Keystone logo
Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Introduksjon

I hjertet av Sentral-Europa er det et universitet du må bli kjent med. Budapest University of Technology and Economics , eller som vi bare kaller BME, har en rik fortid - slik den ble opprettet i 1782. BME er det første stedet i Ungarn hvor ingeniører ble utdannet på universitetsnivå, mens fakultetet for maskinteknikk selv ble opprettet i 1871.

Campus ligger i Budapest (hovedstaden i Ungarn ), ved siden av Donau , den mest internasjonale elven i verden som forbinder 10 land.

Byen har et middelalderslottdistrikt med palasser, kulturelle steder og historiske sentrum, fulle av attraksjoner. Budapest er omgitt av store skoger mot vest, ideelt for fotturer. Hvis du ønsket å lade deg selv etter en dags fottur, visste du at Budapest har et distrikt med unike, såkalte 'ruinpubber' ? Selvfølgelig kan du ikke bare finne puber, men også mange klubber og gatemat. Og alt innen mindre enn 10 minutters reise med Budapests tette offentlige transportnett.

Anta at du bestemmer deg for å slappe av etter forelesningene dine. Ikke noe problem! Du kan ta en fin spasertur på 200 meterGellért-åsen (med nydelig utsikt over den vakre byen vår) eller besøke Gellért termiske spa (bygget på 1200-tallet). Forresten, byen har 14 spa og vannparker, og gir et bredt utvalg av muligheter for rekreasjon.

I sommerhelgene blir den historiske Liberty Bridge (også innen få minutters gange fra Uni) en bro som bare er fotgjenger med live konserter, jamsessioner eller til og med utendørs yogaleksjoner.

BME har tre nobelprisvinnere; en av dem var student og foreleser ved vårt fakultet: Dénes Gábor , som fikk Nobelprisen for å oppdage hologram, Theodor von Kármán , "far til rakettteknologi" i USA, og László Heller , skaperen av Heller-kjølesystemet for kraftverk.

Hvis du er usikker på hvilket felt du skal velge innen maskinteknikk, har vi noen gode nyheter. Fakultet for maskinteknikk tilbyr BSc i maskinteknikk i to spesialiseringer: prosessteknikk og ingeniørdesign og teknologi. På sivilnivå er mulighetene dine enda bredere; vår MSc Mechanical Engineering Modeling tilbyr fem spesialiseringer:

- Design og teknologi,

- Varmteknikk,

- Solid mekanikk

- Væskemekanikk og

- Kjerneteknikk.

Fra spesialiseringene må du velge to, en dur og en mindre. Nuclear Engineering kan velges som en enkelt større + mindre spesifikasjon.

Ved BME fakultet for maskinteknikk er du definitivt ikke alene. Et internasjonalt mentorteam hjelper deg med å bosette deg i Budapest.

Hvis du er interessert i et bestemt emne, kan du bli med i en profesjonell studentgruppe, få mer dyp kunnskap og skape nye prestasjoner.

Hos BME er det et bredt spekter å bruke fritiden din. I begynnelsen har BME et levende sosialt liv: konserter, fester som varer til daggry, hvor du lufter dampen og har det gøy.

Og det er selve byen: i Budapest kan du ikke kjede deg, hverken på dagtid eller om natten. Du kan møte dine nye venner, akselerere koffeinnivået, slukke tørsten i hundrevis av fancy new wave-kafeer i nærheten av BME, eller besøke restauranter eller hurtigmatstjenester i sentrum.

Hvis du er interessert, kom og studer ved BME fakultet for maskinteknikk!

Mer info: href = "https://gpk.bme.hu/en/

Koblinger som kan hjelpe deg:

href = "https://www.imt.bme.hu/

href = "https://gpk.bme.hu/en/

BME Sports Center

Campus funksjoner

Hvis du liker å studere og drive med sport også, er du på rett sted i BME. 20 studenter ved BME er medlemmer av dets offisielle idrettsforening (MAFC) og vant 32 gullmedaljer i OL (8 av dem var fra fakultetet for maskinteknikk).

Som BME-student kan du få rabatt på BME Sports Center , med treningsstudio, aerobic, futsal, spinning, squash, judo, innendørs klatring og yoga.

Det er et helt nytt svømmeanlegg på sørsiden av campus, med et 25 meter langt svømmebasseng.

Men selvfølgelig er Donau-bankene ideelle for lange økter med jogging eller sykling.

    Steder

    • Budapest

      Műegyetem rkp. 3.

      Spørsmål