Keystone logo
Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

Studer Master i Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland 2024

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  628
 • Andel av verktøy

  83
 • Internett-abonnement

  35
 • Lokal transport

  79

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  8
 • Kinobillett

  12
 • Litt lokalt øl

  5

Om Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

Høyere utdanning i Storbritannia

På grunn av sine utmerkede universiteter er høyere utdanning i Storbritannia ettertraktet, ikke bare blant Storbritannias egne statsborgere, men for folk fra hele verden. Vanligvis begynner studentene på universitetet når de er 18 år. De fleste tar lavere grad på en offentlig finansiert skole, for å redusere kostnadene.

I Storbritannia er den første graden bachelorgrad. De fleste studenter bruker omtrent tre år på denne graden, og i løpet av denne tiden kalles de "undergraduates", bachelorstudenter. Når de har fullført lavere grad, kan de kvalifiserte studentene velge å fortsette utdanningen sin. En mastergrad, som vanligvis tar ett år, er det første alternativet. Doktorgradsprogrammer vil ta om lag tre år. Opptaket til disse programmene er svært konkurransepreget, og disse er ikke statlig finansiert.

I tillegg til disse tre grunnleggende gradene, kan studenter i Storbritannia kvalifisere seg spesielt gjennom ulike styrer og laug. Disse spesielle kvalifikasjoner kan omfatte psykologi, jus, medisin, utdanning eller forretningsvirksomhet.

Å studere i Storbritannia gir deg muligheten til å ta en grad på en av verdens mest prestisjefylte skoler. Landet verdsetter utdanning, og du vil få bo og studere blant noen av de beste tenkere og forskere. Hvis graden du velger deg har sterkt fokus på forskning, vil du oppdage at det å studere i Storbritannia gir deg muligheten til å dra nytte av gode forskningsprogrammer.

Skolepenger

Ettersom du vurderer å studere i Storbritannia, vil det hjelpe deg om du får oversikt over kostnadene du står ovenfor. Skoleåret 2012-2013 ble det satt en maksgrense for skolepenger på lavere grader i England på £ 9000 per år, men en kostnad på £ 6000 var mer vanlig. Høyere grader hadde høyere kostnader enn de lavere, men dette varierte enormt mellom skolene. Studenter som studerte utenfor England betalte mellom £ 5,000 - £ 20,000 per år for sine grader.

Når du er uteksaminert med en grad fra Storbritannia er døren åpnet til mange jobbmuligheter. Fordi disse universitetene er så høyt ansett over hele verden, vil du ha muligheten til å søke arbeid internasjonalt, og også i Storbritannia om du velge å bosette deg der.

Helseforsikring

Storbritannia har et nasjonalt helsesystem kalt National Health Service. Studenter som tar minst seks måneders kurs i landet kan ha rett til gratis eller subsidiert behandling i Storbritannia. De som er bosatt i EØS eller allerede bor i Storbritannia har automatisk rett til NHS-tjenester, uansett hvor lenge de har tenkt å studere i Storbritannia.

Skaffe visum til Storbritannia

De følgende visumtyper er tilgjengelige for studenter

 • Tier 4 General - Dette visumet gjelder for voksne over 17 år som kommer til Storbritannia for å studere.

 • Student Visitor - Dette visumet gjelder for studenter som tar et kortere kurs og ikke planlegger å arbeide under oppholdet.

 • Prospective Student - Dette visumet gjelder for studenter frem til de er klare til å begynne Tier 4 studie <./ Li>

Tips

Når du forbereder deg på å studere i Storbritannia, husk at det er konkurranse om plassene på flere av universitetene. Søk i god tid for å forsikre deg om at du får plass, og søk til flere skoler for å øke sjansene dine for å bli godkjent. Finn rimelig boplass i nærheten av universitetet eller på campus, og vurder å dele leilighet med en annen leietaker for å minimere utgiftene. Følger du disse tipsene, vil du gjøre det enklere å studere i Storbritannia, og du vil få stort utbytte av dette landet med sin rike pedagogiske arv og internasjonale rykte for å produsere akademikere av ypperste klasse.

