Keystone logo
Spania

Studer Master i Spania 2024

Studer i Spania

Spania er et europeisk land som ligger på den iberiske halvøy i Middelhavet regionen, noe som gjør det en bro mellom Europa og Afrika. Landet har en lang og rik kulturhistorie og har et bredt utvalg av terreng inkludert strender, beite, fjell og ørkenaktige områder. Kjent for kunst, musikk, mat og andre kulturelle aktiviteter, er Spania også ledende innen utvikling av fornybar energi, særlig i de områdene av solenergi og vindenergi. I tillegg har Spania et mål å erstatte én million biler med elbiler innen 2014. Spania produserer også nesten halvparten av verdens oliven.

Klima

Spania har en av de varmeste klimaene i Europa. Selv om landet opplever alle fire årstider, er det generelle klimaet svært mildt, med vintertemperaturer ofte stiger til 15 grader C i løpet av dagen. Temperaturene i Madrid er vanligvis 25-36 grader C om sommeren og 9-15 grader C om vinteren.

Kultur

Spansk kultur legger vekt på kunst og sunn mat inspirert av Middelhavet matvarer som olivenolje. Kastiljansk spansk er offisielt språk, men flere andre spanske dialekter er også anerkjent i hele landet. Regionale identiteter er veldig sterk i enkelte deler av landet.

Spanske nattelivet er kjent for å fortsette langt inn i neste morgen. En typisk kveld kan begynne med middag og drikke eller en film etterfulgt av en tur til en bar eller diskotek. Det er mange all-night diskoteker og etter arbeidstid klubber hvor festlighetene kan fortsette inn i neste dag.

Cost of Living

Spania har en av de laveste kostnadene ved å leve i Europa, med husleie og mat koster ca € 800 per måned. For å hjelpe med defraying utgifter, er internasjonale studenter lov til å arbeide inntil 20 timer i uken.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  416
 • Andel av verktøy

  42
 • Internett-abonnement

  33
 • Lokal transport

  34

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  8
 • Kinobillett

  8
 • Litt lokalt øl

  3

Om Spania

Høyere utdanning

Spania bruker European Higher Education Space (EHES) og deles grader inn i tre faser:

 • Vurder grader - lavere grads studier
 • Universitetet Master grader - diplomstudium
 • Doktorgrader - videreutdanning


Spanske universiteter tilbyr også "uoffisielle mastergrader" kalt Maestrias. Disse gradene som regel innebære 1-2 års studier og fokusere på praktiske studier for spesialiserte yrker.

Før du søker om diplomstudium, er i tillegg til en lavere grads studenter vanligvis forventes å ha 2-3 års erfaring i sitt felt.

Internasjonale studenter som ønsker å studere i Spania må bestå Selectividad, den spanske universitetet opptaksprøver. Disse eksamenene er tilgjengelig to ganger hvert år i mange land. Når en potensiell student har bestått eksamen, kan de henvende seg direkte til noen spanske universitetet.


Hvorfor studere i Spania?

Spansk institutter for høyere utdanning har vokst raskt de siste to tiårene. Som et resultat av mange skoler har svært moderne fasiliteter som inkluderer avansert teknologi inn i læringsmiljøet.På masternivå, MBA grader og andre business-relaterte grader er spesielt populære, og er anerkjent verden over for sin høye kvalitet.

Den spanske internasjonal student body er flerkulturell, med 31 prosent praie fra Latin-Amerika og ytterligere 5 prosent fra Nord-Amerika. Studier utført på spansk, morsmålet for mer enn 400 millioner mennesker. Studenter som ikke allerede er dyktigere i spansk kan være lurt å vurdere å delta på et kurs for opplæring i spansk før du begynner sine masterstudier. Spanske institusjoner tilbyr et bredt utvalg av kurs for å lære spansk, fra en måned lang nedsenking kurs til full studietilbudene.

