Keystone logo
Tsjekkia

Studer Master i Tsjekkia 2024

Studer i Tsjekkia

Tsjekkia ligger i Sentral-Europa og har en rik kulturhistorie og livsstil. Landet er omgitt av land og har grenser til Østerrike, Tyskland, Polen og Slovakia. Selv om Tsjekkia er medlem av EU, er valutaen den tsjekkiske krone (NOK). Landet er også medlem av Den nordatlantiske traktat Organization (NATO). Tsjekkia er spesielt godt kjent for en lang historie med å produsere høy kvalitet musikkinstrumenter, inkludert blåseinstrumenter, piano, pipe organer og strengeinstrumenter, kjente merkevarer inkluderer Amati, Petrof, Reiger-Kloss og Strunal.

Tsjekkia har en rik kultur av kunst, inkludert opera, film, dans og teater. Studentene vil også finne mange spennende museer og vakre hager og parker å besøke i løpet av sin fritid. Berømte tsjekkiske mat spesialiteter inkluderer noodle soup med leveren dumplings, stekt ytrefilet med fløtesaus, gulasj og stekt ost.

Klima

Den generelle klimaet er moderat og alle fire årstider oppstår i Tsjekkia. Gjennomsnittstemperatur kjøres fra et lavt på -4 grader C i januar til en topp på 24 grader C i juli. Steder i nærheten av grensen fjellkjeder er mye kaldere.

Cost of Living

Levekostnadene i Tsjekkia er mye lavere enn de fleste av Vest-Europa. Månedlige utgifter, eksklusive eventuelle skolepenger eller avgifter, vil være ca $ US 350 til $ US 750. Internasjonale studenter bør få en International Student Identity kort (ISIC) før avreise fra hjemlandet, og dette kortet kan brukes til en rekke rabatter på restauranter, teatre, museer, konserter, og transporttjenester.

Internasjonale studenter kan arbeide for å supplere sine inntekter, men må ha en jobb tillatelse.Jobben tillatelse er ikke nødvendig hvis eleven er under 26 år og arbeider færre enn 7 sammenhengende dager eller 30 dager totalt på ett år.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  405
 • Andel av verktøy

  94
 • Internett-abonnement

  22
 • Lokal transport

  21

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  7
 • Kinobillett

  8
 • Litt lokalt øl

  2

Om Tsjekkia

Tsjekkia har den eldste institusjonen for høyere utdanning i Sentral-Europa, Charles University. Ligger i Praha, ble skolen ble grunnlagt i 1348.

Moderne tsjekkiske høyere utdanning bruker den tre syklus strukturen av bachelor-, master-og doktorgrader. Høyere utdanningsinstitusjoner er delt inn i universiteter og ikke-universiteter. Ikke-universitetene gir vanligvis bare bachelor-grader, mens universiteter tilbyr studier på tvers av alle grad nivåer og akademiske disipliner.

Tsjekkia har 26 offentlige, to statlige og 44 private institusjoner for høyere utdanning. De to statlige institusjonene er spesialiserte skoler drevet av forsvarsdepartementet og innenriksdepartementet.Til sammen skolene tilby mastergrader i et bredt spekter av fagområder, herunder arkitektur, kunsthistorie, skulptur, teater, teologiske studier, engineering, informasjonsteknologi, kjemi, fysikk, naturvitenskap, business, samfunnsfag, skogbruk, utdanning, og mange andre. Mange private institusjoner fokusere på bestemte områder av studien som forretninger.

Hvorfor studere i Tsjekkia?

Den tsjekkiske Republic har en lang tradisjon for høy kvalitet utdanning og forskning, særlig i de felt av vitenskap, engineering og medisin. Internasjonale studenter vil finne et innbydende miljø, i dag mer enn 37.000 utenlandske studenter studerer ved tsjekkiske skoler.

