Keystone logo
© Domus Academy
Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Introduksjon

Centro Studi Panta Rei

For integrering mellom psykologi, medisin og nevrovitenskap

Den profesjonelle sammensetningen av Centro Studi Panta Rei ble grunnlagt i 1997 i provinsen Como (Italia) ved vilje fra Foglia Manzillo Maria Cristina (psykolog, psykoterapeut og lege) registrert i registeret over psykologer i Lombardia (nr. 03/4845) og registrer seg av legene fra provinsen Como (nr. 6539) og Nasti Nunzio (psykolog og psykoterapeut) registrert i registeret for psykologer i Lombardia (nr. 03/4998). Senteret ble skapt av vilje til to psykoterapeuter (Nasti Nunzio og Foglia Manzillo Maria Cristina) vokste opp sammen i løpet av universitetets år og de følgende 4 årene på grunnskolen og som i mellomtiden giftet seg.

Navnet på Study Center ble ikke valgt tilfeldig. Uttrykket "Panta Rei" refererer umiddelbart til den gamle greske filosofien og til en bestemt filosof, Heraclitus. Uttrykket er vanligvis oversatt til italiensk som "Everything flows" eller "Everything becomes." Det ble valgt fordi det passer godt både i våre livsvalg og i vårt emne.

Vi har gjort "Alt forandrer" et referansepunkt for våre liv. Faktisk er vi enige om dette: "Hvis noe i våre liv ikke tilfredsstiller oss, er det verdt å prøve å endre det." Vi ville ikke leve av at vi ikke hadde modet.

Som unger, som ikke var fornøyd med stedet vi bodde (den tidligere Campania Felix), bestemte vi oss for å komme til Nord, valgte vi Como, et helt ukjent sted: vi visste at vi ville ha betalt eller tjent for den beslutningen I begynnelsen betalte vi mye, i enkelte tilfeller for mye, men da vi med tiden var, var vi glade både for vedtaket og om å klare å tåle smerten og bygge vårt senter. Etter murstein, med uendelig tålmodighet, vokser vårt lille prosjekt. Vår erfaring har ikke vært forskjellig fra en psykoterapibane med de forventede vanskeligheter for å rive opp noen røtter for å plante nye, med forsøk på å rive og gjenoppbygge, forvandle og glatt, utvide og endre horisonten. Vi tror faktisk at vi ikke kunne introdusere oss til pasienter uten å ha modet til å endre det vi ikke likte. eller kunne vi ha guidet en annen person på en reise som vi hadde unngått oss selv?

Og så prøver vi å legemliggjøre hva vårt yrke har lært oss og å bruke de instrumenter de har gitt oss til gode.

Måten vi ser på endring er ikke ekstrem, som ingenting som preger oss. Ingen ekstremt perspektiv tilhører oss. Vi er overbevist om at forandring for mye er som å ikke forandre seg.

Vår misjon

Vi liker den vitenskapelige ånden fordi den er potensielt demokratisk, har en kollektiv sjel, er åpen for forandring i kunnskapens interesse. Vi skriver "potensielt" fordi vitenskapen er laget av forskere som er mennesker og introduserer svakhetene våre på det vitenskapelige feltet.

Vi elsker psykologi, medisin og nevrovitenskap. Vi er veldig tiltrukket av mannens evne til å møte vanskelige situasjoner, for å kunne komme seg opp etter en tung trute. Vi liker motstandskraft (menneskets evne til å møte de uunngåelige vanskelighetene i livet med en konstruktiv ånd). Det er derfor vi har studert emnene nevnt ovenfor og er fulle av beundring for de nye funnene av ufattelig nevrovitenskap for mye av den gamle vitenskapen som har motsatt seg det, og integrerer fortsatt ikke de nye funnene i sin daglige kliniske praksis.

Vi liker å ta vare på andre (ikke bli manipulert eller utnyttet av andre, eller advokater av årsakene tapt i starten, oppmerksomhet!). Vi tror at gode sosiale forhold er en vakker fruktbar grunn for menneskelig ro. Dette er for oss.

Naturen er en annen av våre interesser. Vi prøver å forurense mindre, å resirkulere bedre, å bruke kompostering i vårt hjem, å kjøpe "null km" mat fra lokale produsenter, for å oppmuntre økologiske oppdrettsmetoder, for å dra nytte av en tur for å rydde opp en vei (smerter i tilbake tillater).

Våre hovedinteresser:

psykologi

Selv om vi spesialiserer oss på kognitiv atferds psykoterapi, som er grunnlaget for vår faglige forberedelse, er vi forpliktet til å gjenkjenne sitt verdige sted i psykologiske klinikker til mange andre tilnærminger. Dette gjør våre veiledningsveier "stimulerende" og "involverende" både for studentene og for lærerne, men også "utfordrende".

medisin

En lidenskap føltes av både så mye som for psykologi.

Studiene har vært og er fortsatt fascinerende for Maria Cristina, som er involvert i en lang reise på grunn av alvorlige helseproblemer som har sett henne både som student og en syke kvinne innlagt på ulike avdelinger.

Dette gir grunn til lidelse hvis vi noen ganger observerer holdninger i medisin som ikke er helt i tråd med det man ønsker å være "det medisinske yrkeets eleganse og profesjonalitet".

Neuroscience

Kjærligheten til kroppens og sinnets virkemåte ser sitt høyeste uttrykk i nevrovitenskapens interesse på grunnlag av hvilke moderne studier om dannelse av hjernekretser i løpet av livet og på plastisiteten av det samme. Det er åpnet ususpekte og kontrasterte scenarier i århundrer i medisin og "klassisk" nevrologi på hjernens evne til å omprogrammere og takle motgangene som oppstår selv om det er et resultat av slag som skjedde for mange år siden. Utsiktene er svært lovende for fremtiden for sykdommer og nevrologiske forhold som er vurdert i århundrer uendret.

Steder

  • Milan

    PIAZZA IRNERIO, 2 , 20146, Milan

Spørsmål