Visumkrav

Tier 4 (Generelt) Studentvisum er erstattet med den såkalte "Student Route". Studentruten er Storbritannias nye studentvisum, som også vil være tilgjengelig for EØS-borgere, som før Brexit ikke trengte visum for å studere i Storbritannia.

Studentrute (fra 18 år)

Child Student Route (alder 4 - 17, som har erstattet Tier 4 Child Student Visa)

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentrute

Pris og valuta

GBP 348

De gjeldende britiske studentvisumavgiftene er:

 • £348 hvis du søker fra utenfor Storbritannia.
 • £475 hvis du søker om å utvide eller bytte til et studentvisum fra Storbritannia.

Hvem kan søke om visum?

Alle som reiser inn i landet for studier må søke om studentvisum dersom de reiser inn etter 1. januar 2021. Dette inkluderer EU/EØS-borgere som tidligere ikke trengte visum for å reise inn i Storbritannia for studiene. Du må nå 70 poeng på Points Based System, som måler om du oppfyller kravene for å studere i Storbritannia. Dette inkluderer:

 • Har du blitt tatt opp i en godkjent institusjon?
 • Har du økonomiske ressurser til å finansiere oppholdet ditt i Storbritannia?
 • Er du dyktig i engelsk?
 • Oppfyller kurset kurskravene?

De som uteksamineres fra en britisk utdanningsinstitusjon innen og etter sommeren 2021 vil kunne søke om postgraduate visum, slik at de kan jobbe/søke arbeid i Storbritannia i opptil 2 år.

Hvor kan du søke?

UK visumsøknadssenter / Online

Du kan søke om britisk studentvisum ved det britiske visumsøknadssenteret i ditt hjemland. Du kan finne en liste over britiske visumsøknadssentre over hele verden her: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

Du kan også søke om et britisk studentvisum online via nettstedet til UK Home Office Visas and Immigration Service. Du kan starte her: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationality?p=student_out_uk

Nettsted:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Hvordan lage søknaden?

For å få et britisk studentvisum, må du først bli akseptert på et kurs. For de fleste kurs må du også bevise at du forstår engelsk til det nødvendige nivået.

Søknadsprosessen for britisk studentvisum varierer litt avhengig av hvilken type britisk studentvisum du søker om.

For din søknad om studentvisum til Storbritannia, må du oppgi følgende:

 • pass eller reise-ID
 • bevis på at du kan dekke kurs og levekostnader
 • bevis på samtykke fra foreldre eller foresatte hvis du er under 18 år
 • bevis på aksept på kurset ditt
 • bevis for betaling av helsetillegg

Avhengig av opprinnelseslandet ditt, kan det hende du også må ta en tuberkulosetest.

Når du ankommer Storbritannia, må du kanskje registrere ditt britiske studentvisum hos politiet. Du bør motta informasjon om hvorvidt du trenger å registrere deg i ditt britiske studentvisum-klistremerke eller brev fra UK Home Office. Du må også søke om biometrisk oppholdstillatelse hvis du oppholder deg i Storbritannia i mer enn 6 måneder.

Når bør du søke?

Du kan søke om studentvisum inntil 6 måneder før kursstart. Behandlingstiden for britisk studentvisum varierer avhengig av hvor du søker fra, men generelt vil du motta en avgjørelse innen 3 uker hvis du søker fra utenfor Storbritannia, og innen 8 uker hvis du søker innen Storbritannia.

Lengden på generell studentvisum avhenger av varigheten av kurset ditt, og du kan søke om å forlenge det hvis du ønsker å bli i Storbritannia for å jobbe eller forfølge videre studier. Barnestudentvisumet er gyldig i løpet av kurset, inntil maksimalt 6 år, og kan forlenges. Lengden på det kortsiktige studentvisumet kan ikke overstige lengden på kurset ditt og kan ikke forlenges.

Behandlingstid

3 Weeks

Arbeidsmuligheter

Internasjonale studenter har lov til å jobbe med studier i Storbritannia, under visse betingelser. Hvilken type arbeid du kan gjøre vil avhenge av hva du studerer og om du skal jobbe i løpet av skoleterminen, eller i friminuttene.

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Hovedårsakene til avslag på studentvisum er:

 1. Manglende eller feil dokumenter;
 2. Manglende oppfyllelse av økonomiske krav;
 3. Feil dokumentformat.