Universiteter

Spania har 81 universiteter, om 50 er offentlige og resten er privat. Universiteter er plassert over hele landet og alle velkommen internasjonale studenter for både høyere og lavere grads studier.Studenter kan få en mastergrad fra alle disipliner i Spania, inkludert kunst og humaniora, vitenskap, helsefag, samfunnsvitenskap, juss, ingeniørfag og arkitektur.

Spanske universiteter er anerkjent for sin kvalitet, med fem universiteter vises i topp 400 skoler rangert etter 2012-2013 Times Higher Education verden Universitetet rangering . Disse skolene omfatter Autonomous University of Barcelona, ​​Universitetet i Barcelona, ​​University of Valencia, det polytekniske universitetet i Valencia, og Universitetet i Vigo.

Undervisning og Program Varighet

Årlige skolepenger ved et privat universitet er ca € 6000. Masterstudier krever 60-120 studiepoeng, som normalt tar 1-2 akademiske år. En avhandling av 6-30 studiepoeng med en disputas er også nødvendig.

Studieår

De fleste institusjoner begynne skoleåret i oktober og avsluttes i juni. De fleste skoler har to semestre, med eksamener ved slutten av hvert semester.

Post-Graduate Opportunities

På grunn av den nåværende økonomiske situasjonen i Spania, post-graduate sysselsetting i Spania er mindre sannsynlig enn før. Men arbeidsgivere over hele verden holder mastergrad hentet fra en spansk universitet i høy aktelse.

Nyutdannede av masterstudier kan også være lurt å vurdere oppfølging på arbeid i et doktorgradsprogram eller søke forskerstillinger ved offisielt anerkjente forskningsmiljøer.

Visa Krav

Internasjonale studenter fra EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Sveits er ikke pålagt å ha visum.Alle andre internasjonale studenter som skal bo i mer enn 90 dager, må søke om en langsiktig student visum. Potensielle studenter må søke om visum på den spanske konsulatet eller ambassaden i hjemlandet.

For å få en student visum, må studentene fremlegge bevis for sine studieprogram sammen med en legeerklæring, et sertifikat for solvens for perioden studier, og et kriminelt rulleblad sertifikat fra hjemlandet for de siste fem årene.

Helseforsikring

Internasjonale studenter under 28 år er kvalifisert for en student helseforsikring plan. Studenter eldre over 28 kan benytte det nasjonale helsevesenet, som garanterer tjenester til alle lovlige innbyggere i Spania.

Tips

Spania bruker euro for valuta og alle de store internasjonale kredittkortene aksepteres på de fleste butikker.

Tipping er en vanlig praksis i barer, restauranter, hoteller og drosjer.Tips er vanligvis ca 5-10 prosent av den totale prisen.

Studenter som ønsker å kjøre bil i Spania må ha et internasjonalt førerkort med mindre de er fra et EU-land, Sveits, Norge, Island eller Liechtenstein.

Visumkrav

For studenter utenfor EU/EØS eller Sveits som ønsker å delta i en studentutveksling, gjennomføre forskning eller opplæring eller jobbe som ulønnet praktikant eller frivillig i Spania i mer enn tre måneder.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum (type D)

Pris og valuta

EUR 160

Prisene for et studentvisum til Spania er rundt EUR 160. Visumsøknadsgebyret kan endres når som helst.

Hvem kan søke om visum?

Statsborgere fra EU/EØS eller Sveits trenger ikke studentvisum uavhengig av lengden på oppholdet i Spania. EU/EØS/Sveits-studenter trenger ikke visum for å bo i Spania, men må registrere seg hos lokale myndigheter og få et oppholdsbevis.

Statsborgere fra alle andre land krever studentvisum hvis de planlegger å bli og studere i mer enn 90 dager i Spania. Dette visumet gis til de studentene som allerede har blitt akseptert for opptak av et anerkjent utdanningsinstitusjon i Spania.

