Keystone logo
Sveits

Studer Master i Sveits 2024

Studer i Sveits

Offisielt kalt den sveitsiske Federation, ligger Sveits i Vest-Europa og grenser til Italia i vest, Tyskland i nord, Liechtenstein og Østerrike i øst og Frankrike i vest. Bern er hovedstaden i Sveits, en republikk som består av 26 kantoner, eller territoriale underavdelinger som skiller seg litt i statlige forvaltningsnivå prosedyrer. De fleste av Sveits 's befolkning (nesten åtte millioner mennesker) bor på et område kalt platået, hvor de tett befolkede byer i Genève og Zürich ligger.

Sveits er kjent for å være en av de rikeste landene i verden. Beboere har den høyeste mengden av ikke-finansielle og monetære eiendeler per person i forhold til alle andre borgere i verden. I tillegg, Genève og Zürich konsekvent rangeres som to byene viser de beste levestandard blant alle andre globale byer.Sveits 's stabil økonomi tilskrives sin selvforsyning gjennom jordbruk og effektiv produksjon praksis som tillater det å eksportere store mengder varer. Andre områder som Sveits viser utmerket økonomisk ekspertise omfatter turisme, internasjonal bank, transport, bioteknologi og forskning og utvikling.

Sveits 's Climate

Nord for de sveitsiske alper klimaet er temperert, men påvirket av ulike Høyplassert faktorer som involverer vinden eksponering og atmosfærisk tilstand som følge av fjellet plassering. Sveits 's gjennomsnittlige temperaturen er rundt 50 grader Fahrenheit (10 grader), med rainful mengder varierende fra så mye som 67 (170 cm) inches nærheten Lugano og så lite som 21 (53 cm) inches rundt Rhône-dalen.Nord og vest for Alpene, beboere opplever en regnfull, noe kjølig klima med temperaturer igjen rundt 32 grader Fahrenheit (0 Celsius) om vinteren og 70 grader Fahrenheit (21 grader) i områder sør og sørøst av Alpene.

Essential Fakta om Sveits

 • Flagget viser et hvitt kors mot en lys rød bakgrunn. Korsarmene er litt lengre enn deres bredde.
 • Den sveitsiske National Anthem, eller sveitsisk Hymn, begynner med linjen "Radiant i morgen himmelen, Herre, jeg ser at Du er natt ". (Trittst i Morgenrot daher, Seh 'ich dich in Strahlenmeer)
 • Sveits beholdt sin egen valuta, den sveitsiske franc, da Europa byttet til Euro. Mynter av ett, fem, ti, 20 og 50 kopek omfatter de andre pengeenheter. Franc er tilgjengelige i ett, to og fem franc. Franc "notes " kommer i ti, 20, 50, 500 og 1000 franc.
 • Sveits bruker det metriske system for å vurdere mål og vekt
 • Nasjonale helligdager er New Year 's, Labor Day på 1. mai og jul. Ascension, langfredag, pinsedag og påskedag regnes religiøse høytider

Språk

Fordi Sveits grenser til flere forskjellige land, staten har fire nasjonale språk - italiensk, tysk, fransk og Rhaeto-Romansk. Flertallet av sveitsiske borgere primært snakker tysk, mens 20 prosent snakker fransk og åtte prosent snakker italiensk. Mange dialekter unike for enkelte kantoner eksisterer også.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  1030
 • Andel av verktøy

  81
 • Internett-abonnement

  52
 • Lokal transport

  84

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  16
 • Kinobillett

  21
 • Litt lokalt øl

  7

Om Sveits

Høyere utdanning i Sveits

Sveits har ti "kantonale " universiteter samt to Institutes of Technology som anses føderale høyere utdanning facitlities. I tillegg er mange høyskoler spredt over hele landet for å imøtekomme et økende antall internasjonale og lokale studenter. Universiteter og høyskoler i Sveits holder seg til semesterplanen, med vinter semester som varer fra oktober til mars og sommer semester fortsetter fra april til juli.

