Keystone logo
Tyrkia

Studer Master i Tyrkia 2024

Studer i Tyrkia

Etablert i 1923, er Tyrkia bokstavelig talt en bro mellom Europa og Asia, landet ligger på begge kontinenter. Selv om de fleste er lokalisert i Vest-Asia og har grenser til Syria, Irak, Iran og Irak, er en liten del ligger i Sørøst-Europa og har grenser til Bulgaria, Hellas og Georgia. Landet har også kystlinjer på tre hav, inkludert Egeerhavet, Black og Middelhavet. Tyrkia er et flerkulturelt land med en lang historie gjenspeiles i de mange historiske steder og monumenter rundt om i landet hvor besøkende kan finne spor av legender som Alexander. Tyrkia var en av grunnleggerne av FN og Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).

Klima

Selv om de kystnære områdene i Tyrkia generelt har en moderat middelhavsklima, funksjoner som åpne sletter og fjell gjør for et bredt spekter av klimatiske forhold.Gjennomsnittlig høy temperatur i Istanbul er ca 29 grader C i august og gjennomsnittlig lav er ca 3 grader C i januar. Gjennomsnittlig temperatur i Middelhavet og Sørøst Anatolia regionene er så høyt som 35 grader C og gjennomsnittlig lav temperatur i Ankara er så lave som -7 grader C.

Kultur

Tyrkia har lenge omfavnet multikulturalismen, og landet arbeider for å integrere sekulære og vestlige ideer inn i deres samfunn og kultur. At den ble grunnlagt, erstattet det latinske alfabetet det arabiske alfabetet, og kvinner fikk stemmerett. I det moderne Tyrkia, folk fra mange religioner og tradisjoner lever i harmoni. Kle varierer fra vestlige klær som jeans til elegant kvelden slitasje, tradisjonelle klær som inkluderer fargerike skjerf og caps.

Cost of Living

Levekostnader i Tyrkia er lave, og en internasjonal student kan forvente å betale rundt $ 400 - $ 500 (US) hver måned for bolig, mat og diverse utgifter. Bøker og andre avgifter vil kjøre ca $ 150 (US) per semester. For å holde kostnadene nede, universiteter generelt gi sovesaler eller andre boliger for internasjonale studenter.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  264
 • Andel av verktøy

  18
 • Internett-abonnement

  9
 • Lokal transport

  25

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  5
 • Kinobillett

  4
 • Litt lokalt øl

  2

Om Tyrkia

Høyere utdanning i Tyrkia

Høyere utdanning ved universiteter omfatter bachelor-, master-, doktorgrad. I tillegg til mastergrad, er en høyere Engineering Diploma også tildelt som tilsvarer en mastergrad. Begge grader krever en avhandling fylles ut og forsvart. Universitetene er delt inn i to typer, med 104 statlige universiteter og 62 private universiteter. Tyrkiske universiteter er holdt i høy aktelse, med fem skoler på topp 400 verdensomspennende, i henhold til 2012 Times Higher Education verden Universitetet rangering .

Hvorfor studere i Tyrkia?

Studenter forfølge mastergrader i noen akademisk disiplin vil finne et trygt, innbydende og givende flerkulturelt miljø som er en bro mellom vestlige og Midt-Østen kulturer.Turkish høyere utdanningsinstitusjoner er kjent for høy kvalitet i forhold til lav skolepenger og mange programmer blir undervist på engelsk. Ikke-engelsktalende studenter som går tradisjonelle programmer vil også finne mange muligheter til å lære det engelske språket som de fullfører sine primære studier.

Universiteter i Tyrkia

Programmer ved statlige universiteter er generelt undervist på tyrkisk, selv om noen programmer blir undervist på engelsk, tysk eller fransk. Studenter ikke dyktigere i tyrkisk som kommer inn tyrkiske programmer kan ta ett år med språkopplæring før forfølge sine studier. De fleste internasjonale programmer undervises på private universiteter, der undervisningsspråket er for det meste engelsk. Private universiteter er også kjent som fundament universiteter.

I dag ca 30 000 internasjonale studenter er registrert i utdanningsprogrammene i landet, men har Tyrkia et mål å øke det tallet til 150.000.Selv om de fleste akademiske disipliner er tilgjengelige, populære programmer for internasjonale studenter er internasjonale relasjoner, østlige Middelhavet Studies, Multicultural Affairs studier, ingeniørtjenester, Ledelse og gjestfrihet.

Undervisning og Program Varighet

Skolepenger per semester ved statlige universiteter der undervisningen er i tyrkisk er ca $ 100 - $ 200 (US) for tyrkiske statsborgere og studenter fra Aserbajdsjan, Basjkortostan, Bosnia og Herzegovina, Dagestan, Karatsjajevo-Tsjerkessia, Kasakhstan, Kirgisistan, Makedonia, Mongolia, Moldova, Nakhitsjevan , Usbekistan, Usbekistan, Tadsjikistan, Tartarstan, Turkmenistan og Ukraina. Internasjonal student skolepenger per semester ved statlige universiteter der undervisningen er på tyrkisk er ca $ 300 - $ 600 (US). Undervisningen er ca 1,5 til 2 ganger høyere ved statlige institusjoner hvor undervisningen er på engelsk.

