Keystone logo
Centre international de formation européenne (CIFE)

Centre international de formation européenne (CIFE)

Centre international de formation européenne (CIFE)

Introduksjon

Center international de formation européenne ( CIFE ) er et privat institutt for høyere utdanning og forskning. Det er en av de seks utpekte institusjonene som mottar spesialfinansiering fra EU innenfor rammen av Jean Monnet -programmet. Siden den franske intellektuelle Alexandre Marc ble grunnlagt i 1954, har CIFE vært en sterk forkjemper for europeisk integrasjon, først og fremst gjennom sine internasjonale og tverrfaglige studieprogrammer.

Europeiske studier og internasjonale relasjoner

Under slagordet Living and Learning Europe tilbyr CIFE forskjellige masterprogrammer i europeiske studier og internasjonale relasjoner, som gir studentene muligheten til å studere i tre forskjellige land over en ettårsperiode. CIFE 's Executive Master i EU Studies er rettet mot fagfolk, ved å kombinere online undervisning med ansikt-til-ansikt workshops i forskjellige europeiske byer. CIFE gir utmerket akademisk undervisning, og tilbyr studentene problemfokusert læring i krysset mellom teori og praksis. Dette garanteres av dets internasjonale fakultet, med gjesteforelesere fra anerkjente akademiske institusjoner og forskningssentre. Mange av programmene våre gjennomføres i nært samarbeid med partneruniversiteter. Utover vårt akademiske nettverk gir fagfolk fra internasjonale organisasjoner, mest fremtredende fra EU, et like betydelig bidrag til CIFE sine programmer.

Forskning

CIFEForskningsprioritetene gjenspeiler dens intellektuelle arv og akademiske kompetanse: Europeisk integrasjon med et spesielt fokus på fransk-tyske forhold, føderalisme, energiovergang, bærekraftig utvikling og politikk for klimaendringer, trender innen politisk og sosial teori. Sammen med TEPSA er vi medlem av Horizon 2020-konsortiet "FEUTURE" og jobber med forskjellige scenarier med hensyn til fremtiden for tyrkisk-europeiske forbindelser. Sammen med sine medarbeidere har CIFE også utvidet sitt internasjonale akademiske nettverk og utvidet sin ekspertise til det vestlige Balkan, det østlige partnerskapet og Kina.

Utgivelse

CIFEForskningen er tilgjengelig i forskjellige publikasjoner, hvorav de fleste er tilgjengelige via CIFE nettstedet og www.cairn.info for kvartalsbladet "L'Europe en formation".

L'Europe en formation er et tospråklig tidsskrift (fransk/engelsk) som omhandler europeisk integrasjon, internasjonale forbindelser og federalisme, med en tverrfaglig tilnærming som samler politisk filosofi, jus, økonomi, sosiologi og kultur. Tidsskriftet ble først lansert i 1960 og har nedsatt en vitenskapelig komité i 2008 for å forbedre sin vitenskapelige profil.

Kontorer

CIFE har hovedkontor i Nice og avdelingskontorer i Berlin, Brussel , Istanbul og Tunis.

Erasmus +

Den mottar spesiell finansiering innenfor rammen av Jean Monnet -programmet i Den europeiske union (Erasmus +).

Nyutdannede og studenter

Nyutdannede ved CIFE s masterprogrammer jobber som ledende tjenestemenn i europeiske institusjoner, som politifolk innenfor FNs rammeverk, som administratorer, diplomater, konsulenter, forskere for tenketanker, lobbyister og akademiske eksperter og kommer fra over 100 land. De er våre beste ambassadører.
I CIFE Alumni -nettverket holder våre alumni kontakten med CIFE og holder seg oppdatert i europeiske saker gjennom arrangementene CIFE organiserer jevnlig lunsjdebatter, regionale møter og det årlige internasjonale Alumni -arrangementet i vekslende europeiske hovedsteder osv.

Alumnistatistikk

Steder

 • Berlin

  CIFE in Germany Bundesallee 23, D - 10717, Berlin

 • Nice

  CIFE in France 81, rue de France, 06000, Nice

 • Brussels

  CIFE in Belgium c/o Fondation Universitaire Rue d'Egmont 11, 1000, Brussels

 • Vienna

  Vienna, Østerrike

  Spørsmål