Det er tre grunnleggende akademiske grader gitt i Sveits: Lisensen, Diploma og PhD. Innhenting av en "Lizentiat " og et diplom tilsvarer det samme som å skaffe en amerikansk Master 's grad. De fleste studenter tjene en lisens og Diploma innen fire til fem år. Studentene må tjene disse to grader før de kan forfølge en PhD.

Potensielle studenter må presentere en søknad til høyere utdanningsinstitusjon for sine valg, detaljering forventet fagområde. Kopier av eksamensresultater, en CV og eventuelle andre grader eller sertifikater som kan påvirke aksept i skolen bør også inkluderes i pakken. Etter aksept, vil elevene trenger å kontakte sitt land 's sveitsiske ambassaden for informasjon om oppføring prosedyrer for Sveits. I tillegg vil alle elevene trenger for å fremlegge bevis for å være økonomisk stabil mens han studerte ved en sveitsisk høyskole eller universitet.

Alle studenter må ha en statlig anerkjent løpetid sertifikat eller noen andre sertifikat som er anerkjent som likeverdig med den modenhet sertifikat ved universitetet som de har blitt akseptert. I tillegg til å ha gode karakterer, skal studentene ha tilstrekkelig kunnskap om universitetet 's overveiende talespråk før bruk for at universitetet.

Ved ankomst i Sveits, vil studentene må skaffe oppholdstillatelse på det lokale politiet. De må presentere et gyldig pass, brev av aksept fra universitetet og en kontoutskrift eller annet dokument som bekrefter at de har tilstrekkelige økonomiske midler, mens i skolen. Dette oppholdstillatelse må fornyes hvert år du deltar på en sveitsisk høyere utdanningsinstitusjon.


Prominent sveitsiske universiteter

Populære universitetene i Sveits er:

 • Universitetet i Bern (hovedsakelig tysktalende)
 • Universitetet i Genève (hovedsakelig fransktalende)
 • University of Lausanne (fransktalende)
 • Swiss Federal Institute of Technology Zürich (tysk og engelsk talende)

Sveits har også mange private høgskoler, kunst universiteter og pedagogiske universiteter som tilbyr diplomer anerkjent av den sveitsiske konferansen for Kantonale utdanningsministrene, eller EDK.

Undervisning for å delta på en sveitsisk universitet eller høyskole varierer mellom 2000 sveitsiske franc opp til 8000 sveitsiske franc, muligens mer, avhengig av universitet og studium.

Helseforsikring dekning

Alle som er bosatt i Sveits lenger enn tre måneder, må bære noen form for helseforsikring dekning, enten det er sveitsisk-baserte eller godkjent av et annet land. Studenter som kommer fra land som tilbyr internasjonal dekning kan ikke må skaffe Sveits 's compulsury helseforsikring.

Hvorfor studere i Sveits?

Sveits er kjent for sin innovative forskning og utvikling industrien slik at studenter bestreber å major i bioteknologi, genetikk, vil legemidler og andre cutting-edge, helse og medisinsk-relaterte yrker finne sveitsiske høyere utdanning fylt til randen med eksepsjonell vitenskap og teknologi programmer. Alternativt, er Swiss også høyt respektert for sine økonomiske og forretningssans. Studenter bestreber å forfølge en karriere i finanssektoren vil også oppdage at sveitsiske universiteter gi omfattende studieprogrammene for forretnings-og økonomiske fagretninger.

Visumkrav

 1. C-visum – for korte kurs (sommerskoler, språkskoler) som varer i opptil tre måneder.
 2. D-visum – for kurs som varer lenger enn tre måneder.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

C visum; D visum

Pris og valuta

EUR 0

For studentvisum er søknaden gratis; men det kan være noen unntak.

Hvem kan søke om visum?

Selv om Sveits ikke er medlem av EU, tillater det EU-borgere å gå på universitet i landet. Studenter som ikke har EU/EØS-borgerskap må kontakte den sveitsiske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet for å søke om visum før de reiser inn i landet.

For kurs på opptil tre måneder – sommerkurs, språkskoler – kan det hende du trenger et kortvarig Schengen C-visum; for kurs lengre enn tre måneder, kan det hende du trenger et langsiktig nasjonalt D-visum.