Mange programmer er nå tilbys på engelsk og andre språk enn tsjekkisk. I tillegg er Mater of Business Administration (MBA) grad vokser i popularitet, de fleste MBA-programmene bruker en case-studie tilnærming.


Undervisning og Program Varighet

Ved lov, er undervisning gratis for alle nasjonaliteter på alle offentlige institusjoner for høyere utdanning i Tsjekkia. Noen gebyrer gjelder, for eksempel innleggelser, forlengelse av studier utover opprinnelige datoen, studier foretatt i tillegg til studentens opprinnelige plan, og avgifter for å studere på et annet språk enn Caech.

Private institusjoner sette sin egen undervisning og avgifter, og disse vanligvis varierer fra $ US 2000 til $ US 15000 hvert år.

Masterstudier kan vare alt fra ett til tre år. Masterprogram er veldig teoretisk og studenter er pålagt å ta en endelig tilstand eksamen og forsvare en avhandling i et offentlig forum.

Studieår

Eksakt startdatoer er etablert av private institusjoner, men de fleste begynner skoleåret i oktober. I tillegg er de fleste institusjonene dele studieåret inn i to 20-ukers vinter og sommer semestre, hver inkludert en 15-ukers instruksjonsvideo periode, fem uker med eksamener, og en ferie. En to måneders ferie er vanligvis tatt i juli og august.

Post-Graduate Opportunities

Det er mange muligheter for sysselsetting i Tsjekkia etter å ha fått en mastergrad for alle elever, uavhengig av nasjonalitet. En tredjedel av bedriftslederne i Tsjekkia er utlendinger. Selv om virksomheten er i økende grad foregår på engelsk, vil studenter som har gjennomført studier i tsjekkisk eller allerede er dyktige i Tsjekkia finne en fordel i å skaffe seg arbeid.

Visa Krav

Alle internasjonale studenter krever langsiktig visum for å studere i Tsjekkia. Ytterligere informasjon er tilgjengelig på nettstedet tilcz / mvcren / artikkel / informasjon-for-skoler-og-students.aspx "> Ministry of the Interior. Langsiktige studentvisum kan ta 3-4 måneder å få tak i, så elevene bør planlegge deretter.
Helseforsikring

Studenter fra EU-medlemsland, kan Island, Lichtenstein, Norge og Sveits bruke det europeiske helsetrygdkortet levert av hjemlandet for å skaffe medisinske tjenester.

Studenter fra andre land har ikke rett til offentlig helseforsikring og må kjøpe kommersielle helseforsikring som dekker minst € 30,000 verd av omsorg. Studenter på langtidsopphold er pålagt å presentere bevis for premieinnbetaling.

I tillegg til helseforsikring, alle store sykehus aksepterer kredittkort eller kontanter som betaling for behandling.

Tips

Det er mange studentorganisasjoner i Tsjekkia dedikert til å hjelpe internasjonale studenter.Disse organisasjonene omfatter Erasmus Student Network og The International Association for utveksling av studenter for Technical Experience ( IAESTE ).

Studenter ikke dyktigere i Tsjekkia vil finne mange kurs i Den tsjekkiske republikk for å hjelpe dem. Selv om disse kursene vanligvis kreve et gebyr, noen er dekket av stipend. The Institute for språk og Forberedende studier gir flere kurs for studenter med språk og mangler, herunder intensive kurs og online-kurs.

Visumkrav

 1. Korttidsvisum - for opphold inntil 90 dager
 2. Langtidsvisum - for opphold over 90 dager.
 3. Langsiktig oppholdstillatelse i studieøyemed - for studenter som ankommer for lengre tid enn ett år.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum

Pris og valuta

CZK 2500

Gjeldende visumavgift for et studentvisum til Tsjekkia er CZK 2.500 (rundt 98 EUR). Gebyret kan endres.

Hvem kan søke om visum?

