Keystone logo
Tyskland

Studer Master i Tyskland 2024

Studer i Tyskland

Åtti millioner innbyggere gjør Tyskland det mest folkerike landet tilhører den europeiske union. Ansett som den primære stor politisk og økonomisk makt i Europa, besitter Tyskland også den fjerde største økonomien i verden. Grenser til Polen, Danmark, Østerrike, Frankrike og Sveits, Tyskland er også hjemmet til et stort antall innvandrere og hevder en etnisk sammensetning på 80 prosent tysk, to prosent polsk, fem prosent Midtøsten, fire prosent tyrkisk og to prosent asiatiske. Folk over hele verden er tiltrukket av Tyskland 's høy levestandard, omfattende universelle helsetjenester og trygdesystemet samt fortsatt stabilitet i økonomien sin selv gjennom den nylige globale resesjonen.

Med gjenforeningen av Øst-og Vest-Tyskland i begynnelsen av 1990, ble Berlin Tysklands hovedstad igjen mens byen Bonn, hovedstaden i Vest-Tyskland under splitt, fikk uvanlig status av en føderal by (Bundesstadt). Tyskland er et representativt demokratisk, føderal, parlamentarisk republikk med en politisk system som opererer i henhold til retningslinjene beskrevet i 1949 Grundgesetz, et konstitusjonelt dokument som krever to tredjedels flertall i parlamentet kamre og garanterer maktfordeling og rettigheter for menneskeverdet. .

Essential Fakta om Tyskland

 • De seksten delstater består Tyskland kalles Länder, med hver stat besitter sin egen grunnlov.
 • I 2002 innførte Tyskland euroen og også sette pengepolitikken av euroen i henhold til forskrift gitt av Den europeiske sentralbanken, som ligger i Frankfurt.
 • Bidrag fra tyskerne til innen vitenskap, matematikk og teknologi kan ikke understrekes nok. Strålende personer som Einstein, Max Planck, Herman von Helmholtz, Johannes Gutenberg, Gottfried Leibniz og Carl Gauss er bare noen få tyske forskere som har levert verden med kjente oppfinnelser som den første automatiske digitale datamaskinen, trykkpressen og matematiske beregninger som har banet vei for moderne telekommunikasjon utvikling.
 • I Tyskland, hvis du trenger politiet, ringe 110, hvis du trenger en ambulanse, taster du 112
 • Tyskland er en av verdens 's mest teknologisk avanserte produsenter av kull, jern, sement, stål, maskiner, biler og kjemikalier. Det har også store investeringer i grønn energi, spesielt solenergi og bruk av vindmøller for elektrisitet.
 • Populære turistattraksjonene i Tyskland er de bayerske alper, Schwarzwald, Rhindalen og dens gamle slott og hovedstaden Berlin, som fortsatt viser de nakne levekår igjen fra East tyske okkupasjonen.


Tyskland 's Climate

Ligger mellom kontinentale klimaet i Øst-Europa og den oseaniske klimaet i Vest-Europa, Tyskland har et temperert sesongmessige klima moderert av vann fra Golfstrømmen som kalles Den nordatlantiske Drift. I gjennomsnitt mottar de fleste av Tyskland rundt 30 inches (790 mm) med regn hvert år som oppstår jevnlig gjennom året. Somrene er varme og vintrene er vanligvis mild, med temperaturer opp 80 grader Fahrenheit (26 grader) i løpet av sommermånedene, og minkende til 30 grader Fahrenheit (-1 Celsius) i løpet av vinteren. Snøfall kan være tungt til tider, mens noen vintre i Tyskland ikke kan se noen snø.


Religion i Tyskland

Om lag 60 prosent av tyskerne tilhører den evangeliske kirke som fester seg til den kristne tro. Tretti prosent av Christian tyskerne er katolikker og 30 prosent er protestantisk.En stor andel - nesten 30 prosent - av tyskerne sier de er ateister eller agnostikere, med de fleste ikke-religiøse mennesker som bor i Øst-Tyskland og større byer som München, Frankfurt og Berlin.

Språk i Tyskland

Tysk er, selvfølgelig, det offisielle språket i Tyskland, men mange tyskere er ganske flytende i engelsk også. Faktisk, nyere forskning funnet ut at 65 prosent av Tysklands 's borgere er tospråklige eller har en tilstrekkelig, om ikke perfekt, evne til å forstå og kommunisere på flere språk. Dette skyldes det faktum at Tyskland deler sine grenser med så mange andre land som understøtter tyske besøker en rekke kulturelt forskjellige regioner.

