Keystone logo
© ©AMU Academy of Performing Arts
Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Introduksjon

Utføre

Utdanne

Nyt

Academy of Performing Arts in Prague (AMU) er den største kunstskolen i Tsjekkia. Takket være det brede spekteret som spenner fra teater, musikk og dans til TV- og filmproduksjon, regnes AMU som et mangfoldig og nærende rom for unge artister til å oppdage, mestre og videreutvikle alle talenter de måtte ha. Studentene søker å foredle sine spesifikke evner under undervisning av aktive fagfolk fra den tsjekkiske kulturelle og intellektuelle scenen, topprangerte filmskapere, teaterregissører og sceneutøvere, musikalske virtuoser og mesterdansere med vekt på en unik individuell tilnærming.

AMUs iboende internasjonale natur og åpenhet fremmer gjensidig berikende utveksling av kreative og pedagogiske erfaringer og ideer og bidrar til å opprettholde og utvikle porteføljen av fremmedspråksprogram ved AMU. Vi tilbyr internasjonale studenter mange bachelor-, master- og doktorgradsprogrammer samt korttidskurs og opphold. AMU er involvert i mange internasjonale fagnettverk og kreative og forskningsprosjekter og er medlem av mange internasjonale fagforeninger. Det samarbeider med store kunstskoler i Europa som en del av felles prosjekter.

Våre mål inkluderer å hjelpe internasjonale studenter til å integrere seg i livet ved AMU, bygge et åpent og vennlig internasjonalt miljø og konsekvent forbedre studieforholdene for internasjonale studenter i landet vårt.

Universitetet er delt inn i 3 uavhengige avdelinger - hver spesialisert i sin egen form for kunstnerisk innsats: Teaterfakultetet (DAMU), Film- og TV-skolen (FAMU), Musikk- og dansefakultetet (HAMU). Hver avdeling tilbyr akkrediterte studieprogrammer på engelsk samt kortsiktige individuelle praksisplasser, utvekslingsprogrammer, spesialiserte kurs og muligheter for å studere i utlandet.

  1. Teaterfakultetet (DAMU) er en moderne kunstskole med fokus på utdanning av kunstneriske personligheter som er i stand til å kombinere kunnskap om teatralske prosedyrer og stiler med mot til å våge på kreative eksperimenter. DAMU tilbyr studier innen alle felt innen teaterproduksjon: skuespill, regi, dramaturgi, scenografi, teori og kritikk, teaterproduksjon, forfatterarbeid og dramautdanning, både innen dramatisk teater og innen design- og objektteater.
  2. Film- og TV-skolen (FAMU) er en av de ledende filmskolene i Europa og vuggen til mange av de mest anerkjente tsjekkiske filmskaperne. Studentenes filmer er anerkjent med dusinvis av priser på filmfestivaler rundt om i verden hvert år. FAMUs studieprogrammer kombinerer både praktiske og teoretiske tilnærminger, takket være hvilke studenter tilegner seg et omfattende sett med ferdigheter og kunnskaper som trengs for å jobbe i alle yrker innen film, fjernsyn, fotografi og nye medier.
  3. Musikk- og dansefakultetet (HAMU) utforsker grensene for musikk- og danseopplevelse med et bredt spekter av studietilbud. Campus ligger i hjertet av Prahas historiske sentrum og sprer seg over flere fascinerende bygninger, inkludert flere musikkhaller, en friluftsscene, en klubbscene, et forskningsanlegg og et innspillingsstudio. Nyutdannede opptrer med suksess som solister på fremtredende verdensscener og finner arbeid ikke bare som uavhengige fagfolk, men også i orkestre, teatre og utdanningsinstitusjoner rundt om i verden.

Alle tre fakultetene ligger i hjertet av Prahas historiske sentrum. Praha er hjemsted for en rekke kjente kulturelle attraksjoner med gode forbindelser med resten av Europa. I tillegg til dette er hovedstaden i Tsjekkia en av de beste studentbyene og har også blitt rangert høyt på listen over 100 sikreste byer i verden!

Skulle du ha spørsmål knyttet til internasjonale aktiviteter og våre studieprogrammer på engelsk, ikke nøl med å kontakte vår internasjonale avdeling.

Steder

  • Prague 1

    Malostranské náměstí,12, 118 00, Prague 1

    Spørsmål