Keystone logo
Brno University of Technology

Brno University of Technology

Brno University of Technology

Introduksjon

Brno University of Technology (BUT)

Hva gjør Brno så spesiell?

En kombinasjon av sin teknologiindustri med enormt ansettelsespotensial, verdensansvarlig arkitektur som spenner fra imponerende historiske palasser til funksjonalistiske juveler som den berømte UNESCO-listede Villa Tugendhat, og borgervennlige tjenester er bare noen få elementer for alle som søker en moderne livsstil med perspektiv. Innbyggere og gjester finner at Brno også er et veldig trygt sted å bo.

Med tanke på Brnos strategiske beliggenhet i Sentral-Europa er det lett å reise utenlands og bli inspirert av nabolandene. Vakre landskap, nærliggende Moravian Karst og unike kultur-, folkemusikk- og vinproduksjonstradisjoner i Sør-Moravian-regionen forbløffer besøkende som søker etter hvile og utendørsrettede aktiviteter.

Hvorfor studere ved Brno University of Technology ?

 • over hundreårs tradisjon, etablert i 1899
 • Mer enn 25 Bachelor, Master og Ph.D. programmer på engelsk
 • International Student Club, medlem av Erasmus Student Network - kompis program og Welcome Week for internasjonale studenter
 • gode idrettsanlegg (stadion av olympisk standard) med bredt spekter av sportsaktiviteter på tilbud
 • de største studenthallen av residencein Brno
 • forskning og utviklingssamarbeid (IBM, FEI, Honeywell, Bosch, Siemens, Skoda Auto, etc.)
 • sentre for fortreffelighet (Sentral-europeiske institutt for teknologi, IT4Innovations)
 • gunstig plassering i QS World University Rankings og World University Rankings

Brno University of Technology (MEN) er det største tekniske / tekniske universitetet i Tsjekkia og en av de ledende utdannings-, vitenskapelige og forskningsinstitusjonene i Sentral-Europa. Tradisjonen går tilbake til 1899, mer enn 115 år senere har universitetet 19 000 studenter. I dag, men har åtte fakulteter og tre universitetsinstitutter, fem regionale forskningssentre (AdMaS, CVVOZE, MRC, NETME, SIX) og det er en del av to sentre for dyktighet (CEITEC, IT4Inovation).

Fakulteter

 • Fakultet for arkitektur - FA
 • Fakultet for næringsliv og ledelse - FBM
 • Fakultet for ingeniørfag - FCE
 • Fakultet for kjemi - FCH
 • Fakultet for elektroteknikk og kommunikasjon - FEEC
 • Fakultet for kunst - FFA
 • Fakultet for informasjonsteknologi - FIT
 • Fakultet for maskinteknikk - FME

Universitetsinstitutter

 • Institutt for rettsmedisinsk ingeniørfag - IFE
 • Sentral-europeisk institutt for teknologi - CEITEC
 • Senter for idrettsaktiviteter - CESA

MEN programmene dekker ikke bare ingeniørfag, men også naturfag, arkitektur, kunst, IT og økonomi, med sterk tverrfaglig vekt og nær tilknytning til industriområdet. Med sine toppmoderne forskningsmiljøer og faglig fortreffelighet har MEN et fremtredende rykte blant studenter og fagfolk.

Brno University of Technology mottok, som en av de første i Tsjekkia, ECTS og DS Label sertifikater. Begge sertifikatene er bevis på at MEN oppfyller EUs kriterier innen høyere utdanning, og de bidrar også til å øke mobiliteten og øke internasjonaliseringen av universitetet.

Universitetet samarbeider med både EU og ikke-EU-partnere (for tiden har over 600 avtaler) og er involvert i ulike mobilitetsprogrammer (Erasmus, CEEPUS, Aktion, EEA og Norway Grants, etc.). Universitetets langsiktige plan er å styrke sin posisjon blant de ledende, internasjonalt respekterte forskningsuniversitetene. Internasjonalt samarbeid er derfor en av de strategiske prioritetene til Brno University of Technology . For å kunne nå dette målet, forplikter MA på den ene siden aktiviteter som er målrettet å rekruttere flere internasjonale studenter, men på den annen side å ansette forskere og lærere fra utlandet. Som medlem av European University Association (ERE), CESAER og andre organisasjoner, er BUT aktiv i felles prosjekter og aktiviteter.

MEN har samarbeidet med de ledende internasjonale selskapene som Škoda Auto, Siemens, FEI, Honeywell, Bosch og IBM på lang sikt. MEN kobler disse selskapene med studenter som har mulighet til å forfølge en internship knyttet til deres fagområde eller til og med å bli overvåket av eksperter fra industrien mens de jobber med oppgavene deres. Jobtilbud deles med både studenter og kandidater. Universitetet tilbyr et bredt spekter av idretter på CESAs sportssenter, som er en av de best utstyrte sentrene i Tsjekkia, med stadion av olympisk standard. For BUT-studenter er de fleste idrettsaktiviteter gratis.

MEN har den største studentboligskapasiteten til alle Brno-universitetene. Utgifter for innkvartering ved universitetsstuderendesal er rundt 170 EUR i måneden, hvert rom har høyhastighetsinternett. Nesten alle tjenester ligger i nærheten av campus - kantiner, kafeer, idrettsanlegg, International Student Club og universitets klubber. MEN sovesaler var blant de tre beste i en konkurranse om de beste hyttene i Tsjekkia, som vitner om deres gode kvalitet. De fleste universitetsbygningene ligger ved Universitetskampusen (Pod Palackeho Vrchem) i den nordlige delen av byen Brno.

Universitetet har mange spisesteder tilgjengelig på fakulteter og studenthaller som inkluderer: kafeer, restauranter, pizzeriaer, kafeer, barer og snackbarer. Det finnes et bredt utvalg av menyer i form av varmt og kaldt, gjort på bestilling, spesielle diett og vegetariske retter i kafeteriaer og restauranter. Det er et datastyrt matssystem for online bestilling og kontantfri betaling med studentkort.

Steder

 • Brno

  BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Antonínská 548/1 601 90 Brno Czech Republic, , Brno

Spørsmål