Studenter fra EU/EØS-land og Sveits trenger ikke visum for å studere i Tsjekkia. EU-studenter har imidlertid meldeplikt etter ankomst dersom det tiltenkte oppholdet i Tsjekkia er lengre enn 30 dager. I denne situasjonen, innen 30 dager etter innreise i Tsjekkia, må du erklære din tilstedeværelse til utenrikspolitiet.

Studenter fra land utenfor EU må søke om studentvisum.

Hvor kan du søke?

Tsjekkias ambassade/konsulat

Du søker om studentvisum ved ambassaden/konsulatet i Tsjekkia i ditt bostedsland.

Nettsted:https://www.mzv.cz/jnp/en/diplomatic_missions/czech_missions_abroad/index.html

Hvordan lage søknaden?

Du må først bli akseptert til en utdanningsinstitusjon i Tsjekkia. Skolen/programmet må være akkreditert av departementet for utdanning, ungdom og idrett i Tsjekkia. Hvis det ikke er akkreditert, må du søke om visum for andre formål.

Førstegangsvisum må søkes om (og innhentes) før ankomst til Tsjekkia – det er forbudt å reise til Tsjekkia uten det

Følgende dokumenter kreves hovedsakelig for å motta studentvisum eller oppholdstillatelse:

 • applikasjonsform
 • akseptbrev for studier
 • gyldig pass og passbilder
 • bevis på økonomiske ressurser for oppholdet (f.eks. i form av en kontoutskrift eller bekreftelse på å være mottaker av tilskudd)
 • bekreftelse på garantert overnatting
 • gyldig internasjonal helseforsikring
 • utdrag fra strafferegisteret

Alle dokumenter (unntatt reisedokumentet og kontoutskriften) må være på tsjekkisk. Oversettelser til det tsjekkiske språket må være offisielt bekreftet.

Mens søknaden sendes inn, kan det gjennomføres et intervju med søkeren. En skriftlig referat fra intervjuet kan være en del av søknaden. En journal vil bli skrevet ned på det tsjekkiske språket og vil bli signert av søkeren og offiseren på konsulatet som skal gjennomføre intervjuet. Hvis du ikke forstår tsjekkisk kan du ta med deg en tolk for å oversette den skriftlige posten.

Når bør du søke?

Hele prosedyren for å få visum for studieformål kan ta opptil 60–90 dager, så det anbefales å søke om visum i god tid.

Langtidsvisumet varer inntil 6 måneder. Forlengelser kan gjøres. Langtidsoppholdstillatelsen for studiets formål er gyldig i ett år.

Behandlingstid

90 Days

Arbeidsmuligheter

Det er ingen restriksjoner på ansettelse av studenter som kommer fra EU- eller EØS-land. Det er ingen arbeidstillatelse nødvendig, og disse arbeiderne har samme juridiske status som borgere i Tsjekkia.

Studenter fra utenfor EU/EØS er forpliktet til å få arbeidstillatelse. Det er imidlertid noen unntak:

 • de trenger ikke ansettelsestillatelse i tilfelle de driver aktiviteter i den tsjekkiske republikkens territorium som en del av utvekslingsopphold for studenter og unge nyutdannede fra høyere utdanningsinstitusjoner
 • de trenger ikke arbeidstillatelse hvis de er studenter opp til 26 år og de ikke jobber i mer enn 7 sammenhengende kalenderdager eller totalt 30 dager i løpet av et kalenderår
 • de trenger ikke ansettelsestillatelse hvis de har oppnådd videregående eller høyere profesjonsutdanning eller høyere profesjonsutdanning i et konservatorium under den tsjekkiske utdanningsloven.

I andre tilfeller må du søke om arbeidstillatelse. Den kan sendes personlig eller av en annen person på grunnlag av en skriftlig fullmakt ved et hvilket som helst lokalt passende regionkontor i Arbeidsformidlingen. Den utstedte tillatelsen er underlagt et administrasjonsgebyr på 500 CZK.

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.