Tysk er ikke det enkleste språket å lære og har noen "quirks " at utenlandske studenter ofte finner vanskelig å assimilere og husk å bruke når du skriver eller snakker tysk.For eksempel er den første bokstaven i alle substantiver kapitalisert, med substantiver delt inn i maskuline (der), feminine (die) og kastrat (das) kjønn. I tillegg, benytter språk tilfeller vedrørende artikkelen bruk som er referert til som den accusative, dativ, genitiv og nominativformer tilfeller.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  507
 • Andel av verktøy

  91
 • Internett-abonnement

  43
 • Lokal transport

  60

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  9
 • Kinobillett

  12
 • Litt lokalt øl

  4

Om Tyskland

Høyere utdanning i Tyskland

Flere av de beste universitetene i verden er funnet i Tyskland, som Heidelberg University (Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg, grunnlagt i 1386), Freiburg University (grunnlagt i 1457), München tekniske universitet (Technische Universität München), og Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology i Leipzig. Flertallet av Tyskland 's Universitetene er offentlige og for tiden betalt skolepenger på ca 60 euro eller USD $ 80 pr semester.

Undervisning er vektlagt i tyske universiteter enn forskning, med forskning blir fokus for uavhengige institutter kjent for sine tradisjonelle tilnærming til samfunnsvitenskap. For studenter som ønsker å forfølge en grad i psykologi, antropologi, filosofi eller sosiologi, aksept i en av disse forskningsuniversiteter er svært konkurransedyktig og rettet mot studenter som har viste eksepsjonelle talent og glans mot et bestemt felt.

En annen type universitet populært blant internasjonale studenter er Fachhochschule (FH), University of Applied Science. Kurs som tilbys ved en Fachhochschule er utformet for å forberede studentene for arbeid i bestemte yrker som ikke er akademisk orientert, for eksempel informasjonsteknologi, sykepleie og business. Tyske statene og dens føderale regjeringen også opprettholder flere FHS som utdanner studenter som ønsker yrker i offentlig tjeneste. Studenter kan ikke avlegge doktorgrad ved Fachhochschule.

Høgskoler av kunst, film og musikk gi kreative programmer for studenter som ønsker yrker innen kunst, mote design, grafisk kunst og musikk. I århundrer har Tyskland gitt et enormt bidrag til en verden av kunst, litteratur og musikk ved å produsere slike strålende forfattere, artister og komponister som Mozart, Brahms, Hessen, Max Ernst og Nietzsche og fortsetter å være en mektig kraft i verden av billedkunst, film og mote.

Møtende et tysk universitet

Alle studenter som ønsker å delta på et universitet i Tyskland må gi en kopi av deres Abitur, et dokument også brukt i Estland og Finland for å utpeke en vellykket gjennomføring av eksamen er gitt i sitt siste år av videregående opplæring. Mens tyske borgere som ikke har en Abitur kan ta en annen test kalt Begabtenprüfung (bokstavelig talt egnethetsprøve) for å delta på et universitet, internasjonale studenter, i de fleste tilfeller må vise ACT eller SAT score på minst 28 og 1300, henholdsvis å kvalifisere for opptak. High school vitnemål ligner de tjent i USA regnes ikke tilsvarende en Abitur og generelt vil ikke fremme en student 's mulighet for opptak til en tysk høyskole eller universitet.

Noen universiteter og høyskoler prisen stipender til studenter til å betale for bøker og levekostnader.Men en lov som kalles Bundesausbildungsförderungsgesetz sikrer at økonomisk vanskeligstilte studenter får opptil € 650 ($ 860 USdollars) hver måned for de fire eller fem årene det tar å tjene en bachelor 's grad. Vanligvis vil halvparten av dette beløpet må tilbakebetales til staten som et rentefritt lån.

Vanligvis er undervisningsspråket tysk, slik at studenter som ønsker å delta på et tysk universitet bør ha tilstrekkelig kunnskap om det tyske språket.

Tyske Visum for internasjonale studenter

For korte opphold på inntil tre måneder (studenter som tar sommerkurs, for eksempel), er et Schengen-visum kreves for å forbli i landet. Elevene bør være klar over at de må forlate Tyskland på slutten av de tre månedene hvis de velger å få et Schengen-visum og bør planlegge deretter før du søker om denne type visum.

Nasjonale visum er nødvendig hvis du planlegger å bli lenger enn tre måneder. Studenter bør gjøre det klart hvorfor de krever et nasjonalt visum og stat på skjemaet om de fullfører en doktorgrad eller melde deg på et fullt program. I tillegg vil følgende dokumenter være nødvendig før studentene kan søke om visum: opptaksbrev, helsetrygdkort, bevis på pre-opptak eksamensresultater og bevis på at du vet hvordan du skal snakke og lese tysk eller at du har tenkt å ta tysk språkkurs som en del av pensum.

Hvorfor studere i Tyskland?

Tyskland har blitt navngitt av flere internasjonale utdanningsgruppene som en av de mest støttende landene for studenter som ønsker å tjene grader i et annet land enn sitt eget.Supplerer denne anerkjennelsen er det faktum at undervisningen belastet av mange tyske universiteter er minimal til ingen, videre gjør studere i Tyskland en attraktiv og spennende prospekt for studenter som ønsker å gå på skole i et annet land enn sitt eget.

