Keystone logo
École Polytechnique

École Polytechnique

École Polytechnique

Bli med på våre kommende webinarer og arrangementer: https://programmes.polytechnique.edu/en/about/upcoming-events

Introduksjon

Bli med på våre kommende webinarer og arrangementer: href="https://programmes.polytechnique.edu/en/about/upcoming-events

Om École Polytechnique

École Polytechnique er et ledende fransk institutt som kombinerer forskning, akademikere og innovasjon på toppnivå innen vitenskap og teknologi. Dens læreplan fremmer en kultur av excellence med sterk vekt på vitenskap, forankret i humanistiske tradisjoner. Skolen produserer sosialt ansvarlige fagfolk som utmerker seg i ledende, komplekse og nyskapende prosjekter som adresserer dagens og fremtidige utfordringer for samfunnet vårt.

Strategi og oppdrag

I dagens klima med sterk økonomisk konkurranse er innovasjon den eneste veien til velstand. École Polytechnique utdanner ledere med solid bakgrunn i tverrfaglig vitenskap gjennom stor eksponering for både forretnings- og forskningsverdenen.

École Polytechnique DNA: tro på innovasjon, drivkraften til velstand

École Polytechnique ble grunnlagt i 1794, en periode som ikke bare var preget av politisk og økonomisk omveltning, men også ved slutten av opplysningstiden. Under dette unike øyeblikk i historien forventet Comité de Salut Public (Fransk Velfærdskomité) fremtidige anvendelser av de myriade vitenskapelige og tekniske funnene som skjedde i det 18. århundre og utløste den industrielle revolusjonen. Det betrodde Gaspard Monge, Lazare Carnot og flere andre lærde med å anskaffe, ved hjelp av en konkurransedyktig rekrutteringsprosess, de beste sinnene deres, og lære dem vitenskap til fordel for Den franske republikk.

I 1804 bekreftet Napoleon Polytechniques rolle i å betjene nasjonen ved å gi École Polytechnique militærstatus og gi skolen sitt motto:

"Pour la Patrie, les Sciences et la Gloire" ("For Homeland, Science and Glory").

Nå, i begynnelsen av det 21. århundre, holder École Polytechnique en annen epoke kjennetegnet av geopolitiske, økonomiske og miljømessige vanskeligheter, samt mange banebrytende teknologier. En trofast forsvarer av ideen om at innovasjon er den eneste drivkraften til kollektiv velstand, er universitetet en betydelig bidragsyter til å fremme ansvarlig produktiv, økonomisk og vitenskapelig utvikling.

École Polytechnique produserer og deler tverrfaglig kunnskap om høyeste nivå

Som en høyere utdanning etablerer l'X naturlig å dele den mest oppdaterte kunnskapen til fordel for sine studenter, valgt ut fra kriteriene for fortreffelighet som den er kjent for.

Men École Polytechnique skaper også kunnskap, for professorene er både lærere og forskere. Den er vertskap for rundt tjue laboratorier, som er nært knyttet til franske nasjonale forskningsinstitusjoner og forpliktet til prestisjefylt internasjonalt samarbeid. Målet med disse laboratoriene er å oppnå resultater i form av immaterielle rettigheter og publikasjoner i ledende tidsskrifter i både grunnleggende og anvendt forskning.

École Polytechnique credo skal være tverrfaglig både i sin undervisning og forskning. Strukturert rundt ti vitenskapelige disipliner, inkludert humaniora og samfunnsvitenskap, fokuserer sin forskning på åtte temaer som involverer samarbeid mellom laboratoriene. En slik modell stammer fra observasjonen at fruktbare innovasjoner akseptert av samfunnet er født fra konfrontasjon og samarbeid med disipliner, inkludert filosofi.

École Polytechnique serverer samfunn, bedrifter og studenter

I et informert og mobilt samfunn kan dagens beste studenter over hele verden velge mellom et antall universiteter. Høyere utdanning er en internasjonal konkurranse, og l'X har sin egen andel av konkurrenter - som forresten ofte er partnere - hvis økonomiske midler, både fra offentlige og private kilder, er betydelige.

I dette stimulerende miljøet er École Polytechnique mål å bli anerkjent av de mest eksepsjonelle studentene fra hele verden som en institusjon der de kan skaffe seg kunnskapsbase og kunnskap og få tilgang til et nettverk av tidligere studenter som vil tillate dem å ha et tilfredsstillende faglig liv i tråd med deres ambisjoner.

Universitetet utvikler også sine aktiviteter som er utformet for å gi fordeler til selskaper som gir verdi. Det håper å tilby dem forsknings- og utviklingsresultater som vil gi dem mulighet til å trives både på industrielt og økonomisk nivå.

Endelig glemmer École Polytechnique ikke sin rolle i samfunnet. Universitetets rolle å sprede kunnskap er ikke begrenset til forsknings publikasjoner og strekker seg nå til elektronisk undervisning gjennom "Formasjoner og Ligne Ouvertes à Tous" (Online treningsøkter som er åpne for alle). Dens innflytelse i hele samfunnet kan ses på mer enn bare et pedagogisk og vitenskapelig nivå; selv om dens tiltak for å fremme etableringen av virksomheten har universitetets rekkevidde nå utvidet til å omfatte økonomisk utvikling.

Verdier for å fullføre kunnskap

L'X ikke bare bosette seg for å skape kunnskap. Den ønsker å utvikle eksemplariske verdier i sine studenter og forskerprofessorer.

Vitenskap og samvittighet: Kulten av integritet og følelse av offentlig interesse er en del av sin dypt forankrede kultur. I bredere grad er École Polytechnique åpen for verden og ønsker entusiastisk nye erfaringer.

Universitetet kombinerer nå disse essensielle egenskapene med kvaliteter som er like viktige, nemlig dristighet og entreprenørånd, og som utgjør viktige kvaliteter i en verden som smiler på lag som er smidige og villige til å ta risiko.

Stolt av fortiden, er l'X forpliktet til å gjøre vitenskapelige, teknologiske og industrielle omdreininger mulig i det 21. århundre.

Historien om École Polytechnique

Et produkt av den franske revolusjonen og opplysningstiden, École Polytechnique har en rik historie som strekker seg over 220 år. Siden starten har skolen båret en tradisjon av vitenskapelig ekspertise og forpliktelse til å tjene det felles gode.

Rankings

École Polytechnique er en topp fransk ingeniørskole som er konkurransedyktig på nasjonal og internasjonal skala.

N ° 1 Beste franske Grandes Écoles i Science and Technology / Alle franske rangeringer kombinert / L'Usine Nouvelle / L'Étudiant

> Europeiske rangeringer

N ° 1 Frankrike og N ° 16 Beste europeiske universiteter / QS World University Rankings 2018

> Verdensranking

N ° 1 Frankrike og N ° 2 Verdens beste små universitet / Tider Høyere utdanning 2018

N ° 1 Frankrike og N ° 4 Worldwide for utdannelse bedriftsledere / Ifølge The Alma Mater Index 2017

Samfunnsengasjement

Å overvinne store samfunnsmessige utfordringer er integrert i historien og tradisjonen til École Polytechnique , i sin forfølgelse av fortreffelighet, fremgang og vitenskap. Med sine perspektiver på aksept og tilgjengelighet er skolen aktivt engasjert i en politikk for bærekraftig utvikling og samfunnsansvar.

Studentuttalelser

Studentuttalelser

Steder

  • Palaiseau

    Palaiseau, Frankrike

Spørsmål