sørafrikansk studietillatelse)
 2. Sørafrikansk utvekslingsvisum - Hvis du er eldre enn 25 år og ønsker å komme til Sør-Afrika på et kulturelt, økonomisk eller sosialt utvekslingsprogram, organisert mellom en utdanningsinstitusjon eller et statlig organ i Sør-Afrika og en i et fremmed land.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Sørafrikansk studentvisum; Sørafrikansk utvekslingsvisum

Pris og valuta

USD 47

De sørafrikanske studentvisumsøknadene avhenger av opprinnelseslandet ditt, men er rundt 47 USD.

Hvem kan søke om visum?

En internasjonal student som ønsker å bli og studere i Sør-Afrika for et kurs som strekker seg over 3 måneder (90 dager), må søke om studentvisum. Dette visumet gis til de studentene som allerede har blitt akseptert for opptak av et anerkjent utdanningsinstitusjon i Sør-Afrika.

For å kvalifisere for studievisum for Sør-Afrika, må skolen eller høyskolen selv først kvalifisere seg som en "læringsinstitusjon". Dette betyr at det må være registrert hos enten Institutt for grunnleggende utdanning eller Institutt for høyere utdanning. Så hvis du ønsker å gå på en privat språkskole eller en skole som kun tilbyr kortsiktige tekniske kurs, kan det hende du ikke kvalifiserer for et sørafrikansk studievisum.

Vennligst merk: Du kan ikke komme til Sør-Afrika på besøksvisum og deretter fortsette å søke om et sørafrikansk studentvisum. Du kan ikke komme til Sør-Afrika på besøksvisum og deretter fortsette å søke om et sørafrikansk studentvisum.

Hvor kan du søke?

Sørafrikansk høykommisjon, konsulat eller ambassade

For å få visum til Sør-Afrika, må studentene kontakte den sørafrikanske høykommisjonen, konsulatet eller ambassaden i bostedslandet.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Først må du bli akseptert som student av en registrert sørafrikansk skole, høyskole eller universitet og motta et akseptbrev på institusjonens brevpapir og signert av eller på vegne av rektor eller registrator.

Du må deretter fylle ut søknadsskjemaet for midlertidig oppholdstillatelse B1-1738 og ta det personlig til den sørafrikanske ambassaden, konsulatet eller høykommisjonen i hjemlandet ditt.

Følgende dokumenter må sendes inn med søknadsskjemaet BI-1738:

 • Et pass som er gyldig i minst 30 dager etter utløpet av det planlagte besøket
 • Betaling av fastsatt gebyr
 • En vaksinasjonsbevis, hvis loven krever det
 • Bevis på økonomiske midler til å dekke planlagte levekostnader under oppholdet i republikken og til å betale for skolepengene. Dette bør være i form av kontoutskrifter / kontanter tilgjengelig / reisesjekker
 • Bevis på medisinsk dekning
 • Et kontantdepositum tilsvarende verdien av en returbillett.
 • Når det gjelder afrikanske studenter, en forpliktelse fra den relevante regjeringen til å ta det fulle ansvaret for studenten og betale alle kostnader, dersom det skulle bli nødvendig å deportere studenten
 • Medisinske og radiologirapporter
 • En uforkortet fødselsattest for mindreårige.
 • Når det gjelder en mindreårig, opplysninger om personen i Republikken Sør-Afrika som vil fungere som elevens verge og et brev fra en slik person som bekrefter vergemål
 • Samtykke fra begge foreldrene for ditt opphold i Sør-Afrika, eller fra forelderen som har eneansvaret, sammen med bevis på eneforvaring
 • Et offisielt brev fra utdanningsinstitusjonen, der du har tenkt å studere, som bekrefter foreløpig aksept og varigheten av kurset.
 • Legedekningsbevis fornyes årlig for studietiden med legeordning registrert i henhold til legeordningsloven.
 • Hvis du er 18 år og eldre, kreves det en politiattest fra hvert land du har vært bosatt i 12 måneder eller lenger siden fylte 18 år.

Du søker om utvekslingstillatelse (sørafrikansk utvekslingsvisum) ved å bruke samme søknadsskjema B1-1738.

Når bør du søke?

Søknadsbehandlingstidene varierer fra land til land, men tar omtrent seks uker.

Studentvisumet er gyldig for hele varigheten av studentens kurs, alternativt 36 måneder for skoler og 24 måneder for andre institusjoner.

Sørafrikansk utvekslingsvisum - dette visumet gis for utvekslingens varighet, vanligvis ikke mer enn 12 måneder. Det sørafrikanske utvekslingsvisumet kan ikke fornyes eller forlenges. Når du har hatt denne typen tillatelse, kan du først søke om midlertidig eller permanent oppholdstillatelse etter at du har bodd i minst ett år utenfor Sør-Afrika.

Behandlingstid

6 Weeks

Arbeidsmuligheter

Hvis du har et sørafrikansk studentvisum og studerer på høyere nivå, har du lov til å jobbe deltid i ikke mer enn 20 timer i uken i løpet av semesteret, og heltid i ferier.

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Det er mange grunner til at søknaden din om studentvisum til Sør-Afrika kan bli avslått, for eksempel:

 • Etterlater tomrom på skjemaene dine
 • Lyver om hva som helst i søknaden din
 • Å ha et utdatert pass uten blanke sider
 • Feilstaving av navnet ditt på dokumenter
 • Ikke bevis for nok midler