Visumkrav

 1. Språkkursvisum (Visa for språkopplæring) – det perfekte alternativet for de som ønsker å lære det tyske språket i Tyskland.
 2. Studentsøkervisum (Visum Zur Studienbewerbung) – hvis du ønsker å studere i Tyskland, men fortsatt prøver å finne det riktige programmet eller du fortsatt ikke har fått bekreftelsesbrevet fra universitetet ditt.
 3. Studentvisum (Visum Zu Studienzwecken) – hvis du allerede har blitt akseptert på et tysk universitet.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Språkkursvisum; Student søker Visa; Studentvisum

Pris og valuta

EUR 60

Du bør forvente å betale €60 (~US$74) for ditt studentvisum til Tyskland.

Hvem kan søke om visum?

For statsborgere fra EU eller fra Island, Norge, Sveits eller Liechtenstein er det kun nødvendig å ha et identitetskort for å reise inn i Tyskland. Det er ikke nødvendig å ha visum.

Statsborgere fra Australia, Israel, Japan, Canada, New Zealand, Sør-Korea og USA kan søke om visum selv etter at de ankom Tyskland.

For statsborgere fra andre land er det nødvendig å søke om visum før de kommer til Tyskland.

Hvis du bor mindre enn 90 dager i Tyskland, er det enda flere regler. Statsborgere fra visse land kan reise inn i Tyskland for denne tiden uten visum. Disse er Venezuela, Vatikanstaten, Uruguay, Singapore, Seychellene, Paraguay, Panama, Nicaragua, Mexico, Mauritius, Malaysia, Macau, Kroatia, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Chile, Brunei, Brasil, Bolivia, Bermuda, Barbados, Bahamas , og Argentina.

Besøk nettstedet til det tyske utenriksdepartementet for de siste visumkravene for alle land: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/visabestimmungen-node

Hvor kan du søke?

Tysk ambassade eller konsulat

Du må søke om visum fra den tyske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Først må du avtale en avtale for et visumintervju. På dagen for intervjuet bør du tilby visumsøknadsdokumentene dine.

Dokumentene du vanligvis trenger er:

 • Utfylt søknadsskjema
 • Gyldig pass
 • To fotografier
 • Brev som viser at du har blitt akseptert av et tysk universitet
 • Utskrift av akademisk rekord
 • Sertifikat for tysk språkferdighet eller bevis på at du har tenkt å delta på et språkkurs i Tyskland (hvis du studerer på tysk)
 • Bevis på at du har nok midler til å forsørge deg selv mens du bor i Tyskland (€8 700 per år, som er omtrent $9 390)
 • Sertifikat som viser at du har kjøpt helseforsikring
 • Erklæring om ektheten av innsendte dokumenter

Avhengig av ambassaden, kan det hende du også må vise bevis på at du ikke har et kriminelt rulleblad.

Alle må registrere seg hos de lokale registreringsmyndighetene (Einwohnermeldeamt) den første uken etter ankomst til Tyskland. Du må ta med pass/nasjonal ID (og visum hvis det er aktuelt), bevis på adressen din i Tyskland (f.eks. en leieavtale fra utleier) og muligens registreringsbeviset fra kurset ditt. Du vil få en bekreftelse på registreringen.

Når bør du søke?

Undersøkelse av visumsøknaden tar vanligvis rundt 6 til 8 uker for et språkkurs. Men dersom språkkurset er lengre enn tre måneder, kan behandlingstiden for søknaden strekke seg inntil 8 til 10 uker. Og i høysesongen kan søknader sendes under ventetiden. Derfor bør studenter som trenger studentvisum for Tyskland sende inn søknadene sine i god tid før kursstart. Du bør søke så snart som mulig, og minst tre måneder før du flytter til landet.

Studievisum er kun gyldig for lengden på kurset eller programmet. Oppholdstillatelsene gis vanligvis for ett år, men kan forlenges.

Behandlingstid

8 Weeks

Arbeidsmuligheter

Statsborgere fra EU/EØS-land og Sveits kan jobbe fritt i Tyskland, men ikke mer enn 20 timer i uken i løpet av semesteret.

EU/EØS/Sveitsiske statsborgere (nå inkludert kroater fra og med juli 2015) har lov til å jobbe opptil 120 hele eller 240 halve dager i året (inkludert frivillig arbeid) uten tillatelse. Du kan jobbe flere timer hvis du er ansatt ved universitetet som student eller utdannet assistent; for andre typer ansettelse trenger du tillatelse fra Agentur für Arbeit (Federal Employment Agency) og Aliens' Authority for å overskride grensen på 120/240. Studienkolleg og språkstudenter trenger tillatelse fra disse myndighetene for å kunne påta seg noe arbeid. Studenter kan ikke være frilansere eller selvstendig næringsdrivende.

Timer per uke

20

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Dette er hovedårsakene til at visumsøknaden din om tysk studentvisum kan bli avvist:

 • Dårlig økonomisk status
 • Dårlig akademisk profil
 • Mangel på forberedelse til intervjuet
 • Utilstrekkelig språknivå (tysk eller engelsk)
 • Uoverensstemmelse med ditt valg av studieprogram