Hvor kan du søke?

Spansk konsulat eller ambassade

Du kan søke om studievisum på det spanske konsulatet eller ambassaden i hjemlandet ditt.

Nettsted:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Hvordan lage søknaden?

Før du kan søke om studievisum må du finne et kurs eller program med en offisielt anerkjent institusjon i Spania. Du må da få offisiell bekreftelse fra organisasjonen som beskriver at du har blitt akseptert på kurset eller programmet, i form av et sertifikat eller akseptbrev. Når du har dette, kan du kontakte den spanske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt og søke om studentvisum.

Nøyaktig hva som kreves kan variere fra konsulat til konsulat, men generelt sett må du vise passet ditt, samt følgende:

 • detaljer om studiet, opplæringen eller forskningen du skal gjøre i Spania, inkludert studietimene per uke (minst 20);
 • bevis på at du har medisinsk forsikring;
 • en legeerklæring som bekrefter at du ikke har noen sykdommer som krever at du blir satt i karantene;
 • bevis på at du har midler til å støtte deg under oppholdet i Spania (f.eks. stipenddetaljer, en spansk bank som viser tilstrekkelige midler, eller brev fra foreldre/foresatte som tar det fulle økonomiske ansvaret);
 • informasjon om hvor du skal bo;
 • en straffeattest utstedt i løpet av de siste fem årene av relevante myndigheter i hjemlandet ditt.

Dersom du oppholder deg i Spania i mer enn seks måneder for å studere, må du søke om studentoppholdstillatelse innen 30 dager etter innreise til Spania. Du søker om det på ditt lokale utenrikskontor (Oficina de Extranjeros) eller en politistasjon. Kortet er gyldig i ett år og du kan fornye det hvert år i fem år så lenge du fortsetter med studiene.

Når bør du søke?

Du må søke om visum mellom to og tre måneder før du har tenkt å reise til Spania for å få tid til å behandle søknaden.

Vanligvis gis et studentvisum i Spania for hele varigheten av studiet. Du kan fornye studentvisumet ditt for å forlenge studiene ytterligere eller ta et nytt studium i Spania. Ikke forsøk å sende inn studentvisumsøknaden mer enn fire måneder i forveien eller mindre enn 7 uker før avreisedatoen, ellers vil søknaden ikke bli akseptert.

Hvis studiene dine i Spania varer i mer enn seks måneder, må du søke om oppholdstillatelse for studenter som varer i ett år. Studentoppholdstillatelsen må fornyes hvert år.

Behandlingstid

Arbeidsmuligheter

Den spanske oppholdstillatelsen gir deg rett til å jobbe enten deltid eller i en midlertidig stilling, så lenge du ikke bruker pengene du tjener til å forsørge deg selv mens du er i Spania. Du har lov til å jobbe inntil 20 timer i uken mens du studerer, så lenge det ikke forstyrrer studiene. Firmaet som ansetter deg må få arbeidstillatelse for deg fra Utenrikskontoret. Arbeidskontrakten din kan ikke overstige varigheten av studievisumet.

Hvis du skal på praksisplass som en del av kurset du har fått oppholdstillatelse for, trenger du ikke arbeidstillatelse.

Timer per uke

20

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Her er noen av grunnene til at et studentvisum til Spania kan bli nektet:

 • Tidligere eller nåværende kriminelle handlinger
 • Utilstrekkelig forklaring på formålet med og omstendighetene ved det planlagte oppholdet
 • Utilstrekkelige midler til livsopphold
 • Ugyldig reiseforsikring
 • Mangler å fremvise bevis på overnatting
 • Ugunstig Schengen-visumsituasjon - Manglende tidligere respekt for Schengen-visumbegrensninger (dvs. Overopphold i Schengen-området, unnlatelse av å følge den presenterte reiseruten – ved å hoppe over det meste i hoveddestinasjonslandet i Schengen-området, og så videre).