Årlig undervisning på grunnlag universiteter er vanligvis $ 6000 (US) til $ 20,000 (US), men foundation universiteter tilbyr også mange studenter med stipend som dekker 30 til 40 prosent av sin undervisning.

De fleste mastergrader ta to år å fullføre, men dette varierer etter program og institusjon.

Bidra til å dekke kostnadene, kan internasjonale studenter få jobb med et universitet som forsker, men ikke internasjonale studenter ikke har rett til å arbeide i andre organisasjoner i offentlig eller privat sektor.

Studieår

Studieåret i Tyrkia er basert på to semestre og går fra oktober til juni.

Post-Graduate Opportunities

Etter eksamen, kan internasjonale studenter med å finne muligheter for sysselsetting som forskere eller på de ansatte ved universiteter, spesielt universiteter med programmer undervises på engelsk.Tyrkiske studenter og internasjonale studenter med gode tyrkiske språkkunnskaper vil finne muligheter i andre bransjer også. Ikke-tyrkiske borgere må få arbeidstillatelse når de har blitt tilbudt en jobb.

Visa Krav

Internasjonale studenter må ha et studentvisum, og visumet må innhentes før ankomst til Tyrkia eller vil studenten ikke få lov til å melde på et universitet. Studentene må ha blitt akseptert til et tyrkisk universitet før søknad om studentvisum ved en tyrkisk konsulat i hjemlandet. Prosessen tar ca 8 uker, og studentens pass vil bli stemplet med studentvisum når godkjent.

Helseforsikring

Alle universiteter tilbyr gratis helsetjenester ved sine medisinske fasiliteter.Men dette er omsorg generelt begrenset til nødetatene og behandling for mindre forhold, så internasjonale studenter oppfordres til å kjøpe helseforsikring for å dekke andre utgifter til medisinsk behandling som kan oppstå. Politikken bør dekke både europeiske og asiatiske Tyrkia. Mange private forsikringer er tilgjengelig i Tyrkia.

Studenter som holder en oppholdstillatelse for mer enn 6 måneder vil også bli registrert på den tyrkiske Social Security Institution (SGK) og er pålagt å skaffe og betale for en lokal helse-forsikring.

Visumkrav

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum

Pris og valuta

Visumbehandlingsgebyret varierer avhengig av nasjonalitet.

Hvem kan søke om visum?

Alle internasjonale studenter må få studentvisum for å studere i Tyrkia. Unntak er de personene som er juridisk avhengige knyttet til noen i Tyrkia på diplomatisk visum.

Hvor kan du søke?

Tyrkisk ambassade eller konsulat

Alle internasjonale studenter må søke om studentvisum på deres nærmeste tyrkiske ambassade eller konsulat.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

For å få studentvisum til Tyrkia, må du først melde deg på et tyrkisk universitet, skole eller et språkkurs sertifisert av utdanningsdepartementet.

Du må fylle ut et visumsøknadsskjema og sende det til den tyrkiske ambassaden med de nødvendige dokumentene som vanligvis inkluderer følgende:

 • Pass: Gyldig i lengre tid enn 90 dager
 • 2 bilder i passstørrelse
 • Akseptbrev fra den tyrkiske institusjonen for høyere utdanning
 • Helseforsikring bevis
 • Returbillettbevis
 • Bevis på tilstrekkelige økonomiske midler til å støtte studiet og oppholdet i Tyrkia
 • Politiattest
 • Medisinsk sertifikasjon

Studenter må videre søke om oppholdstillatelse hos lokale myndigheter (hvis studenten er i Tyrkia) innen 1 måned etter ankomst til Tyrkia. Følgende dokumenter må sendes til utenriksavdelingen ved det lokale politihovedkvarteret:

 • Søknadsskjema og gebyrer
 • Reisedokument: 2 kopier sammen med studentvisum
 • 4 bilder i passstørrelse
 • Brev eller dokument fra institusjonen: Det må utstedes av vertsuniversitetet, som erklærer start- og sluttdatoene for studiet i Tyrkia

For å fornye oppholdstillatelsen må du besøke de lokale myndighetene 60 dager før oppholdstillatelsen utløper.

Når bør du søke?

Det tar vanligvis rundt åtte uker fra dagen du sender inn søknaden til du mottar visumet.

Studentvisumet er generelt gyldig i ett år for en enkelt innreise. Selv om en tidsbegrensning vil være angitt på visumet ditt, forblir studentvisumet ditt gyldig så lenge du er påmeldt ved skolen.

Behandlingstid

8 Weeks

Arbeidsmuligheter

Vanligvis har internasjonale studenter ingen juridisk rett til å jobbe mens de studerer i Tyrkia. Studenter kan gjøre forskningsarbeid ved tyrkiske universiteter som internasjonale forskere.

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.