Du kan ikke komme til Sveits på tre måneders turistvisum og endre det til studentoppholdstillatelse etter at du har ankommet Sveits. Selv om du er unntatt fra å trenge innreisevisum, slik som statsborgere i Australia, Canada, New Zealand, Japan, Malaysia eller Singapore, vil du fortsatt måtte søke om oppholdstillatelse før du ankommer dersom du planlegger å bli lenger enn 90 dager.

Alle internasjonale studenter, inkludert EU/EFTA-borgere, må søke om oppholdstillatelse ved et innbyggerregister innen 14 dager etter ankomst til Sveits.

Hvor kan du søke?

Den sveitsiske ambassaden eller konsulatet

Du må søke om visum gjennom den sveitsiske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Når du har mottatt bekreftelse på aksept fra et sveitsisk universitet eller privatskole, må du kontakte den sveitsiske ambassaden i landet ditt for informasjon om innreiseformaliteter for Sveits. Du må vise bevis på at du har tilstrekkelige økonomiske midler til å forsørge deg selv under studiene.

Du må fylle ut et søknadsskjema og sende inn støttedokumentasjon på fransk, tysk eller engelsk, så du må kanskje oversette dokumentene dine.

For kortsiktige Schengen C-visum inkluderer dokumentasjonen:

 • et gyldig pass/reise-ID;
 • bevis på tilstrekkelige økonomiske ressurser for å dekke kostnadene dine mens du er i Sveits;
 • helsetjenester/ulykkesforsikring;
 • bekreftelse av bestilte kurs inkludert betalte avgifter;

hvis du er under 18 år, fødselsattest og tillatelse til å reise hvis du kommer til Sveits alene, eller kopier av foreldres visum hvis de skal følge med.

For et langsiktig D-visum vil dokumentene inkludere:

 • et gyldig pass/reise-ID;
 • bevis på tilstrekkelige økonomiske ressurser til å dekke kostnadene dine mens du er i Sveits, enten du er deg selv eller en sponsor, for eksempel kopier av kontoutskrifter eller et brev fra banken;
 • bevis på helseforsikring som inkluderer dekning for ulykker;
 • motivasjonsbrev som beskriver hvorfor du ønsker å komme til Sveits for å studere og hvordan dette vil være gunstig for din karriere;
 • bekreftelse på påmelding ved en anerkjent sveitsisk utdanningsinstitusjon;
 • bekreftelse på betalt kursavgift;
 • din CV;
 • kopier av tidligere utdanningsbevis og vitnemål;
 • et signert brev som bekrefter at du vil forlate Sveits ved slutten av kurset.

Du kan også bli bedt om å ta en språktest for å være sikker på at du kan følge leksjonene.

Hvis du ønsker å gjennomføre videregående studier, må du sende inn bevis på at du har blitt tatt opp til et postgradskurs og har de nødvendige kvalifikasjonene, tilstrekkelige økonomiske midler og et sted å bo.

Når bør du søke?

Du bør avtale en avtale ved den sveitsiske ambassaden eller konsulatet i ditt område så snart du får akseptbrevet fra den sveitsiske utdanningsinstitusjonen. Du bør avtale tid for et visumintervju så tidlig som 6 måneder før studiestart, men senest ti uker før avreise.

Behandlingstiden for visumsøknader for kort opphold er 10-15 dager; og åtte til ti uker for visum for lengre opphold.

Lengden på studentvisumet avhenger av lengden på kurset ditt. Oppholdstillatelsen gis for ett år og kan fornyes.

Behandlingstid

10 Weeks

Arbeidsmuligheter

Du kan ta deltidsarbeid inntil 15 timer i uken i termintid og heltid i ferier, men først etter at du har bodd i Sveits i seks måneder.

Hvis du allerede har en mastergrad fra et utenlandsk universitet og du er i Sveits og jobber for ditt sveitsiske universitet eller institutt, trenger du ikke vente seks måneder, men kan begynne å jobbe med en gang. Arbeidsgiveren din må få en arbeidstillatelse for deg. Du må opprettholde studentstatusen din på heltid og vise at du fortsetter å gjøre fremskritt i studiene.

Etter endt utdanning kan utenlandske studenter bli i Sveits i seks måneder for å søke arbeid.

Timer per uke

15

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.