Keystone logo
Arizona State University Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication

Arizona State University Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication

Arizona State University Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication

Introduksjon

Journalistikkurs har blitt tilbudt i Arizona State siden 1931 da president Ralph Swetman ønsket en publisist. Han ansatt William D. Taylor i PR og som den første journalistlæreren i institusjonens historie.

I 1936 begynte CE "Chuck" sør for det engelske fakultetet å undervise i de første journalistklassene. I 1946 ble George C. "Pappy" Yates med på fakultetet som styreleder for avdelingen for spesialtjenester og underviste i noen journalistikkurs. Den primære rollen til journalistklassene de første årene var å skaffe talent til å produsere studentavisen og årboken.

Ernest J. Hopkins, som er anerkjent som grunnlegger av journalistikkprogrammet, ble ansatt som lektor i journalistikk i 1949 og ble det første fakultetsmedlemmet med journalistikk i tittelen. Division of Journalism ble etablert med 10 kurs som tilbys. Den første klassen i radionyheter ble tilbudt i 1951, og en hovedfag i radio-TV dukket opp i 1954, i likhet med første klasse i nyhetsfotografering.

State Press fungerte som et laboratorium for rapportering og redigering av klasser. Bilde fra ASU Sahuaro, 1956.

I 1957 forlot journalistikken den engelske avdelingen, og radio-tv-kurs ble fjernet fra den audiovisuelle læreplanen for å danne Institutt for massekommunikasjon. Den nye avdelingen hadde et fakultet på tre og 31 hovedfag; Marvin Alisky fungerte som sjef. I 1958 ble avdelingen medlem av American Society of Journalism School Administrators.

I begynnelsen fungerte State Press, campusavisen, som et laboratorium for rapportering og redigering av klasser. Rådgiveren var medlem av fakultetet som daglig leder for KAET-TV.

Fra 2005 til 2019 vokste studentmassen mer enn 50 prosent og fakultetet vokste med mer enn 70 prosent. Nasjonale journalistikkfigurer som ble med på fakultetet inkluderer Leonard Downie Jr., tidligere administrerende redaktør for The Washington Post; Sarah Cohen, tidligere dataredaktør for The New York Times; Walter V. Robinson, tidligere redaktør for det berømte Boston Spot Globe-teamet; og Pauline Arrillaga og Maud Beelman, henholdsvis tidligere redaksjoner for foretak og etterforskning for The Associated Press. I løpet av samme tidsperiode vokste mangfoldet i studentmassen til nesten 40 prosent og mangfoldet i fakultetet til 30 prosent.

Steder

  • Phoenix

    North Central Avenue,555, 85004, Phoenix

    Spørsmål